26981417_183234985757741_1484545445_o

Nyheter 2013

2013-12-23
Har haft lite fullt upp så därför är det glest med uppdatering, men här kommer en julhälsnig till er alla!

God Jul och Gott Nytt År!

Zelda önskar alla en God Jul!

2013-11-29
I Holland firar man Sinterklaas (Saint Nicolaas) och lilla Piper har fått hjälpa till! Han verkar inte alls besvärad av kostymerna utan gör sitt bästa i att passa in :-) Här kommer bilder på eventet!

Såhär glad blev Lukka när vi kom :-) Såhär glad blev Lukka när vi kom :-)

2013-11-26
Nu var det länge sedan jag uppdaterade. Vi har fullt upp med att lära känna Lova och att få till en vardag med utrymme för tre hundar. Alla har rätt till sin tid.
Vi har varit i Holland och hälsat på pappa Lukka och Piper. Det var himla mysigt att återse dem båda. Alla hundarna Anya, Lukka, Lova, Wilma och Piper lekte jättefint tillsammans, helt underbart att se :-)
Anya blev bästa storasyrran igen och lekte och fostrade sina småsyskon. De verkligen älskar henne för hon gör så mycket kul och om det behövs stöttar! Bildspel från släktträffen finns här.
Samtidigt var det den Holländska kooikerklubbens årliga utställning. Drygt 150 kooikrar anmälda så det fanns mycket att titta på. 
Lova placerade sig som 3:e bästa tikvalp! Här en länk till alla resultat.
Under november månad har Kennlarna Mattssons och Miltassias haft lekskola för våra valpköpare. Mycket uppskattat och kul, dessutom värdefullt för de fortsatta relationerna mellan hund och ägare. Tryggheten och leken är bland det viktigaste att lägga ner energi på när man har en valp, det lägger grunden för all fortsatt träning.
Vi hoppas fortsätta med lekskolan efter nyår men nu har vi lite juluppehåll. Lova har gått Presport puppyclass och fortsätter nu med vardagslydnad. Hon tycker det är mycket kul att jobba med mig.
Anya går på kurs i den nya sporten K9 Nosework, både hon och jag tycker det är mycket kul :-) Ska bli spännande att se vad denna sport innebär. Det ligger nära specialsöket och det är kanske därför det passar oss så bra :-)
På lördag har vi till sammans med Mattssons kennel glöggträff, där vi självklart vill se så många som möjligt av alla våra valpköpare!!

2013-10-08
Fina bilder på Zack (Zara kull 2) trillade in i mailboxen idag! Kul att få lägga ut lite kattbilder också emellanåt :-) 
 

2013-10-06
Idag på valparnas 15-veckorsdag har vi haft en valpträff. Tyvärr saknades två, men övriga fem  röjde runt som aldrig förr!
Det var helt underbart att få träffa allihop och se att de utvecklas fint och har det bra! 
Litet galleri finns här!

2013-10-03
Oktober och solen skiner och värmer fortfarande! Är mycket tacksam för det härliga vädret. Zally börjar återhämta sig efter valpningen även om hon fortfarande går som "nakenkooiker" ett tag till, men hon är pigg och glad. Anya har vuxit till sig och flyttat upp en pinnhål och lämnat platsen som minsting till Lova.
Sussi är det också full sprutt på och hon är nu redo för sitt nya hem!
På söndag är det valpträff för kull Lykka valparna som då är 15 veckor. Ska bli spännande att få träffa de alla :-)
Fick några rara bilder på min "tjej-trio" häromdagen!

Lova 12 veckor Lova 12 veckor

2013-09-15
Idag är det 12 veckor sedan senaste valpkullen föddes. Alla valparna håller på att installera sig i sina nya liv. Rapporterna som kommit in låter höra att det går fint för dem alla :-)

Lova är en riktigt glad liten tjej som är mycket lyhörd och kikar på Zally och Anya hur man ska göra. Det är onekligen till stor hjälp att ha vuxna hundar som förebilder för en valp. Självklart finns det situationer då de lär ut sådant man helst inte skulle vilja att de delade med sig av....
Och hon vore en ganska tråkig valp om hon inte hittade på lite bus ;-)

I veckan som var fick Lova träffa hela tjocka släkten Mattsson-hundar, det gick såklart galant. Hon satt i mitt knä och kikade och lät sig luktas av och sedan bar det iväg i lek o bus med de som var sugna på det. Storasyster Anya var med och övervakade lite för säkerhets skull ;-) Det är en så härligt med alla dessa hundar tillsammans, sju stycken som alla gillar varandra.

Jag har verkligen kommit att leva ett HUNDLIV och jag älskar det! <3 <3 <3

James James

2013-09-10
Alla valparna är nu i sina nya hem utom Lova som stannade med mig. Vi har precis börjat lära känna varandra och det känns spännande med en valp igen! Det är kul att så många valpar finns i närheten och jag hoppas få se er med jämna mellanrum. Den enda som åkt långt är Piper som åkt till Holland för att jobba som kooihund med pappa Lukka. Är visserligen en bit till Holland men nu finns det synnerliga skäl att åka dit ibland!
Liten rapport från James som vuxit till sig rejält och haft ett långt skönt sommarlov på landet! Gossen är snart sju månader.
Sussi har jag bestämt mig för att skiljas ifrån och hon är alltså till salu! 
Det har sannerligen varit ett spännande år med alla parningar, dräktigheter och småttingar. Det är så roligt men tar en hel del på resurserna eftersom fokus ligger på att de alla ska ha det bra. Jag har varit husbunden under lång tid nu med alla små och ser fram emot härliga turer i skog o mark med mina lilla flock :-)
Kull "av Lykka" har nu fått egna sidor som jag hoppas kunna fylla med bilder och händelser från deras liv.

Zally Zally

2013-08-25
Finaste Zally! Hon kämpar på med valparna och gör ett himla bra jobb! Hon har fått en erfarenhet och mognad nu som gör henne så vacker! Lite pälslös men det kommer ny fin päls sen.
Idag är valparna nio veckor och ena riktiga busungar. De håller mig sysselsatt och verkar ha en gemensam strategi att sprida ut sig så att när jag jagar rätt på några så kan andra passa på att göra bus.
När valparna flyttar blir det ändå inte tomt härhemma eftersom lilla Lova stannar här med oss, och hon har nu fått en egen sida.

Zally o kull av Lykka Zally o kull av Lykka

2013-08-23
Valparna är nu snart nio veckor och sista veckan med mamma och syskon väntar. De här är en så underbar tid när de utvecklas så mycket i samspelet med med sin mamma och storasyster. Anya har lekt med valparna länge, vilket har varit en enorm resurs. Hon är jätteduktig och småsyskonen verkligen gillar  att vara med henne. De blir modigare i vad de vågar ta sig för men också mer lyhörda för alla Anyas signaler. Härligast är det när alla leker med varandra :-) Ibland iakttar valparna Anya och Zally när de leker, ser och lär helt enkelt. Det är ganska krävande veckor att ha ett gäng såpass stora valpar men oj så mycket de lär sig under dessa bonus- veckor. Valpen hinner bli lite tryggare och säkrare innan den flyttar och hinner också med fler språkkurser, vilket kan var fint att ha i bagaget.
Att sitta på gräsmattan mitt ibland alla hundarna och bara titta och njuta är en enorm glädje!
 

2013-08-19
Nu är alla småttingarna åtta veckor. Tiden har gått enormt fort och varit helt underbar. De är alla nu härliga små personligheter som snart är redo för sina nya liv. Jag håller lite till på dem så att de får utvecklas lite till i trygg och van miljö och lära mer av tiken och andra vuxna hundar. Det har de stor nytta av! Det är slitsamma veckor men väl värt det för valparna :-)
Sussi stannar minst tolv veckor så henne får jag ha lite längre.

Solkatten Ai Solkatten Ai

2013-08-12
Ny måndag idag, veckorna rusar förbi och det är fullt upp med alla småttingarna och de som är intresserade av att få en ny familjemedlem. Att pussla ihop valparna och deras nya familjer är ett stort jobb och är inte gjort i en handvändning, så snälla ni som väntar på besked, ha tålamod! Syftet är att det ska bli så bra som möjligt och ge de bästa förutsättningarna för ett hundägande som blir kul! Det blir inte så mycket tid att sitta vid datorn, men nu kommer en liten uppdatering med bilder på valpkullen och Sussi. Bilderna från kennelträffen och uppdatering av förra kullens bilder kommer när det blir lugnare och mer tid inomhus.

2013-07-29
I lördags hade jag min första sommarträff där sex av de åtta valparna i min första kull närvarade. Dessutom hade vi den äran att gästas av pappan till valparna, nu tolvårige  Jacko. Jag är så otroligt glad att ni alla kom, det betyder så mycket för mig! Jag kan konstatera att alla valparna utvecklats till härliga unghundar som är på väg mot nya mål med hjälp av sina underbara familjer <3
Det togs en hel del bilder, inte bara av mig. Jag har inte hunnit gå igenom bilderna ännu och väntar in bilder från fler fotografer, innan jag lägger upp ett album.
De nya valparna är fem veckor nu. Riktigt härliga är de. Nu börjar man få en liten aning om vilka de är, utvecklingen går i rasande fart. 
 

2013-07-21
Lite nya bilder på alla småttingarna upplagda nu! Utvecklingen går i rasande fart. Nu äter de riktig mat och jag tror Zally är tacksam för den avlastningen. Valparna tycker mycket om att vara ute och eftersom sommarvädret är fantastiskt så kan de vara ute hela dagen. Sussi och valparna är också tillsammans en del och alla verkar nöjda med det :-)

2013-07-19
Igår var valparna ute första gången, 3½ vecka gamla! Det gick finfint, alla var nyfikna och de både åt och lekte den lilla stund de var ute:-) Bilder finns på valparnas sida.

3 veckor gamla 3 veckor gamla

2013-07-16
Denna vecka hade jag ingen fotoassistent som hjälpte mig med valpfotograferingen, så tyvärr är bilderna inte så bra. Men ni får hålla till godo ändå :-)
Nu är de små hundar som busar med varandra och håller i gång ordentligt små korta stunder. Tänderna har brutit igenom och det är dags att börja få lite smakportioner av "riktig" mat. Lilla Sussi blir också mer  och mer aktiv. Jag hoppas att hon snart är i full gång och fyller tomrummer efter James som nu har flyttat till sitt nya liv! 
Snart ska jag få träffa valparna i "av Lyster"- kullen som kommer hit på en liten kennelträff. Det ser jag verkligen fram emot! 

James och Blondie myser tillsammans James och Blondie myser tillsammans

2013-07-10
De små rackarna hann ju inte mer än få ögon innan de började vingla omkring på ostadiga ben. Igår började flera av dem kravla sig över kanten till bolådan! Det blir nog pigga hundar det här. Mycket energi kommer att krävas av blivande ägare, inga soffliggare det här inte! Anya får ta mer och mer del av skötseln av valparna. Hon är så duktig och lyhörd för Zally. 
När vi idag varit ute på en regnig promenad (tack för vätan) och båda hundarna är rejält blöta får jag se en syn som var så mysig. Zally står i bolådan med småvalparna diandes medans hon tvättar av vätan från Anyas ansikte! Vilken fin liten hundfamilj jag har <3
Idag slår det mig med dubbla känslor att James nu ska flytta till helgen. Jag kommer sakna honom massor, men vet att han får det toppen med sin nya familj. När man har dem lite längre så smälter de in i gänget och blir liksom en del av familjen. James har sannerligen skapat sig en plats både i mitt hjärta och i familjen! 

2013-07-08
Nu har alla småttingarna fått ögon och kikar tillbaks på oss :-) Alla växer fint och just nu är det ganska enkelt att ha så många djur! Misstänker att jag inte känner så om en eller två veckor...
Det är himla kul att följa utvecklingen och jämföra valparna och kattungen. I nuläget är kattungen mer vaken och intresserad av omgivningen och ger tydlig respons när man man närmar sig och hanterar henne. Valparna jobbar med musklerna för att komma upp på benen, så nu förbrukas det energi och Zally äter nästan konstant för att fylla på mjölkbaren. Nya bilder på valparna, Sussi och James hittar ni på respektive sidor. 
 

170g katt och 450 g hund! 170g katt och 450 g hund!

2013-06-30
Nu är valparna en vecka! Jag ska för söka ta bilder på valparna varje vecka men kan inte lova att jag lyckas leva upp till det!
Lilla katten behöver inte mig längre utan får det hon behöver av sin mamma. Hon har nu fått ett namn, Kissy Suzuki, och kommer att kallas för Sussi!
Igår vågade jag för första gången ge mig iväg en stund hemifrån, så Anya och jag åkte och tog en kvällspromenad med havsbad. Anya var så glad över att få bada och leka, har inte blivit mycket fokus på henne under ett antal dagar nu. Måste nog också säga att även jag uppskatte sol och hav :-)

Max och Zelda på kooikercampen Max och Zelda på kooikercampen

2013-06-27
Det är ett sådant privilegium att få vara med om alla dessa småttingar <3 Familjen min tycker nog att vi har lite många djur just nu och de är några stycken, och det lär bli livat om 4-5 veckor :P Det är en intensiv period men åh, så kul!

Lilla katten ökar nu fint i vikt hon med och jag vågar nästan hoppas att det kommer att gå bra! Lite bilder på henne hittar ni här

Den här veckan pågår Kooikercamp Sälen 2013. Jag skulle såklart ha varit där, men Zally ändrade den planeringen åt mig. Som tur är finns sociala medier där man kan följa vad som händer, så det känns nästan som om man var med ;-)
Max och Zelda är med och idag har de haft apporteringsträning. Campen är ett fantastiskt tillfälle att träffa andra kooikerägare och deras hundar. En massa aktiviteter inom alla olika grenar, föreläsningar, fjällvandringar och social samvaro gör att jag varmt rekommenderar alla som kan att förlägga en semestervecka där nästa år!!

 

Hela högen med valpar!

2013-06-25
Nu har det hänt saker!
Både Ai och Zally har fått sina ungar/valpar!
Vi tar det i turordning. Zally var först ut med att få sina valpar den 23 juni. Sju stycken goa små valpar, 2 hanar och 5 tikar. Alla valparna hade bra storlek och verkade pigga från start. Det var en okomplicerad förlossning som Zally skötte finfint. Zally är en bra mamma som vet vad som ska göras. 
Värre var det med Ai som inte lyckades föda trots krystvärkar. Det blev tyvärr kejsarsnitt och förklaringen låg i en död unge som satt fast i vägen. Jättetrist att vi förlorade den lilla eftersom jag hade glatt mig åt att det skulle bli två denna gång. Men vi fick alltså en unge, en viltfärgad liten hona, och jag är mycket tacksam för henne. Ai har återhämtat sig fint efter operationen  och den lilla kämpar också på bra!
Nu handlar mycket om att se till att mammorna har det bra, så att de kan ta hand om sina små på bästa sätt!
Det har varit mycket nattvak och kommer vara ett tag till eftersom lillkissen får extramat av mig. Bilder och uppdateringar får komma vartefter orken finns.
Kullens egen sida finns här!

2013-06-18
Nu drar det ihop sig på riktigt till nedkomst, både för Ai och Zally! Zally är tung och tjock och har det lite jobbigt medan katten inte alls är lika påverkad.
Anyas aldrig sinande energi har vi lite svårt att få utlopp för nu, men snart kommer hon ha fullt upp som nanny!
Håll nu tummarna för oss att allt får gå bra!

Vill passa på att önska er all en riktigt GLAD MIDSOMMAR!

2013-06-07
Nu har vi sommar på riktigt och jag är ledsen, men just nu uppskattar vi inte värmen! Zally tycker det är jobbigt och jag måste hasa mig upp i ottan för att gå ut med henne innan det blir för varmt. Hon bara vägrar, vilket är klokt, att ge sig ut i värmen. När kvällen kommer trivs vi däremot allihop :-) Kvällspromenaderna blir numera dagens långpromenad. Man får vara flexibel och ändra sina rutiner för att alla ska må bra. 
46 dagar av dräktigheten har gått och ungefär två veckor återstår. Som syns på bilden liknar hon en knubbsäl, tycker nästan lite synd om henne, men hon mår bra!
Ai har en mycket nätt mage och är inte hindrad i sin rörelseförmåga på samma  sätt som Zally. Men igår misslyckades hon att hoppa upp på köksbänken. Hon mår prima och är fortfarande lekfull även om James måste spela med hennes regler. Upploppet närmar sig och spänningen ökar i takt med att vi närmar oss leveransdatum! 

2013-05-28 2013-05-28

2013-05-28
Zally går nu in i sjätte dräktighetsveckan och har blivit av med illamåendet. Så nu är aptiten åter och den ökar nu och framöver. Tur att Anya är en sån tunnis att hon kan får ta del av det goda som Zally får!
Vi passar på att ta härliga promenader på ställen som vi måste åka till för snart får Zally inte skjutsas runt hursomhelst. 
Magen börjar nu bli påtaglig och då växer också nyfkenheten på innehållet.
Även Ai har en väl synlig mage och hon mår finfint. Både Ai och Zally är stort behov av närhet och mycket gos. Så nu flödar det av kärlek och närhet till alla som behöver!

2013-05-21

Idag har vi gjort ultraljud på Zally och vi kan glädjas åt att hon är dräktig!  

 

Vi gjorde en helt underbar resa till Holland för att träffa Zallys kavaljer Lukka. Han är en kooihund och arbetar i eendenkooi precis så som rasen gjort sedan långt tillbaks. Idag finns endast ett 40-tal hundar som fortfarande har det ursprungliga yrket.

 

Vi blev oerhört väl mottagna och bortskämda under tiden vi var där. Första kvällen fick hundarna leka och bekanta sig med varandra, och det var ingen tvekan om att båda var med på noterna och gillade varandra. Efter god middag och samvaro beslöt vi att bryta för nattvila eftersom Zally inte var riktigt redo.

 

Det var hon däremot klockan halv fem morgonen efter då hon hoppade på mig i sängen och gnyende frågade var den tjusiga killen från igår var någonstans.

 När hundarna träffades var det inga krusiduller utan det som skulle hända hände. En duktig kille som visste hur damer ska hanteras resulterade i ett tjugo minuter långt häng. 
Det är obetalbart med den glädje som hundarna visar efteråt, jag blir aldeles rörd <3

Jag vet inte hur vanligt det är, men Zally och Lukka fick åka på kärlekskryssning efteråt! Vi fick en helt underbar båttur till en eendenkooi där Lukka visade Zally hur man gör, och hon fick testa på hur man jobbar i eendenkooi. Provsmakning av andmat ingick också och Zally är inte den som tackar nej när något bjuds och man måste ju ta seden dit man kommer ;-)Jag är så glad att hundarna fick tid både före och efter parningen att vara tillsammans för det syns så tydligt att det är viktigt för dem!

 

Sedan följde ytterligare kurtis mellan hundarna, men Zally tyckte att det räckte så. Efter båttur tillbaka med underbara naturupplevelser och god lunch beslöt vi oss för att återvända hemåt och den långa väntan på om detta skulle ge något resultat.

 

Nu när det är konstaterat återstår att ta väl hand om Zally, och hoppas att allt kommer att gå bra!

2013-05-12

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är Zallys födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Min älskade Zally har blivit vuxen och fyller idag fem år! Det har varit underbara dagar sedan hon kom in i familjen och vi ser fram emot mycket glädje och kärlek än i många år!

 

Det har varit klent med uppdateringarna eftersom min dator har varit på verkstaden igen!

 

Lille James är helt underbar och Anya och han har utvecklat en mycket fin relation. <3 Jag har trots detta bestämt, även om det är svårt, att han är till salu

 

Nya kattungar är på gång! Ai är parad och väntas nedkomma med smått runt midsommar!

 

Anya och jag har kämpat på med lite kurser och avslutar i morgon nybörjarkursen i rallylydnad. Hon har utvecklats massor! Vi har jobbat mycket med kontakten och att det faktiskt finns en människa i andra änden på kopplet! Hon har tagit ett litet steg till i sin utveckling :-)

Foto: Jenny Björk

GRATTIS Annette och Harry!

2013-04-15

Idag är jag stolt! Det är med stor glädje jag gratulerar Annette och Harry som i helgen examinerats som specialsöksekipage!
Ni har kämpat på med er träning och är värda denna avslutning på er 1-åriga utbildning. Det har varit så kul att följa Harry sen första besöket på plattformen till idag, då han nosar rätt på allting :-) Nu får ni unna er att ta vardagen utan läxor och träningsdagböcker.

 

Blondie leker med James Blondie leker med James

2013-04-05

Nu är det full rulle längs golven! James har nu fått upp farten och har rejält påhäng av hela gänget hundar och katter :-)

Han är nu sex veckor, tiden bara rasar och det är halvtid innan det är dags för honom att flytta till en ny familj. Lite nya bilder finns här.

Jag behöver varken tv eller dator nu eftersom underhållningen finns runt om mig. Det är ett enormt privilegium att få se hur fantastiskt hund och katt kommunicerar och förstår varandra!

Anya är klar med sin agilitykurs och jag tror att både hon och jag är sugna på en fortsättning. Kommer bara våren och barmark så kommer vi att ta fram hinder och tunnlar i trädgården så att träningen finns lättillgänglig.

En gång till på allmänlydnaden har vi kvar och kurserna gör susen, hon kan fokusera fint på vad vi ska göra trots att det händer saker runtom med andra hundar. 
Vi kan ju inte vara inne och leka med James hela tiden så vi är ute med hundkompisar och röjer på öppna fält där skaren fortfarande bär. Det är så härligt att de kan få springa loss och bara kuta för allt vad de har! Speciellt Anya har mycket spring i benen och har hon inga kompisar att busa med så duger det fint med mig och hennes älskade frisbee!

 

Lite skryt kommer det här också. Svenska kooikerhundklubben, SKooi utser varje år Årets kooiker i en rad grenar och vi finns med på listorna för 2012!

Zally blev 2:a rallylydnadskooiker, 2:a lydnadskooiker, 7:a utställningskooiker och 3:a allroundkooiker!! Lilla pärlan min <3 Arbetslust lider hon inte brist på!

Anya blev 9:e utställningskooiker!

Harry blev placerad på 11:e plats på utställningskooikerlistan!

Här kan man se alla resultat!

 

 

 

Harry sitter beredd att jobba på sökbanan, de andra väntar otåligt! Harry sitter beredd att jobba på sökbanan, de andra väntar otåligt!

2013-03-18

Nu växer James Blond ordentligt! Han skruttar omkring överallt och har börjat leka :-) Bästa leksaken är mammas svans! Blondie leker rätt hårdhänt med sin son, så han har tillochmed fått flera rispor i skinnet.
Nattetid får mor och barn sova i egen kupé men på morgonkvisten kommer de in och äter frukost och somnar om i min säng, mysigt <3

Förra veckan var jag och hundarna och tränade specialsök tillsammans med Harry och hans matte. Det är så himla rolig träning och hundarna älskar det och jobbar med sådan iver!

Anya har varit på andra tillfället på sin agilitykurs och denna gång var hon betydligt mer obekymrad av vad de andra gjorde och kunde fundera på sina uppgifter:-)

Hon har också börjat en allmänlydnadskurs, för att öka på att träna och fokusera på mig och vad vi ska göra trots att det händer saker runtomkring. På den kursen var hon över förväntan med på noterna och tyckte det var roligt :-) Känns hoppfullt!

Mor och son 2013-03-19

2013-03-12

Idag har vi hälsat på hos Stig-Helmer! Det var ett tag sedan hundarna träffades, men Anya och Helmer satte fart med leken på en gång :-) Anya är lite fjollig med stora mörka hundar så det var nyttig träning att labradoren Melvin var med så hon fick se att det inte är förenat med dödsfara ;-) Snällare kille än Melvin får man leta efter.
Lille James Blond har nu börjat ge sig utanför boet. Han har också börjat leka lite, och nu blir det lite trist att han är ensam :( Snart är det dags att börja äta från fat också. Blir nog mycket kattlek för mig framöver, han behöver ju en lekkompis :-) Jag försökte få ett par bonussyskon till honom, men tyvärr hittade vi inga.
I helgen är det dags att fortsätta med agility-kursen och dessutom ska vi börja en vardagslydnad också. Blir en del utmaningar för både Anya och mig ;-)

 

Som hund och katt <3 Som hund och katt <3

2013-03-04

Lill-killen tittar nu på världen med en ännu lite grumlig blick. Han har också fått en extra-mamma i Anya som tar sitt uppdrag att hålla hon ren på största allvar. Blondie samtycker och familjen verkar nöjd med att dela på vårdnanden om den lille :-)

I går var hundarna och jag på en härlig promenad på Drottningholm i det sköna solskenet tillsammans med ett gäng (11 st) kooikrar.

Anya har börjat på agility-kurs. Det var kul och nyttigt på många sätt. Kursen höll på i två timmar och det var lite länge. Anya orkade inte riktigt hela tiden. Vi kommer att lära oss massor, inte bara om agility som är nytt för mig, utan också om att träna tillsammans, Anya och jag!

Lilla ögat har öppnat sig Lilla ögat har öppnat sig

2013-02-27

Nu mår mor och barn bra och utvecklingen är i full gång. Idag öppnades det ena ögat lite och det andra ser ut att vara på g. Han är idag sex dagar gammal. Jag stöttar med lite matning för att han ska komma ifatt sig, men Blondie står för huvudansvaret.
Han har nu också fått ett namn: James Blond <3

Några bilder till på James finns här

Blondie med sin lille son Blondie med sin lille son

2013-02-23
Nu var det ett tag sedan jag skrev något. De senaste dagarna har varit lite stökiga. I torsdags morse fick jag lov att kejsarsnitta Blondie. Det var bara en unge, en liten fawn färgad kille. Dygnen efter nu är lite skakiga, så allt fokus går åt till att hjälpa honom att komma igång ordentligt. Han vill inte riktigt gå upp i vikt ännu. Blondie tar väl hand om honom och han snuttar på hela tiden. Det är såklart en tuffare start för både mor och barn när det blir snitt och kan ta lite längre tid innan allt flyter på. Jag hoppas såklart att den lille kommer att klara sig men just nu känns inget säkert.
Vill rikta ett STORT TACK till Haninge Djurklinik för snabb och proffsig hjälp. Ett lite extra stort tack till Jenny och Tina, samt Kicka som servade med frukost!
Det har säkert hänt lite annat också men det får jag återkomma till.

Några bilder på den lilla kattungen kommer här.

Ai sjunger:-) Ai sjunger:-)

2013-02-04

Idag sjunger vi "ja må du leva" för Z-kullen (Ziri, Zigge och Zoja) som fyller sju år! Ai sjunger med i sången för mostrar och morbror.


Igår hade vi en härlig kooikerpromenad i Skogås och ut på isen. Trots det härliga vädret var det skönt att sitta inne och fika samtidigt som vi pratade lite om våra hundar och hur vi kan hjälpa både hundarna och oss själva till en enklare vardag där glädjen med att ha hund blir ännu större.
Jag tog inga bilder men det gjorde andra och dessa finns att se här

 

Blondies mage är nu tydlig även om jag tycker att den inte är jättestor. Det är ca två veckor kvar, så den hinner växa ännu ett tag. Blondie mår prima och är så himla gosig. Men ett och annat rejs med Ai blir det också:-)

2013-01-19

Idag fick kameran hänga med ut i solskenet. Lite nya bilder på tjejerna på deras sidor är resultatet, förutom att vi hade en härlig stund i det milda och soliga vädret!

Zally,Anya och Harry i full fart Zally,Anya och Harry i full fart

2013-01-16

En himla massa mer snö har det kommit över stockholmsområdet. Hundarna älska all snö! De får massor med spring i benen. Idag har tjejerna förstärkning av Harry som hjälper till att springa upp gångar i den djupa snön på tomten. Tänkte jag skulle ta lite bilder på hundarna i snön, men det är svårt när det knappt är dagsljus:( Men jag lägger upp lite nya bilder även om de inte är så himla bra.

2013-01-14

Kooikerpromenad planerad till 3 februari i Skogås! Alla är välkomna, även ni som inte har kooiker men är intresserade av rasen! :-) Titta på filen nedan för fullständig inbjudan!

2013-01-08

KATTUNGAR VÄNTAS vecka 8! Nu vågar jag säga att det är småkissar på gång:-) Det ska bli så roligt! Har gjort en sida där du kan se de blivande föräldrarna.

 

I helgen som var avhölls MyDog i Göteborg. Ett stort hundevenemang med utställning och annat hundigt. Zelda var där och tävlade. Den första dagen blev hon 1:a bland juniortikarna med bedömningen Excellent. Andra dagen var turordningen omvänd och Zelda placerade sig på 4:e plats med ett Very Good i omdöme. Grattis och bra kämpat!

2013-01-06

Jag har en Blondie som är extremt kelig. Jag hoppas att det är ett första tecken på att vi kan förvänta oss kattungar! Under kommande vecka väntar jag på ytterligare bekräftande tecken. Håller tummarna hårt!
Är du intresserad av en abessinierkattunge så hör av dig!

2013-01-01

Gott Nytt År!

Hoppas ni alla hade ett trevligt nyårsfirande. Vi hade en lugn hemmakväll med god mat och annat mys:-)
Årets första dag bjuder på sol och en massa plusgrader, jag hoppas att det blir tongivande för hela året :-)

Jag tillhör inte de som gör upp stora planer och avger högtidliga nyårslöften, men självklart finns det tankar om framtiden. Först väntar vi nu med spänning för att få se om Blondie har smått i magen. Resten får komma sen!

Hela nyhetssidan för 2012 är flyttad hit. Här fyller vi på med nytt vartefter!