26981417_183234985757741_1484545445_o

Nyheter 2012

2012-12-27

 God fortsättning och hoppas att helgen varit skön!
Något teknikstrul gör att jag har svårt att svara på de meddelanden som ni skickar till mig. SNÄLLA ring mig så vi får kontakt:-)

GOD JUL!

Harry, Zally o Anya Harry, Zally o Anya

2012-12-22

Jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL! Jag vill passa på att tacka för alla julkort som kommit! Själv är jag hur urusel som helst på att få iväg julkort, men jag tänker på er alla:-)
Vill också påminna om alla ätbara faror för våra fyrbenta vänner. Choklad, russin, druvor osv är INTE mat för hundar och katter! Glitter och snören kan också vara farligt.

Var rädda om varandra och ta vara på stunden<3<3

 

2012-12-19

Blondie har haft herrbesök i några dagar<3 Nu hoppas jag på att få glädjas åt småkissar om 9 veckor!
Mer information om hanen och bilder på honom kommer när jag vet om Blondie är dräktig.

Är du intresserad av en kattunge får du gärna höra av dig redan nu.

Ett STORT GRATTIS till Zelda och Ellinor!!

2012-12-17

 Igår var det kooikrarnas dag på Stockholms hundmässa! Kennel Mattssons (Zallys uppfödare) hade stora framgångar! Grattis säger vi!!
Anya och Zelda representerade oss den här dagen. Anya hade ingen bra dag, och förklaringen kom på kvällen då hon blev stor flicka;-)

Zelda fick en fantastiskt fin placering som 2:a bland juniortikarna. Det var många hundar i klassen så det var roligt med en så fin placering. Kritiken finns att läsa här.

Ett STORT GRATTIS till Zelda och Ellinor!!

Zally som för tillfället är ur päls fick nöja sig med att visa upp sig för allmänheten i kooikerklubbens rasmonter. En syssla som hon stortrivs med:-)

Grattis till Ai, Zack och Winchester på 2-årsdagen!

2012-12-13

Idag firar vi inga vanliga lusse-katter utan Zara´s kull 2! Ai, Zack och Winchester firar sin andra födelsedag idag! Ett stort grattis till er alla och hoppas ni bli bjudna på något extra gott idag <3

 

Efter Hollandsresan har vi haft det lugnt och skönt här hemma. Det har varit en intensiv säsong under vår,sommar och höst. Nu njuter vi av härliga stunder i all snö och sen går vi in och myser med levande ljus och gosiga stunder i soffan!

Önskar er alla en trevlig Lucia!

2012-11-22

Eendenkooi!

Nu har vi varit i Holland och besökt en eendenkooi! Vi fick en härlig guidning av kooikern och hans hund. Att få se i praktiken hur det går till när hunden lockar änder var jätteintressant! Vara på plats och uppleva miljön och se arbetssättet på hunden hjälper till att förstå mycket av de egenskaper vi har i denna underbara lilla hund.
Förutom besöket på eendenkooi så avhölls den årliga Clubshowen i Hollänska kooikerklubben(VHNK) med ca 170 deltagande hundar. Så mycket hundar att kika på :-)

VHNK hade också anordnat ett avelsseminarium där de bl.a informerade om ett nytt gentest för HMN (hereditary necrotising myelopathy), som är en allvarlig neurologisk sjukdom som finns i rasen. Från Finland redovisades också forskningsframsteg som kan hjälpa till i att avla så att den genetiska mångfalden bevaras.
Det blir fler och fler parametrar som skall vägas in när man planerar avel, svårt men intressant!

Förutom det hann vi också med lite turistande. Anya var med på resan medan Zally fick stanna hemma med goda vänner. Här finns lite bilder från resan!

 

GRATTIS till kull av Lyster som idag fyller 1 år!

Anya 1 år<3
Ett år sedan Ett år sedan

201-11-05

Idag för ett år sedan hade jag det stora privilegiet att få ta emot åtta små underverk som Zally levererade med den äran:-) Det var en fantastisk upplevelse, men året som gått har inte varit mindre fantastiskt! Det har varit så härligt att få följa dessa småttingar och lära känna både dem och deras goa familjer!

Jag hoppas att alla "valparna" får en fin dag och bjuds på något extra smaskigt idag!

2012-10-31

Jag har lagt in lite bilder från en härlig promenad vi hade i förra veckan. Solen värmde, det var vindstilla och hundarna hade hur kul som helst. Det var egentligen bara en miss....vi hade inget fika med oss :(

Hundarna på bilden är från vänster Harry, Anya, Zally och Yasper.

2012-10-19

Nu sprakar höstfärgerna i all sin prakt och det milda vädret gör att det är superskönt att vara ute i naturen:-) Det finns svamp i mängder och vi har för länge sedan slutat bära hem mer av den varan.

 

Jag och tjejerna har har varit på utställning både på Eckerö och i Hyvinge i Finland. Så en hel del båtåkande har det blivit. Inga märkvärdiga resultat men bedömningarna Excellent är vi nöjda med. I Hyvinge var det spanielspecial med 76 anmälda kooikrar så där fanns många fina hundar att titta på:-)Vi fortsätter också att utveckla oss och lär oss steg för steg hur vi ska visa upp oss.

 

Zally har tävlat vidare i rallylydnanden och kan nu lägga till titeln RLD F i sitt namn. Nu går vi kurs i de högre klasserna, så får vi se om orken och tålamodet räcker till att tävla vidare när vi lärt in de nya momenten.

 

Vi tränar vidare i specialsöket och ibland samtränar vi med Harry som har ett tufft schema i sin ettåriga utbildning till specialsökshund. Han utvecklas i rasande fart och har blivit väldigt duktig!

 

Max och pappa Jacko har varit på utställning i Veberöd, båda åkte hem med ett gäng rosetter så vi gratulerar båda två!!! Max bedömning kan du läsa här och Jackos här.

 

Lite nya bilder lägger jag in här och var :-)

 

 

Härliga höst! Härliga höst!

2012-09-23

Vad har hänt sen sist...Zally och jag har tävlat lite rally och sen har vi varit en sväng i Danmark på Danska kooikerklubbens clubshow. Där träffade vi en massa trevliga danskar och deras fina hundar.

Zally blev lite betuttad i en fin dansk kille som hon fjäskade en del för. Det är lite intressant att se att de gör så tydliga val. Det fanns massor av hanhundar runt omkring men hon visste vem av dem hon gillade:-) Sånt här måste man ha i åtanke när man ska para hundar, det är inte bara att sätta ihop två hundar och förvänta sig att de ska gilla varandra och att det funkar som vi tänkt. Tikarna har ju inbyggda funktioner som leder dem mot en passande hane.  Kanske att man kan kalla hundavel för koppleriverksamhet ;-)

Efter det har vi haft ett par riktigt sköna lugna veckor där vi passat på att njuta av det fina höstvädret och ensamheten i markerna.

Zelda har varit på två inofficiella utställningar där det gått finfint! I Nynäshamn blev hon BIS-4 junior och Täby blev hon BIR. Läs mer på Zeldas sida!

 

2012-08-27

Nu flänger veckorna iväg och helgerna är fulla med hundiga aktiviteter. Förra helgen var vi i Eskilstuna på utställning. Målet för dagen var att få Anya att kunna visa att vi övat på att röra sig utan att hoppa som en känguru, och det klarade hon riktigt bra! Hade inte några större förväntningar på bedömningen men hon fick Excellent! Zally blev 2:a bästa tik, men gick inte riktigt bra, hon går över i galopp:( blir till att träna!

 

Denna helg gick färden till Herrfallet i Arboga och Skoois årliga clubshow. Alltid kul att se många kooikrar! Denna dags mål förutom trevlig samvaro med andra likasinnade, var att mina tjejer skulle kunna visa upp sig på ett trevligt sätt och det tycker jag vi lyckades med:-) Men allt kan bli bättre!

 

Harry var också med och han blev BIS-2 junior!! Bamsegrattis till er! Harry fick också med sig ett r-cert hem.


Om solen sken snällt på oss i Arboga så regnade det desto mer i går i Ågesta där vi tillbringade dagen på rallylydnadstävling. Det åskade och smällde av bara sjutton och vätan kröp ända in på kroppen :S Zally var så taggad och presterade super! Hon hade superfokus på mig och bara älskade att jobba! Kan ha varit de utlovade köttbullarna som hjälpte till med taggningen;-) Det var två tävlingar och den första lyckades vi med pallplats men den andra blev något sämre pga förartrams, även om det var ett bra resultat. Zally har nu tre godkända resultat i nybörjarklassen så när vi känner oss redo kan vi flytta upp en klass, och Zally får också en ny titel att lägga till i sitt namn, RLD N!

 

Min rackarns dator har havererat igen:( Så nu blir det jobbigt med bilder ett tag framöver, men jag hoppas kunna lösa det på något sätt.

 

Rapport från Max meddelar att han nu blivit stor kille på riktigt och lyfter på benet på "karlavis". Överraskande bildbevis från Luna avslöjar begynnande behäng på hennes öron!

 

Nu börjar vardagslunken igen när hela familjen återgår i sina normala gängor och jag hoppas på en fin höst nu när skogarna åter är fria från alla semesterfirare:-)

2012-08-11

Vi var hemma och hämtade andan några dagar innan vi for vidare till Kuopio i östra Finland för tre dagars utställning. Zally har motionerat och jobbat på att minska det goa överflöd som domaren påpekade sist och det kändes som vi kommit en bra bit på väg när hon åter får bedömningen Excellent. Tyvärr fick hon inget cert eller cacib denna gång, utan endast ett r-cacib.

Att man måste träna hunden inför utställning är ett faktum och det är bara att erkänna att Anya inte fått den träning som krävs för att kunna springa i ringen med tassarna i marken och inte hoppa av glädje och nafsa mig i baken;-) Ingen kunde dock missta sig på hennes glädje:-) Båda tjejerna fick riktigt fina kritiker även om det inte gav några större framgångar.
Hela resan var en skön liten semestertripp som bjöd hundarna, framför allt Anya på mycket nyttig miljöträning! Vi träffade också fina finska kooikerhundar och deras ägare:-)

Zelda har varit på utställning och blev denna gång BIG! Stort grattis!!! Läs mer på Zeldas sida.

 

Idag har jag gjort något jag inte trodde jag någonsin skulle göra...tävlat officiellt! Zally och jag tävlade rallylydnad i nybörjarklassen. Vi får lov att vara nöjda med resultatet, men när man vet att hunden kan bättre så får man fundera lite på hur man ska lyckas få henne att visa det hon kan.

 

Harry påbörjar denna helg en ettårig utbildning till specialsökhund! SPÄNNANDE:-) Vi följer träningen med stort intresse.

 

Idag har det varit en riktigt fin sommardag så vi åkte ut till Muskö för att bada efter tävlingen. Zally simtränade och sen var det plask och lek. Anya har börjat simma själv nu:-) När hundarna simmat klart hittade Zally en väl solstekt mussla som hon rullade sig noga i:/ Anya tog raskt efter det så nu luktar båda två av en parfym som må uppskattas av hundnosar, men inte av min näsa. Denna lördagskväll kommer därför att förgyllas av hundtvagning med schampo med trivsam doft:-)

Zally jobbar med sök på golvbana
Zally tränar ytsök och markerar var rätt doft finns Zally tränar ytsök och markerar var rätt doft finns

2012-07-28

Nu har vi kommit hem från en helt underbar vecka i Kälarne och Nordiska Hund. Zally har varit på träningsläger i specialsök. Anya har fått testa lite också, men det är Zally som tränat vidare med att nosa rätt på det man ber henne om. De sista dagarna tränade vi på ett par olika sorters knark och det var intressant att se hur lätt det var för henne att hitta det fast man försökte dölja lukten med olika störningar. Zally verkligen älskar att jobba. Vi var fler på kursen så det blev lite väntetid i de olika labben och tanken var att utnyttja tiden till att vila, eftersom det är krävande jobb för hundarna. Men inte Zally, hon satt och gnällde och ville köra mer och försökte tränga sig i kön i hela tiden:-)
Tankarna på att träna henne för att kunna arbeta skarpt har växt sig starkare efter den här veckan. Vi har fått en hel del att fundera på och en massa konkreta saker att träna vidare på.
Förutom nosträning för hundarna har veckan bjudit mina skrattmuskler på en rejäl träningsomgång för det var ett helt underbart gäng vi tränade med och vi har haft så himla kul!!! Nya hundvänner utspridda i Sverige och Norden som jag hoppas vi återser på ett nytt träningsläger nästa år!

Moses 2012-07-17 Moses 2012-07-17

2012-07-18

Trots att det riktiga sommarvädret lyser med sin frånvaro tycker jag att vi har en skön tid nu, hundarna och jag:-) Vi har varit och hälsat på hemma hos Stig-Helmer och hans familj. Han är helt ljuvlig den gossen, go och glad som få<3 Anya och Helmer lekte förstås som stollar, men nån gång ibland avbröt Helmer leken för att lukta på Zally som löpte.

 

I de djupa värmlandsskogarna har vi träffat Luna och hennes familj som var på resa genom Sverige. Det är så himla kul att träffa valparna nu när de hunnit en bit på väg. Luna hade sin stora familj med sig och hon hade fullt upp att hålla koll på dem, men släppte sen taget och lekte med Anya och Zally. Vi kunde träffas ytterligare en dag så systrarna fick leka och matte och jag sitta ner vid en vacker sjö och njuta och prata hund. Är så tacksam att ni tog en omväg så att vi kunde träffas!

 

Nu har jag träffat alla valparna utom Molly och jag är väldigt stolt och nöjd över hur ni sköter era hundar och hur de utvecklas!

Lägger in lite nya bilder här och var och Luna får sin sida kompletterad med några fina bilder på en vacker tjej.

 

Liten kattrapport mitt i alla hundar också. Jag har träffat "Moses" (S*Miltassia´s Wilbur) i sköna Fituna mitt ute i skogen där han firar semester med matte och kattkompisen Simon. Moses har ett förflutet som rundlagd, men av det fanns inga spår, en herre i bästa kondition må jag säga! Moses och Simon hade en tydlig uppdelning av arbetsuppgifterna. Simon fick sköta utejobbet medan Moses tog hand om de viktiga uppgifterna som att passa kylskåpet och ligga i soffan ;-)

Anya med "pipen" på fjället Anya med "pipen" på fjället

2012-06-26

Nu börjar vi landa här hemma efter en helt underbar och intensiv vecka i Sälen och Kooikercamp 2012! Den 16/6 åkte vi till Avesta för utställning i hällande regn, inte alls inspirerande, men trevligt sällskap gjorde att det trots vädret blev en kul dag. Hade tvekat innan på att ställa Zally då hon just nu är lite i rundaste laget, men jag visade henne och hon fick nöja sig med ett very good, pga sin rundnätta figur. Själv tyckte Zally att det var jättekul och började skutta i ringen:-) Anya blev BIR-valp i mördande konkurrens av...ingen;-)Men ska tillägga att hon fick en mycket fin kritik.


Efter utställningen for vi vidare till Borlänge för att hälsa på Märta och hennes familj. Där blev vi ompysslade med kladdkaka och jordgubbar *mums* Det var så roligt att träffa Märta som är en nätt liten tjej (Anya såg ut som en elefant bredvid henne) med ett oerhört vackert huvud. Så himla lik mor sin så det nästan var kusligt. Jag hade kameran med och fick några fina bilder på Märta så nu ska även hon få en egen sida. När systrarna lekt klart och magen var full av godsaker for vi vidare mot sälenfjällen och Kooikercampen.

 

54 kooikrar med tillhörande familjer hade samlats för att under några dagar träna och prova på oilka aktiviteter och umgås och ha trevligt. Det fanns möjligheter att prova spår, sök ,agility, rallylydnad, lydnad, handling, klickerträning osv Dessutom fanns obegränsade möjligheter till vandring i den vackra naturen. Ett par mini-seminarium om kooikern, dess utveckling och specifika beteenden hanns också med. En oerhört givande vecka där alla hjälptes åt för att göra detta möjligt! Tusen tack alla som kom och bidrog:-) Ni som inte hade möjlighet att vara med i år får en ny chans nästa år, en utmärkt familjesemester i vackra Dalarna. Boka redan nu in 23 juni 2013!!


Med på campen var också Max! Hade inte sett honom heller sen han flyttade hemifrån i januari. Han hade blivit en stilig ung kille som var oerhört social. Gillade allt och alla,men mest mig förstås ;-) Det var också ett kärt återseende. Även Max fastnade på bild så det kommer nya bilder på honom med. Jag anar att matte Malin fick lära sig en hel del under veckan;-)

 

Jag tog ett par tusen bilder så det tar nog en stund att gå igenom allt..

 

2012-06-03

Medan jag var på kooiker-promenad i Haga-parken tillsammans med ett gäng glada kooikrar och deras människor var Ellinor och Tomas på inoff utställning i Sollentuna. Det gick helt fantastiskt, där Zelda slutade som BIS-valp!! Stort grattis till er alla tre! Kritiken kan ni läsa på Zeldas sida.

Harry får tänderna inspekterade Harry får tänderna inspekterade

2012-05-28

Vår och sommar är det ofta utställningar på helgerna, så även denna! Max har varit på utställning i Skurup och blev BIM-valp! Harry och Anya var på utställning i Vallentuna och Harry blev BIR-valp och Anya BIM-valp!

Stort GRATTIS till Malin och Max och till Annette och Harry! Mer info och bilder på deras egna sidor.

I Vallentuna var vi ett stort gäng kooikrar på plats, merparten från Mattssons kennel. Vi hade alla en trevlig dag i stekande sol och det känns idag....En del av er var kloka och köpte kepsar, men jag hörde inte till de kloka:(
Vill skicka en kram till Ellinor som hade ambitionen att komma och sällskapa med oss igår, men omständigheterna var inte på hennes sida! Vi håller tummarna för dig o Zelda nästa helg!

2012-05-25

Jag fick en ny bild på Zack, och så snygg han är!

Han har nu hunnit bli 1½ år.

Anya BIS-valp! Anya BIS-valp!

2012-05-20

Vi har varit på utställning idag med. Inofficiell utställning på SSBK. Där skrällde det till ordentligt och Anya blev BIS-valp (best in show)! Jag är lika överraskad som Anya är oberörd av det ståhej som uppstod då hon vann. Måste säga att prismängden på en inofficiell utställning är imponerande:-)
Men nu är vi så trötta efter helgens aktiviteter att det blir en tidig kväll.

Zelda Zelda

2012-05-19

Idag har Zelda och Anya varit på sin första utställning. Det var Skogås lokala kennelklubb som höll inofficiell utställning. Förutom Anya och Zelda, var där också en söt lite tik som heter "Maya" (Kamas Queen). De gick emot varadra i samma klass, och det fanns inga hanar anmälda.
Resultatet blev att Anya blev BIR-valp med HP, Zelda tvåa med HP och Maya trea. Anya gick sen i gruppen och blev där placerad som nr 2, BIG-2.

Nöjdas är jag med att både Anya och Zelda såg så bekväma ut i detta nya sammanhang. Jag är så stolt över Ellinor och Zelda idag när deras debut gick så himla fint! Bra jobbat:-)

Zally 4 år Zally 4 år

2012-05-12

Idag fyller min älskade Zally 4 år!!

Tänk så sant det är att tiden går extra fort när man har roligt. Och roligt hade vi denna dag då tre av valparna kom för en liten valpträff. Helmer, Harry och Zelda hjälpte alla Anya med att försöka gräva upp jättegranen på tomten. I kombination med den väta som kom uppifrån blev de rara små hundarna snart oigenkännbara=/ Jisses så lortiga hundar, men KUL hade de:-) Bildbevis hittar ni här. Det var lite extra kul att träffa Helmer eftersom jag inte sett honom sen han var tolv veckor (Harry o Zelda har jag haft förmånen att träffa oftare). Jag känner mig så glad över att de rara småttingarna utvecklas så fint och har så goa personligheter allihop! Ni gör alla ett gott jobb i att lära era hundar vara hundar i vår värld:-)

2012-05-09

Zally placerade sig på "Årets kooiker"-listorna i rasklubben Skooi och det är nu infört på hennes resultatsida.

2012-05-05

Idag blir valparna ett halvår!! Stort GRATTIS till alla idag!

2012-04-29

Zelda har varit på besök hos oss några dagar. Det var mysigt att få låna henne och lära känna henne igen nu när hon vuxit till sig lite. Jag kände igen den lilla Zelda i den nu snart halvårsgamla lilla tjejen. Anya och Zelda har haft jättekul och gjort seriösa försök att gräva upp den jättegran som bor på min tomt, de har systerligt delat på en hel massa pinnar och jagat varandra för att sedan relaxa i min säng. Yasper kom på besök och blev genast förtjust i fröken Zelda. Anya har han inget gott öga till... Zelda var mottaglig för hans smicker och tyckte att han var en toppenkille att leka med :-)

Zally, Anya och Zeldas sidor har fått några nya bilder.
I morgon är det valborg och i livet innan hund, kanske man planerade socilat umgäng för att fira in våren. Nu funderar jag istället på hur man skall kunna skydda hundarna från raketer och smällare? Bekanta som bor långt ifrån platser där det skjuts riskerar ett besök av oss i morgon;-)
Jag vill trots smällareländet önska alla en trevlig valborgsmässoafton!

2012-04-19
Dagens äventyr var en bussresa från bilverkstaden. Anya tog det med ro och lade sig tillrätta efter en liten stund. Efter hemkomsten sov hon gott i många timmar. Vi kör en repris i morgon då bilen ska hämtas. Gäller att ta alla tillfällen till naturlig miljöträning :-)

 

Igår hade vi finfrämmande av Ellinor och Zelda. Det var så roligt att se henne igen. Anya och Zelda lekte tills tungorna hängde långa på dem;-)

Zelda har också fått en egen sida nu.

 

 

2012-04-17

 

Nu var det längesedan jag uppdaterade hemsidan och det har förståss hänt massor sen sist. Jag har varit i Japan två veckor på en helt underbart spännande resa och fått ta del av en av mina söners nya vardag. Japans största hundutställning gick av stapeln medan jag var där så det blev ett besök där för att se vad som skiljer sig åt från våra utställningar. Jag var troligen där "fel" dag för att få se några kooikerhundar men fick se en massa andra raser. Japanerna har inte hund på samma sätt som oss, det verkar mer vara som någon slags dockor som man friserar, sätter gulliga utstyrslar på och kör runt i vagn!! Såg tyvärr också många hundar som inte skulle vara tillåtna med svenska hälsomått mätt:(

 

Anya växer så det knakar. Hon är en himla go och mysig tjej som förgyller min vardag. Zally och Anya leker och har kul tillsammans, samtidigt som Zally pysslar om och uppfostrar henne.

 

Det kommer en del rapporter från valparna och här kommer en lite snabbsummering. Märta är igång med spårning. Max har gått sin valpkurs och är nu inne på klicker-träning. Harry kör hårt med specialsök-träning och har också börjat med viltspår. Zelda har också gått valpkurs och håller nu på med ringträning. Lunas valpkurs är också slut men träningen fortsätter i vardagen. Molly är troligen igång med sin specialsökträning, jag minns inte riktigt när den skulle börja.
Jag glädjer mig åt de små livstecken som kommer med jämna mellanrum:-)

Våren och sommmaren är ofta aktiva perioder för oss "hundmänniskor" där träning, tävling och friluftsliv tar en del plats. En del av valparna kommer att prova på att ställas ut under våren och jag ser med spänning fram emot rapporterna. Glöm inte att det är valpar och ha fokus på att ha roligt i ringen!! Oavsett vad domarna tycker har ni världens finaste hundar :-)

 

Till det mindre trevliga som hänt är att min dator kraschat igen och även om jag är hyfsad på att göra backups är jag rädd att en del bilder försvunnit:(

 

Så snart jag har fina bilder på valparna kommer jag att lägga upp deras egna sidor och börjar med Harry som fick posera framför kameran idag!

Både Zallys och Anyas sidor är kompletterade med nya bilder.

 

 

 

 

 

2012-03-07

 

Hallå där ute alla valparna...hur har ni det? Anya är en stor liten tjej som nu väger 7,9 kg och har gått klart sin valpkurs. Vi har fått nyttiga tips om hur vi ska jobba med inkallning och annat som är bra att ha som grundkunskaper. Nya utmaningar möts vi av varje dag som gör att man ständigt måste vara alert:-) Harry och Anya ska börja ny kurs idag, specialsök som aktivering. Specialsök är en träningsform som tilltalar mig mycket. Ska se om jag kan få några bilder på dem när de tränar.

I helgen var jag och hälsade på "Saga" (Miltassia´s Grodan) som fått flytta till ett nytt hem utan hundar. Hon förde en tillbakadragen tillvaro för att slippa hundarna i familjen men bor nu som ensam katt och har blommat ut och bjuder på allt en abessinier kan:-) Hon har en helt underbar färg och en päls mjuk som sammet<3 Jag önskar nya matte och Saga ett gott liv tillsammans!

Här kommer lite bilder från dagens kurs! Både Harry och Anya var över förväntan duktiga och gillade övningarna, orken tog förstås slut lite tidigare än på en vuxen hund.

Det är ju inte bara själva momenten i träningen utan en massa rutiner runtomkring som blir jobbiga och träning i sig eftersom en massa grundkunskaper inte finns hos en liten valp.

Vi ser hursomhelst fram emot nästa veckas träning:-)

 

Miltassia´s Tonic Foto: Patric Sjölander Miltassia´s Tonic Foto: Patric Sjölander

2012-02-19

Mera födelsedagar...för 8 år sedan föddes Gin och Tonic! Gin finns inte med oss längre, men jag hoppas att Tonic har ett bra liv på andra sidan Atlanten!

2012-02-12

Oj, vilken "hundig" helg! I går träffades 19 kooiker för promenad i Orlångens naturreservat. Harry med familj och Zelda med sin familj var med på sin första kooikerpromenad. Jag anar att de var lika trötta som Anya efter den utflykten.

Idag har vi varit ute på Mälarens is och promenerat i ett helt underbart väder med fågelkvitter och dagsmeja. Kaffe smakade extra gott i lä med solen som värmde. Idag var det "bara" sju hundar :-)
Ikväll gör vi tidig kväll så att vi orkar upp till valpkursen i morgonbitti.

Jag hoppas att alla ni andra haft en lika härlig helg med era hundar i naturen!

Här är nästan alla som var med, Harry hade hunnit smita redan. Foto: Arne Thelin
Här vilar Zelda och Anya i min famn. Foto:Arne Thelin
Jag fick "övningsköra" med femspann. Då bilden togs var allt under kontroll:-) Så var det inte hela tiden, man skulle kunna säga att livet var lite trassligt emellanåt..Foto: Yvonne Mattsson

2012-02-09

En dag för sent kommer ett GRATTIS till Blondie (Angeleyes) och Simon (Lovelight) som fyllde 3 år i går! En liten filmsnutt på dem båda när de var riktigt små bjuder jag på:-)

Angeleyes och Lovelight leker

2012-02-04

GRATTIS till Zara, Zoja, Ziri och Zigge som idag fyller sex år!

2012-02-03

Anya har fått en egen sida! Och lite nya bilder på Ai.

Molly Molly

2012-02-02

Nu har jag äntligen fått tillbaks datorn! Alla valparna har nu hunnit göra sig hemmastadda

i sina nya hem.

Jag önskar er alla

lycka till och

mycket nöje med de

småglädjespridarna:-)

Anya sprider massor av glädje

 här hemma och det är så mysigt att allt inte tog slut när de flesta flyttat.

Liten uppdatering av bilder på valparna, 8-veckorsbilden + bild på nya familjerna har jag lagt ut. Det får bli allt för nu, har flera tusen bilder att titta igenom så det kommer fler vartefter.

2012-01-01

God fortsättning!

Min dator har kraschat :( Blir inga nya bilder så länge jag inte kan använda min dator, tyvärr. Bilderna finns i kameran och kommer då tekniken ordnat sig.

Nu är de små huliganerna 8 veckor och börjar bli redo för egna liv!

De här veckorna har varit intensiva, roliga, tröttande, intressanta och lärorika!

Ser fram emot att lära känna min nya familjemedlem, Anya, när de andra syskonen flyttat.Valpkurs är redan bokad!

De första flyttar i slutet av veckan och sedan kommer de att droppa av en efter en.

Märta vill ha en egen familj, en aktiv och engagerad sådan skulle passa den tjejen som har rätt mycket krut i sig!

Jag lastar bilen full med små leklystna valpar och åker ut i skogen där jag kan släppa dem, så de får se lite olika miljöer och träna på att åka bil.