26981417_183234985757741_1484545445_o

2021

2021-12-31
Årets sista dag.
Brukar försöka sammanfatta lite av det gångna året och det som dominerar är Daina och Tures enorma framgångar inom agilityn! Det kommer jag glädjas åt länge. 

Pandemins fortsatta framfart har även i år begränsat utatällningar och tävlingar. Men från finland fick vi en ny utställningschampion  i Miltassias Helvi av LoveCall. 
Att Miltassias Prassel av LoveTime gick och vann årets rasspecial går inte heller av för hackor!  Själv fick jag springa ett varv i finalringen och få med mig en BIS4 placering i uppfödargruppen på Åland dogshow. Det var också skoj. 
10 år sedan först kullen föddes skulle ha blivit lite jubileumsfirande men jag skjuter på det och hoppas pandemin är snällare till våren.
Valpar under året. I januari flyttade Lovas sista kull iväg och under sommaren fick jag låna Miltassias Kira av Zaleo som bjussade på ett härligt gäng valpar. 
Förutom dessa lite mer konkreta händelser har jag fått vara med på ett hörn i så många av "mina" hundars liv och det betyder så mycket för mig. Alla små vardagshändelser är så kul att få ta del av. 
Och med detta känner jag mig riktigt nöjd med året som varit och säger tack och hej till 2021!

2021-12-24
Med ett axplock av de julhälsningar jag fått från valpköpare önskar jag alla en riktigt fin och fridfull jul! 
GOD JUL!

Wohooo, bronsmedalj till Daina och Ture i NM agility -21!!!

2021-11-14
En sån spännande helg med nordiska mästerskap i agility i Norge. Ture och Daina bjöd på så fin agility i både individuellt och lag. I den blågula landslagsdräkten lyckades de med att komma på bronsplats i individuella mediumklassen!! Det är helt otrololigt bra, det finns liksom inte ord som räcker till! Att få ta del av deras resa och se såna här framgångar gör att man blir både stolt, rörd och otroligt glad för deras skull! <3 
Ture är en fantastisk hund och en utomordentlig representant för rasen och vad den kan åstadkomma med rätt person i snöret.
Att med hjälp av streaming kunna få vara på plats hemma från soffan är superlyxigt! 
STÖRSTA GRATTISET  till er båda från en stolt uppfödare! 

Medan NM i agility pågick som bäst idag har jag multitaskat framför dubbla skärmar . Idag avhölls Holländska kooikerklubbens avelsseminiaruim som handlade om hur vi ska förvalta rasen framöver. Ingen enkel uppgift så det fanns mycket att diskutera.

Daina och Ture bronsmeddaljörer på NM agility -21

2021-11-05
Idag fyller min älskade Anya och hennes syskon 10 år! Hipp hurra för er alla! 
Det är därmed 10 år sedan min första kooikerkull föddes. Jag har haft glädjen att få ta emot 78 valpar hittills. Så mycket kärlek och glädje <3 
De här åren har varit kantade av så många möten med människor och hundar som betytt mycket för mig och gjort stort avtryck <3 <3 <3
För den som är intresserad finns alla kullar med respektive föräldrar presenterade här

Anya 10 år
Anya 10 år
Smilla med sin välförtjänta rosett! Smilla med sin välförtjänta rosett!

2021-11-02
Älskar såna här milda höstar! Nu har korna lämnat plats åt oss på vackra Arbottna naturområde så det blir många timmar dagligen i underbar natur. 
En som varit i naturen och använt nosen är Smilla som gått viltspårprov och fått ett förstapris! Jättebra jobbat och stort grattis till Smilla med matte Annika <3
I lördags var det kooikerpromenad i Ågesta friluftsområe, solen tittade fram på det knappa 20-tal kooikrar som luftade sig där.  Kul att träffa både gamla och nya  bekantskaper. Trevligt att kunna ha såna här sammankomster igen! Ser fram emot fler under hösten!

2021-10-24
Valpträff för kull Kinzo idag! Sex av sju valpar på plats. Pappa Kenzo var också med men vi saknade mamma Kira. Underbara valpar som röjde loss allt vad de kunde.  Tusen tack för  en trevlig reunion <3
Bilder finns här

2021-10-11
Vilken spännande helg det varit. Hemma från tvsoffan har jag fått följa Daina och Ture när de presterat fin agility i kvalet till Svenska landslaget i agility. Det är med stor glädje vi säger GRATTIS till en 6e plats i kvalet vilket gör att Daina får ta på landslagsdräkten och tävla för  Sverige i Nordiska mästerskapen i Norge i november!
Det här är stort! Så oerhört glad för Dainas skull <3 Sådana här framgångar kommer inte av sig själv utan det ligger mängder med träning och dikeskörningar bakom. Men det som gör en vinnare är att ta sig upp ur dikena med siktet på målet. Där har detta fantastiska team lyckats! 
Nu håller vi tummar och tassar för att ni får en fantastisk upplevelse i Norge! 

FI UCH Miltassias Helvi av Love Call FI UCH Miltassias Helvi av Love Call

2021-10-03
Nu har Helvi fått sitt tredje cert och kan titulera sig Finsk utställningschampion! Stort grattis till matte Saara!!

Anya, Lova och Zally med helgens rosettskörd Anya, Lova och Zally med helgens rosettskörd

2021-09-27
Ännu en helg med vänstervarv, denna gång på Åland. En supertrevlig helg med valpköpare som visar upp sina fina hundar. 
Den här gång var det mina egna hundar som kom i fokus, alla tre med ck och placerade. Lova 2a bästa tik med reserv CACIB, Anya 3e och Zally 4e samt BIR veteran. 
Prassel, Knaster, Teya och Tara fick alla excellent. Vi visade upp en fin uppfödagrupp som premierades med hederspris. Denna gång stannade vi till finalen och tur var det för gruppen blev BIS4 uppfödargrupp!! Jättekul! Dock var vi inte så synkade och inte heller beredda vid fotografering så fina uppställningsbilder blev det inga. Men stora rosetter och en massa goda priser från hantverkare på Åland.
Mest njöt vi dock av det underbara vädret, umgänge och god mat!

Teya BIR vet och BIM Teya BIR vet och BIM

2021-09-20
I helgen som var bar det iväg till Sandviken för hundutställning. Även om jag inte är en uttalad utställare så är det himla kul att komma ut och träffa folk och hundar igen! Och visst blir det extra kul när det går bra :-)
Teya som för första gången ställdes i veteranklass blev både BIR veteran och BIM! Stort grattis till matte Lena <3
Lova blev tredje bästa tik med resrevCACIB. Anya, Zally och Tara fick excellent och Prassel och Deirdre fick VG. Bästa uppfödargrupp med hederspris och mycket goda vitsord om rörelser och temperament gör mig stolt och tacksam att hundarna visas upp. Tyvärr, medgav inte tiden att stanna till finalerna. 

2021-09-15
Det har hänt en hel del sen senaste uppdateringen. 
Valparna har börjat sina nya liv och vi har återgått till vårt gamla :-)

Helvi (av LoveCall)har under augusti och september visat upp sig i utställningsringen flera gånger med finfina resultat, hon har nu två cert och har blivit BIR två gånger. Inte nog med det utan hon har jobbat i skogen med viltspår och fått fina poäng även där! Stort GRATTIS och jag följer med spänning fortsättningen.

Jojo (av Fenpix) har varit på inofficiell utställning och blivit BIR, GRATTIS!

Haft besök av stiliga killen Texas (av Heipix) som var på genomresa. Jag blir så glad när valpköpare tar sig tid att komma förbi när de är i närheten <3
Texas debuterade för någon vecka sedan i utställningsringen han med och fick fina vitsord och blodad tand för att försöka igen. GRATTIS till er också!

Avelsarbete handlar minst lika mycket att följa upp de hundar man sålt, så det är inte bara kul att träffas det är viktigt att få info om hundarnas hälsa och mentalitet.

I helgen hade jag en kennelaktivitet i samarbete med Nina på Lyckliga Hundar, prova på specialsök. Jag uppfattade att både förare och hundar tyckte det var skoj. Kanske också några blev så nyfikna att de vill prova lite till...

Pinglorna njuter av att få ha sin matte för sig själva och vi fyller dagarna med sköna och roliga hundiga saker. Jag älskar hösten så vi är ute så mycket vi kan. 

Intresset för rasen är stort och inflödet av intressenter är stort. Det finns inte en chans att möta efterfrågan. Planerar ingen ny kull  förrän nästa år och det finns redan många som väntar valp från den kommande kullen.  

2021-08-23
I helgen hölls årets upplaga av rasspecialen i Svenska kooikerklubbens regi i Umeå. 
Kenneln representerades av två fina killar, Prassel och Knaster med matte Erika. 
Det bar sig inte mindre än att Prassel blev BIS, best in show. Bästa hund av de alla. Helt otroligt för en ung och orutinerad hund som aldrig ställts ut tidigare. Han fick sitt första cert och förhoppningsvis blodad tand att visa upp sig fler gånger!
Knaster som är champion sedan tidigare blev 4e bästa hanhund, inte illa det heller! 
Med stor tacksamhet till Erika som valde att visa upp sina fina killar skickar jag största kramen och grattiset!! <3  <3 <3

2021-08-16
Idag har gänget varit på beachen och röjt! Jisses vilken fart på de små trollen. Och vad mycket strandfynd de gjorde! 
Nu är de också namnade och registrerade i SKK.
Bilder från beachpartyt finns såklart på valparnas sida :-)
 

2021-08-15

Uppdatering! Kleo har hittat hem!
Rätt människor har inte dykt upp till den här alerta tjejen. Söker därför någon som gillar hundträning och kan ge henne både träning och vila på ett balanserat sätt. 
Du får inte bo mer än 15 mil från Stockholm eftersom jag vill behålla avelsrätten på henne. 
Hon är 8 veckor den 24/8 . Låter det intressant eller du vill veta mer så hör av dig! 

När man försöker fota valpar... När man försöker fota valpar...

2021-08-11
Nya bilder på godingarna!

2021-08-05
Dagarna går fort nu. Mycket besök och pyssel med valparna. Har inte hunnit sitta ner och gå igenom bilder som planerat. Nu finns lite nytt på valparna uppladdat. De utvecklas massor nu och visar mer o mer av sina personligheter. Det är intensiva veckor nu och prioriteringen ligger givetvis på att vara med hundarna, men jag försöker hinna med att dela med mig av bilder. 

2021-07-27
Mera sol och bad! Valparna växer så det knakar. Nu är de ute större delen av dagen. De äter några mål riktig mat per dag.  Tänderna har brutit igenom ordentligt nu, så de börjar bli lite vassa i munnen. Lite nya bilder finns också. 
Haft fina Ture (Zaleo) på besök ett par dagar så det blev en fin släktbild med Zally och fyra av hennes avkommor från tre olika kullar. 
Idag har också systrarna Smilla och Tequila (LoveMe-kullen) varit på Muskö och hälsat på. Vi har badat både två och fyrbenta. Fikat och framför allt har systrarna röjt runt i 190. 
Det är ett sånt privilegium att få träffa "sina valpar" efter att de flyttat hemifrån.

2021-07-19
Tre veckor i morgon.
Under veckan som gått har de flyttat ut från BB och in i valprummet och också fått ett dagviste i köket. Kira accepterar att ha de andra hundarna nära valparna nu. Idag har de varit ute första gången. De hade givetvis sin trygga mamma med sig och passade på att äta ute :-) Nu blir det mer och mer ute för var dag. Det brukar vara lite av "ur och skur dagis" här med valpar som är ute i princip hela tiden, utom nattetid. Friskluft och tillgång till natur att röra sig i gör gott. 
Det är ett livligt gäng som verkar ha fått en dos av mamma Kiras turboenergi. 
Kameran var med när valparna var ute så det finns en laddning bilder.

2021-07-13
Två veckor och det har blivit små hundar av valparna. Ögonen och öronen är öppna. De rör sig mer på vingliga ben och en del rymmer ur boet. Det pratas en hel del också. Kira är hängiven uppgiften. Det är rejält varmt här och det är dagliga bad för övriga flocken som uppskattar vattenleken och håller sig aningen svalare så länge de är blöta. 
Några nya bilder på de små liven på deras sida!

2021-07-08
En dryg vecka har gått sedan valparna kom. Allt är bra. Kira sköter sin avkomma som hon ska och har mat så det räcker. Alla valparna växer fint och det är lugnt och fint i boet med nöjda valpar. 
Kira har varit ovillig att lämna boet men nu gör hon sig små utflykter på tomten och minglar lite med flocken. Det har gett mig tillfälle att ta några bilder lite snabbt på valparna. 
Första kloklippningen är också avklarad. Det är viktigt att hålla klorna korta på valparna så de inte gör tiken illa.

2021-06-29
Nu är de här!
I natt kom Kira och Kenzos valpar. Efter ett rätt långt öppningsskede fortsatte förlossningen smidigt. Tyvärr kom första valpen död, men de övriga började nästan dia redan innan de var avnavlade. Så det kändes som gott gry i dem allihop! Det är lugnt och fint i boet och alla verkar nöjda. Håller tummarna att det får fortsätta så.
Vi har alla varit trötta idag och bara landat i det nya. Anya som varit på hugget hela natten och lidit alla kval över att inte få vara med nosen i valplådan har snarkat gott idag ;-)
Man slutar alrig att förundras över livets mirakel och bästa ljudet är av snuttande valpar <3 
Valparnas fortsatta utveckling kommer kunna ses på deras egen sida. I början blir det inte så mycket uppdatering eftersom det ligger hos mamma och har det gott. 
 

2021-06-22
Nu är det upplopp fär Kiras dräktighet, 54e dagen idag. Hon är tung och vill inte gärna gå ut och gå. Hon bestämmer själv vad hon vill och orkar. Hon bär sin mage fint <3 
Vi andra badar och njuter av sommaren så mycket vi kan. Badhunden Anya njuter av att får vara i vattnet flera gånger om dagen.
 

2021-06-07
Kiras mage växer och hon flämtar av värmen. Blir skugga och dusch för att hålla henne sval!
Alltid lika spännande att följa och se vad som kommer. Men viktigast av allt är att Kira mår bra ❤️

2021-05-27
Vi väntar valpar! Kira o Kenzos date har tagit sig och i slutet på juni hoppas vi få ta emot en ny kull! 
Trycket på valpar är stort och jag har redan kontakt med tillräckligt många och kan därför inte ta emot nya intresseanmälningar. Jag måste avvakta tills jag vet hur många valpar det blir om allt går som det ska. 

2021-05-13
Idag blir min älskade Zally 13 år!
Det är så underbart att få leva med en hund under så många år. Vi har varit med om så himla mycket tillsammans. Hoppas jag har många dagar kvar att dela med henne <3
Det är också väldigt roligt att se alla hennes barn, barnbarn och barnbarns barn som nu finns i många länder.

2021-04-03

2021-03-27
Idag har det varit full rulle på torpet! Valpträff, och då blir det spring i full galopp och en massa kullerbyttor och bus. Systrarna Smilla och Tequila har gett järnet. Mormor Zally har plundrat alla godisfickor. Lova gav Mini tydliga instruktioner om hur deras relation nu ser ut ;-)
Givetvis trevligt umgänge med medföljande människor :-) Tack allihop för att ni kom!
Bilder hittas här

Valpplanerna för i år är spikade och om allt går som det är tänkt så blir det valpar i sommar. Det är redan många som väntar på valp, en del har väntat mycket länge. Men det är mycket som ska stämma så den som lever får se.

2021-02-10
Långt hopp i uppdateringarna, men det finns inte så mycket att rapportera. Vi njuter av det vackra vintervädret och håller oss undan sociala sammanhang. Hoppet står till våren och vaccinet att vi ska få tillbaka möjligheterna att träffa vänner och familj.
En positiv sak med pandemin är alla online-föreläsningar som blivit så lättillgängliga. Kurs är kul :-)
Valpplanerna för våren börjar ta form och går allt som tänkt blir det en kull juni/juli ungefär. 
Har jobbat lite med att uppdatera kullarnas egan sidor, men det återstår lite mer jobb.