26981417_183234985757741_1484545445_o

2011-12-25

God fortsättning på julen! Tänk att det finns så underbara människor som kan hjälpa till med valparna på självaste julafton, TUSEN TACK  SNÄLLA!!!!

En dag sent kommer nu sju-veckorsbilderna.

Valparna är gärna ute i det milda vädret och tacksam är jag för det eftersom vildingarna behöver luftas och springa av sig.

2011-12-13

Idag säger vi GRATTIS till Zack, Winchester och Ai som fyller 1 år!

2011-12-03

Idag är valparna fyra veckor och i morgon är det andra advent.  Valparnas lekar börjar bli ganska vilda nu och de biter och sliter i varandra. Men som tur är sover de långa pass också, så vifår något gjort här hemma,annars fastnar man hos valparna för det är så fantastiskt att sitta och titta på dem. Tiden går så fort och jag vill uppleva så mycket jag kan av dem.

2011-11-12

En vecka går fort och de pyttiga små hundarna har blivit runda goa "korvar".

2011-11-09

Nyblivna mamman mår bra och alla valparna växer så det knakar. Nu finns det bilder på de nyfödda valparna.

2011-11-05

Idag födde Zally åtta små valpar! Hon var jätteduktig och gjorde det som skulle göras. Mor och barn mår bra men Zally är förstås lite trött. Mer info kommer så småningom när vi återhämtat oss lite.

Nu myser vi bara:-)

2011-10-06

 

Vi väntar valpar!!

Idag var Zally och jag hos veterinären och gjorde ultraljudsundersökning på hennes mage för att se om där fanns nåt. OM det gjorde, en himla massa små tickande hjärtan dök upp på skärmen<3<3<3

Må nu allt gå väl så att vi snart får se dem göra entre´här i stora världen.

Du som är intresserad av en valp får gärna höra av dig!

 

S*Miltassia´s Umi Omiyage no Zara Foto: Fam Bäcklund S*Miltassia´s Umi Omiyage no Zara Foto: Fam Bäcklund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-09-08

Det har kommit lite nya foton på "Winchester"! Jisses vad han vuxit till sig och blivit stilig! Han är inte heller

yngst i familjen längre, ett stort GRATTIS till tillökningen hos fam Bäcklund!

 

I morgon skall Zara flytta! Efter lång tid har vi nu funnit en familj som behöver en Zara och som jag känner mig trygg att överlämna henne till. Vi hoppas att alla  inblandade kommer att trivas med varandra och att jag så småningom kan visa bilder på Zaras nya kompisar! Det kommer bli mycket tomt utan henne men hon kommer till ett kanonhem!

 

Zally och jag har varit på kärleksresa och om allt går vägen kommer familjen bli mycket större om ett par månader. Mer info kommer om vi kan bekräfta att hon är dräktig om några veckor.

2011-07-09

Idag har Zally blivit godkänd i anlagstestet för viltspår. Hon spårar jättefint och fick en rejäl störning med ett rådjur i början av spåret. Hon återgick lugnt till sitt arbete och trots att hon aldrig gått ett spår av full längd klarade hon av det utan att tappa orken. Det gjorde däremot jag som trodde att jag skulle tuppa av av värmeslag. Hon fick mycket fina omdömen av domaren så vi är rätt stolta.

Zally på sin nya bädd med födelsedagstugg! Zally på sin nya bädd med födelsedagstugg!

2011-05-12

Zally fyller 3 år idag!

Vi skickar födelsedagshälsningar till alla bröderna Preety, Ymer och Zacky. Må ni få en GOD födelsedag.

Något häftig kalasande blir det inte eftersom jag är lite trött efter en tur till Helsingborg och kursande i reproduktion hos hund och katt på djursjukhuset där. Veterinär Karin Löfkvist med kollegor bjöd på en härlig föreläsning med mycket matnyttigt:-)Skåneland var grönskande och vackert och SJ bidrog till att jag fick vara kvar extra länge och njuta ;-)

2011-05-07

Värmen är tillbaks! Gäller att passa på att njuta av sipporna i backarna. Zally o Myra letar godis i barken på tallarna och bryr sig inte om sipporna, men alla spår av vilt intresserar de söta nosarna lite väl mycket:S

2011-04-29

 

Sjösätter nya hemsidan nu och hoppas att ni kommer att tycka att det är en uppryckning i förhållande till den gamla.

Fortsättningskursen i specialsök körde igång idag. Zally verkligen älskar "sitt jobb". Hon är mycket fokuserad och arbetsvillig. Vill skicka ett TACK! till Nina på Lyckliga hundar som är en duktig instruktör och inspirationskälla!

Vi kan knappt bärga oss till nästa tillfälle:-)

Önskar alla en riktigt trevlig valborg och att ni som har hund slipper smällare.

2011-12-17

Full rulle på valparna och mycket besök som ska skåda de små godingarna, och dessutom är det snart jul! Funderar på om det ens är möjligt att ha gran i år? Den här veckan har jag fått lite hjälp med fotograferingen, tack Martin!

2011-12-10

5 veckor! Jösses vad underbara de är nu:-) Ingenting får vara i fred, allt ska undersökas och bitas i.

2011-11-26

Nu när valparna har börjat röra på sig har katternas nyfikenhet på smått-

ingarna blivit mer påtaglig.

Det har hänt så mycket sedan förra veckan, alla kan nu både se och höra, tänderna är på gång, de leker med varandra och har börjat äta mat!

2011-11-19

Alla valparna har öppnat ögonen och börjat komma upp på benen! De har börjat bita lite i varandra och leken är definitvt på g!

Känns som om friden börjar närma sig sitt slut nu....

2011-10-30

Nu är det inte så lång tid kvar, cirka en vecka.

Min nätta tös liknar mer en strandad val och kan stoltsera med att  ha gått upp nästan 50% av sin ursprungsvikt! Det är en tung börda att släpa på så vi tar det mycket lugnt och laddar inför det  som kommer!

2011-10-21

 

 

 

 

 

 

 

 

Oj, vad magen växer! Hon kallas numera "Rundhunden". Det är mer än två veckor kvar och hon har redan gått upp flera kilo! Zally måste be om hjälp att hoppa in i bilen eller upp i sängen. Nu vet jag hur många småttingar som bidrar till Zallys midjemått, men den karamellen suger jag på själv tills vidare;-) Det finns utrymme för ytterligare intresserade att få sig en valp, hör av er om ni känner att livet skulle bli ännu lite bättre med en kooiker i familjen.

2011-08-26

Lite uppdateringar på sidan, jag har gjort ett bildgalleri med Zallys släktingar. Några nya bilder på Zally i hennes galleri har jag fyllt på med och jag har även uppdaterat hennes utställningsresultat.

Zally SV vinnare 2011 Zally SV vinnare 2011

2011-08-22

Nu är sommar-

lovet slut och

vi ska försöka

få in lite rutiner

i tillvaron.

Sommaren har

bjudit på ett

underbart väder där vi varit. Senaste dagarna har det dock regnat kraftigt och att vara på regndränkta gräsplaner på utställning är blött och smutsigt. Men vad gör väl det när utdelningen blir helt fantastisk. I lördags var vi i Norrköping och domre Dan Ericsson bedömde kooiker. Han gillade Zally som fick ett cacib, blev bästa tik (BIM) och tilldelades titeln Svensk vinnare 2011! Igår var vi i Eskilstuna och där dömde Ann-Christin Johansson. Hon gillade också Zally och gav henne cacib och bäst i rasen, BIR! Vi var i sällskap med en massa fina kooikrar och deras trevliga ägare så vi hade dessutom en himla trevlig helg. Ett varmt grattis också till alla de andra hundarna som fick fina bedömningar och resultat!

Grekisk kisse Grekisk kisse

2011-06-23

Full rulle har det varit med en trevlig kennelträff hos Zallys uppfödare och en veckas sol o bad i Grekland. Viltspårkursen pågår och pga semesterveckan ligger vi nu lite back i träningen, får spurta lite nu.

En riktigt GLAD MIDSOMMAR önskar jag er alla!

 

2011-06-01

Vill önska all en riktigt härlig Kristi Himmelfärds helg!

 

2011-05-27

Har fått lite bilder på "Winchester" och "Zack" som jag laddat upp på sidan för Zaras kull 2. Grabbarna ser ut att växa fint och ha det toppen i sina nya hem.

Ni som har katter från äldre kullar får också hemskt gärna skicka in nytagna bilder på era katter och berätta lite om hur ni har det. Jag har av olika skäl varit lite dålig på att höra av mig....vilket inte betyder att jag inte är intresserad:-) Kommer att lägga upp sidor med tidigare kullar också så småningom.

2011-05-03

Zally har blivit ögonspeglad idag (igen) och inget att anmärka på fanns:-)

Zally o Yasper Zally o Yasper

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-05-01

En något kall men trevlig valborgshelg lider mot sitt slut nu.

Zally o jag firade med en härlig kvällspromenad på Muskö. Fångade två underbara vänner på bild mitt i

våren :-) Kan det bli bättre?