26981417_183234985757741_1484545445_o

Nyheter 2014

2014-12-23
Dan före dopparedan!
Hemsidan har fått stå tillbaks för annat som upptagit min tid. Ambitionen finns att lägga in lite bilder vartefter, bl.a. de fantastiska bilderna som Maria Westling tog på mina katter.
Det är ganska lugnt och fridfullt här nu efter att kattungarna flyttat, men så vill jag inte ha det hela tiden så planering på en kull valpar till nästa år pågår :-)
Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!

2014-11-01
Vilken underbar vecka, med +15 grader och sol!! Vi har varit ute så mycket vi har kunnat! Småfröna är inte så små längre och de är precis överallt. Det är ibland riktigt spännande att se vart man hittar dem, för de är helt fenomenala på att krypa in på ställen man trodde var omöjliga.
Vi har haft en fotograf här som plåtat kattungarna, resultatet av det kommer så småningom. Men jag var helt genomblöt efter att ha jagat de små liven och försökt se till att de befann sig framför kameran.
Anya och Lova har gjort anlagstest i viltspår. De klarade det finfint, så nu får vi träna vidare på nästa steg. Anya är igång med Nosework 3 nu och det är kul med lite nytt. Lova ska också börja kurs om nån vecka, aktiveringslydnad, blir supernyttigt för lilla fröken att försöka fokusera lite när det finns andra hundar runtomkring.
Inte bara hundarna som går kurs, även jag ska förkovra mig lite så nu blir det full rulle på studiefronten ett tag framöver. Jag läser en distanskurs på Linköpings univeristet, Hundens beteendebiologi 3 och även en kattuppfödarkurs via PawAcademy, G3. Jättekul, älskar att läsa och diskutera mina intressen med likasinnade :-)

2014-10-20
Nu har jag satt namn på de små. De har fått namn från dataspelet World of Warcraft som är ett annat av mina intressen.

2014-10-18
Sexveckor har de små raringarna blivit och de håller nu på att bli å ena stunden riktiga gullungar och nästa stund rena huliganer som härjar runt och upptäcker allt! Att en halvkilos katt kan låta så mycket när den springer är lite intressant, men de låter som en lite hjord av något större djur när de dundrar fram här.
De fortsätter att utvecklas och följs åt fint allesammans. Nu är de också försäkrade och det känns skönt eftersom de ibland gör rätt galna saker. Hur väl man än försöker göra hemmet kattungesäkert så kommer de ändå på något man missat.
Femveckorsbilderna uteblir tills vidare. Tiden har inte räckt till.

2014-10-05
Första köttmåltiden vid fyra veckor. Nu leker de inte bara med varandra utan undersöker och leker med föremål. Nu kommer de en till mötes med den lilla svansen i vädret och snackar. Utan att ha full koll på kroppen börjar de gå undan i lite mer fart, med tillhöranden magplask och vurpor.

2014-09-27
Treveckorsbilderna på kattungarna utlagda. Nu har mamma Ai flyttat in gänget i badrummet och vill hon ha det så, så får det bli så :-)
Nu är de ute på det hala badrumsgolvet och testar benen. Lova har upptäckt hur tilltalande de små är och gör lite tafatta försök att tvätta rumpan på dem.

2014-09-21
Kattungarn är två veckor och nu tvättar de sig och är mycket mer med i tillvaron. Moster Blondie börjar medverka i omvårdnanden. De kommer få många "mostrar" de här små, framför allt Anya och Blondie kommer vara  bra resurser för dem. 
Zally och jag har gått i mål med sommarens projekt att ta ett Lydnadspris i klass 1. Hon är så lätt och rolig att samarbeta min underbara tös! Hon är ständigt på och så lyhörd och jag känner att vi har en fin kontakt. Vi har fått oerhört mycket positiv feedback ute på klubbarna av domare, funktionärer och medtävlande som tycker hon är en härlig hund med en härlig attityd och en utmärkt kontakt med mig. Man känner sig stolt över att få visa rasen på ett så positivt sätt! Vi kommer att träna vidare, men vi har i nuläget inga mål med vad vi ska träna. Agilityn älskar hon men jag håller inte riktigt för det :( Zally har i sommar blivit dansk utställningschampion också.
Jag har ju inte bara en hund och alla behöver få sitt och nu har det varit mycket fokus på Zally ett tag så hon kommer inte stå främst nu. Lilla älskade slyngeln Lova har börjat träna rallylydnad, mycket bra miljöträning för en tjej som tror hon behöver ha koll på allt. Anya ska fortsätta att jobba med sin näsa, Nosework 3 på G för hennes del. Anya har mognat och visar nu upp sig fint på utställning, vilket har resulterat i två svenska cert och BIR samt ett danskt cert!
Vi har haft en oerhört intensiv vår och sommar och nu ser jag fram emot att få ta det lite lugnare. Blir nog mycket kissemys inne i stugvärmen under hösten!
 

2014-09-14
Nu har första veckan gått och de små har ökat rejält i vikt. Mamma Ai gör ett stålande jobb med de små. Anya hjälper gärna till när jag låter henne. Ai delar gärna med sig. Ny bilder på ungarnas sida.
Nu på kvällen börjar det glipa i ögonen, så snart får vi kontakt på riktigt :-)
 

2014-09-08
Första bilderna på ungarna hittar du här!

2014-09-07
Nu är de här! Igår fick Ai fyra ungar :-) Allt gick finfint och alla verkar må bra!
Jag ska försöka få lite bilder och så kommer jag presentera dem var och en på egen plats här på hemsidan.
 

2014-08-05
NU vet vi att det finns smått i magen på Ai! Ungarna väntas i början på september.
Om du är intresserad av en kattunge så hör av dig!
Om allt går bra kommer jag vilja ha en fodervärd till en unge ur denna kull.

2014-07-05
Här är det full rulle! Kurser och hundträning, sociala event med trevliga hundar och människor och så lite kattavelsplanering. Just nu finns här en härlig hankatt som är på dejt med Ai. Vi får se vad som händer om de får till det!
Några utställningar har vi varit på med blandade resultat. Den största glädjen bjöd Anya på då hon på utställningen i Österbybruk i slutet av maj visade upp sig på ett härligt sätt! Det har inte varit självklart och vi jobbar vidare på det och hoppas att resultat kommer vartefter hon blir mer mogen och kan bjuda på sig.
Årets Kooikercamp i Sälen har också gått av stapeln och är ett mycket trevligt event! Passar alla, även de som ännu inte har en kooiker men vill lära känna rasen. Nästa år kommer campen att vara 22-26 juni. Gör en markering i kalendern redan nu!
Under Sälenveckan fyllde kull Lykka 1 år! Hela 5 av de 7 var på plats. Helt underbart att få ha alla tikarna tillsammans och se hur de utvecklas. Det är fem kanonfina tjejer, alla med sina personlighetsdrag, men jag vågar påstå att min förhoppning om en avelskombination med hundar med hög arbetskapacitet absolut har infriats! Som ägare till en sådan hund ställs stora krav på engagemang, uppfinningsrikedom, trygghet och lyhördhet. 
På vägen till Sälen stannade vi till och hälsade på Märta. Hon har utvecklats till en härlig ung tik med ett lika vackert yttre som inre. Lite nya bilder på henne på Märtas sida.

Än har sommaren bara börjat så vi har mycket att se fram emot och rapporter kommer vartefter!

2014-05-02

Haft besök av fina tjejer idag, Zelda och hennes matte! Så roligt att få träffa dem båda :-) Zelda är en aktiv tjej som är med på det mesta. Här en liten film när hon kör dog parkour med sin vän.
Ett par nya bilder på henne på hennes sida.

Teya BIR! Teya BIR!

2014-04-27

Idag var det utställning i Västerås, domare på kooiker var Agneta Kappers. Jag vill ge en stor eloge till henne för hennes stora förståelse för hundar och den hänsyn hon visade mina lite blyga tjejer Anya och Lova. Hon gav hundarna den tid de behövde. Det blev ett välkommet bidrag i ring-träningen.
Ett BAMSESTORT GARTTIS Lena och Teya idag när Teya fick sitt första cert och dessutom blev BIR!!!! Fina Yasper blev BIM, så återigen fick Lena med sig två vinnarhundar hem :-)


Jacko 13 år Jacko 13 år

2014-04-11

Idag sänder vi ett STORT GRATTIS till Jacko på 13-års dagen! En oerhört fräsch gammal herre som är pappa till kull Lyster.

Barkborresöket fortsätter med jobb i fält i lite större sökområden. Som med all träning har vi både bra och mindre bra träningspass. Det gäller att ta det lugnt och inte gå för fort fram när det går bra.

Zally har börjat en nybörjarkurs i agility och hon älskar det. Ska bli kul att se hur det kommer gå framöver om jag får med mig kroppen runt på banan, annars får vi jobba hårdare med handlingen ;-)

Två gånger BIR-hundar med stolt matte Lena! Två gånger BIR-hundar med stolt matte Lena!

2014-03-26

Inte blir det mycket datortid nu inte och det får man nog betrakta som positivt :-)
Sen senaste uppdateringen har vi hunnit med massor. Vi har lagt lite viltspår, Anya och Zally är duktiga och tycker att det är hur kul som helst. Lova har testat på och lugnt och fint följde hon spåret fram till klöven, men uppskattade nog inte att få den som belöning, så hon får annan belöning tillsvidare. Vi får jobba upp värdet på klöven så skateliga. Zally var inte alls imponerad av klöven till att börja med men nu är det annorlunda, så vi kommer säkert dithän med Lova också!
Vi är i gång med specialsöksträningen för granbarkborre och har snart kurstillfälle två. Nu är det jobb i fält som gäller. Alla tre tjejerna kör, men på lite olika nivåer.
Anya fortsätter med K9 Nosework, det är superkul. Nu börjar det bli lite svårare och fler dofter att hålla reda på. Men hon är duktig och arbetar lugnt och metodiskt med tydliga markeringar.

För några veckor sedan var vi på utställning i Strängnäs. Ett stort grattis till Lena som åkte hem med två vinnarhundar! Mattssons Yasper blev BIR och Miltassias Teya av Lykka blev BIR-valp! Fina hundar och utmärkt handling :-)

2014-02-22

2014-02-22

Februari är snart till ända och idag har vi haft 6 plusgrader och underbar sol! Badsäsongen är igång enligt hundarna. Lill-tjejen, Lova, blir åtta månader i morgon. Helt osannolikt vad tiden går fort. Men hon betraktas fortfarande av alla som lillan och det får hon nog leva med ett tag till även om kroppen blivit stor.
Jag har lagt in ett bildspel från dagens promenad. Systrarna Teya, Lova och Anya trivs verkligen ihop och hittar på bus och lek hela tiden.
Nästa vecka börjar Anya och Zally att träna på att hitta granbarkborrar, det ska bli intressant, speciellt när vi kommer till att söka i fält! Så min läxa innan kursen drar igång, är att läsa på om dessa små rara djur! Hunden har näsan men jag måste stå för resten. Uppdateringarna är lite glesa nu och tydligt synkade med de få soliga dagar vi haft på sistone. Det är roligare att ta fram kameran när det finns lite ljus.

2014-01-22 Vad finns på andra sidan? 2014-01-22 Vad finns på andra sidan?

2014-01-22

Så kom då solen fram och lyste så vackert på snön att man nästan fick vårkänslor :-)
Hundarna är överförtjusta i snön och leker i timtal. Härlig motion! Lite nya bilder på Lova fick jag idag.

Jag har inte så mycket att berätta nu vilket förhoppnigsvis är god nyheter :-) Livet knallar på och vi är ute så mycket vi kan.

Grattis Lena och Teya! Grattis Lena och Teya!

2014-01-13
Nu har vi hunnit in på det nya året coh vintern har anlänt till Stockholm. Idag har vi haft en fantastisk dag med -8 grader, strålande solsken och gnistrande snö :-)
En härlig och svettig promenad i skogen blev det eftersom vi tappade bort stigen, men ingen klagade och det smakade underbart med kaffe när jag kom in i värmen. Tyvärr, var inte kameran med, det hade varit utmärkta förhållanden att få fina vinterbilder.
Hoppas verkligen att vi har många sådana dagar att se fram emot innan våren kommer.

I söndags var flera av valparna i kull Lykka på sin första utställning. De var superduktiga allihop och inte minst alla hussar och mattar gjorde jättefint jobb! Så stolt över er allihop :-)
Teya blev bästa tikvalp, BIM, med hederspris och Elsa placerade sig som tvåa. Charlie blev andra hane och Wilma blev oplacerad den här gången.
Teya, Elsa och Charlie ställde dessutom upp i "syskongrupp" och fick ett hederspris!
Stort grattis till er alla och tack för att ni kom!

I övrigt ser vi fram emot ett år där hundarna och jag ska få mycket tid för varandra med lek och träning. Hur roligt det än är med valpar och kattungar så blir man väldigt låst och i år ska vi passa på att njuta av friheten. Kanske planerar jag kattungar till hösten, men inga valpar i år!

loading...