26981417_183234985757741_1484545445_o

2018

2018-12-31
2018 års sista dag är mulen och blåsig här. Som vanligt firar vi hundanpassat. Alla ska ha det bra :-)
En liten översiktlig tillbakablick på året ger en blanding av sött och salt. 
I februari fick vi valpar, Teya fick sin första kull med gullungar som nu är 10 månader och utvecklas fint i sina nya hem. 
I övrigt har det inte riktigt gått som vi hoppats med valplyckan. Två tikar som parats med samma hane har gått tomma. Trist när det blir så, men det brukar vara nån mening med det mesta. Vi ger inte upp utan kämpar på med nya försök.
Vi själva har varit ganska lugna i år, dels pga valpar och sen skadad hund med lång rehab. Men lite har vi hunnit med. En härlig tripp till Norge där vi tränade Barn Hunt och tillochmed tävlade. Zally har tävlat lite lydnad och nu fått sitt diplom i startklassen. Klubbmästerskap i rallylydnad var skoj med Zally överst på pallen. En del viltspårande och nose workande har det också blivit. Förutom allt underbart umgänge i skog och mark. 
Valpköpare som visat framfötterna i tävlingssammanhang i år är Daina och Ture som deltog i agility SM och också kvalificerat sig för nästa års SM. Ture har också plockat på sig en rad titlar från agilityn och utställningsringen. 
Lena och Teya har briljerat på lydnadsplanen och även här fått ny titel. 
Josefine och Kira har tävlat NW och fått diplom. Även debuterat på agilityplanen. Men inte minst blev Kira BIS-2, dvs bästa tik på Svenska kooikerhondjeklubbens rasspecial! Jätteskoj!
Valparna Tara och Yaco blev BIS och BIS-2 valpar på rasspecialen också!
Alla ni andra har delat bilder och filmer när ni har det skoj med era hundar vilket jag uppskattar jättemycket att få ta del av. Så mycket de får vara med om i olika sammanhang. 
På annandag jul blev Hazze pappa till en kull valpar i Schweiz. Det ska bli kul att följa de små framöver.
Jag vill tacka er alla underbara valpköpare för att ni ger era hundar så fina liv <3
Förhoppningarna inför 2019 är att vi hålla oss friska och att vi får valpar i vår! I övrigt tar vi oss an det nya året förutsättningslöst! 
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!!

2018-12-18
Veckan innan jul och vi har fått naturen julpyntad med vit och fluffig snö. Hundarna älskar snö så det blir mycket bus och spring. Att spåra i snö gillar mina hundar, så nosarna går som små plogar under snön.
Vi lider inte av julstress och jag hoppas att alla ni andra prioriterar så att tiden går till att umgås med de ni vill ha nära.
Jag vill passa på att önska alla en riktigt GOD JUL!

2018-12-07
Tyvärr, låter valplyckan vänta på sig :(
Men inom kort kommer vi att hoppas igen :-)
Men först blir det hundmässa i helgen! Jag kommer bara vara åskådare i år. Känns lite konstigt eftersom vi oftast är med. Men kenneln representeras av tre fina hundar som jag ska heja på! Vi kanske ses där?

2018-11-12
Nu går vi i spänd förväntan för att se om Allie som varit på dejt är dräktig. I början på december borde vi veta hur det ligger till!
Om allt går väl blir det valpar i januari som blir flyttfärdiga i mars.

2018-11-05
Kennelns första valpkull fyller idag 7 år! Stort grattis till alla 8, Helmer, Harry, Max. Luna, Molly, Märta, Zelda och Anya!
Ännu en lydnadstävling för Teya och Zally i startklassen. Teya som är i toppform just nu, vann även idag på helt otroliga 197p!! Zally fick hedervärda 181,5p och återigen en 6e plats som vi är jättenöjda med :-)
Båda tog nu tredje uppflyttspoängen och får därmed diplom och titel LD startklass! Nu väntar nya utmaningar om vi ska fortsätta upp i klasserna. 
Ett jättestort grattis till Lena och Teya för ett nästan osannolikt bra resultat!!

Chepi Chepi

2018-10-30
Långväga besök från Schweiz av "uppfödarkollega". Hundkärlek stod på önskelistan och ingen blev besviken, varken två eller fyrbenta. Hazze hade en passionerad dejt med Pakwa och nu går vi alla i väntans tider för att se om det tagit sig! Håller alla tummar och tår att den långa resan inte var förgäves! 
Med var också Harrys dotter Chepi, en långbent skönhet. Jättekul att få se sina "barnbarn" :-)

2018-10-15
Oktober månad har fortsatt med lydnadstävling på Haninge bk. Teya och Zally i startklass. Teya vann tävlingen på 189p! Zally skrapade ihop 176p och det blev en 6e plats. Nu har damerna två uppflyttningspoäng vardera. 
Stort grattis till Lena och Teya som gick jättefint!

2018-10-08
Den 22 sept var pinglorna och jag på Clear Round i internationell Nose Work. Superskoj och bra banor. Man får ju bara tävla med en hund, men alla fick vara med. Anya var den som ingick i tävlingen men hon nosade bort sig ett par gånger. Lova däremot klarade alla banorna fint. Zally också men hon missade tiden på en bana. Hursomhelst var det tre trötta nosar som följde med en om inte annat ännu tröttare matte hem. Blev intensivt med tre hundar och fyra sök per hund. 

Helgen efter bar det iväg till Varberg för uppfödarmöte i kooikerklubben. Har inte varit i Varberg tidigare och jag hann turista lite också. Mycket vackert att se. Uppfödarmötet var trevligt med bra diskussioner. Det är oerhört viktigt i avelsarbetet att uppfödare träffas och pratar och delar med sig av sina erfarenheter. Trevlig helg helt enkelt :-)

I strålande vackert höstväder deltog vi på klubbmästerskap i rallylydnad på Stockholm södra bk. Fem otränade hundar som inte varit aktiva inom rallyn på ett bra tag, fick damma av gamla kunskaper. Och träningsglada som de är tyckte de att det var jättekul. På klubbmästerskap brukar domarna "busa till det" lite och denna gång var ett extra moment inlagt, man skulle göra ett trick med sin hund vid en skylt. Bedömningen av tricket var helt subjektivt av vad som tilltalade domaren och kunde dömas med max 10p. 
Zally slog till och vann hela rasket med 110p och blev 2018 års klubbmästare i rally! Teya kom på 4e plats och Anya 6e. Överraskande bra resultat från ett ringrostigt gäng. Lova och Yasper var också med men nådde inte upp i toppen med sina resultat.

2018-09-11
Jag och mina pinglor har spenderat några underbara dagar på Gotland. Lugnt och skönt när turistsäsongen är över. Långa sköna strandpromenader och härliga upptäcksfärder.
Kira blev BIR med nordiskt cert på utställningen i Högbo! Grattis!

2018-08-26
Tack snälla alla ni som kom igår och visade upp era fina trevliga och aktiva hundar! Det känns verkligen kul att så många valde att vara med på flera aktiviteter. Hundarna såg ut att ha superkul och jag hoppas ni också tyckte det var kul. Så glada och trevliga och arbetsvilliga allihop!
Jag fick många kommentarer från andra deltagare som gratulerade till att så många från min uppfödning var med och visade på bredd i vad kooikrar kan.
Jag var redigt trött i går vid hemkomst och idag är hundarna minst sagt avslagna.
Resultatmässigt gick det fantastiskt!
Kira och Josefine blev BIS 2 (bästa tik) på clubshowen! Hon blev också utställningens bästa svenskfödda hund! Hon är sååå vacker och visar sig superbt med underbar glädje tillsammans med matte! Stort grattis!!!!!
Bland valparna hade vi Tara, Yaco och Ruben som deltog. Bröderna tävlade mot varandra och den här gången bedömde domaren att Yaco kommit lite längre i utvecklingen, så han vann hanklassen med HP (hederspris). Måste säga att ni gjorde ett superfint jobb med hundarna. Elins presentation och kontakt med Ruben var kanonfin! Fortsätt så! 
Tara hade ingen konkurrens men fick HP och ställdes mot Yaco. Mycket fin presentation även här! Domaren premierade Tara till BIS valp 4-6 mån och Yaco BIS 2 valp 4-6 mån! 
Stort grattis till er alla tre som har varsin lovande valp!
I öppen klass hanar fanns 7 anmälda. Otto framfördes snyggt av Amanda och fick bedömningen excellent och en fin 2a placering i klassen!
Ture tävlade i championklass och som vanligt visades han snyggt av rutinerade Daina. Han fick excellent men placerade sig inte bland de 7 hanarna i klassen. Bara 4 placeras.
Öppenklass tikar bestod av 8 tikar. Här deltog Fenna, Allie och Wilma. Fenna placerade sig som 2a, Allie 3a och Wilma 4a. Alla med bedömningen VG (very good). Glada tjejer som alla visades på bästa sätt!
7 championtikar deltog och Kira, Lova och Teya var de som kom från Miltassias. Lova fick ett VG, Teya excellent med en 4e placering och Kira vann hela tikkonkurrensen och slutade som utställningens bästa tik!
Gammeltanten Zally visade upp sig i veteranklassen och fick en 2a placering med bedömningen excellent.
Sen kom uppfödargruppen där man får visa (i detta fall tre hundar) hundar från kenneln. Otto, Kira och Teya representerade och fick en 2a placering (av 3) med HP!
I avlesklass visar man ett avelsdjur med avkommor. Zally visade sig med sina avkommor Ture, Kira och Teya och vann med HP!
Som om detta inte räckte så deltog Ture, Fenna, Kira, Teya, Otto och Zally i klubbmästerskap i rallylydnad. Banan var en plojbana med delvis påhittade moment. Jätteskoj! Inga placeringar men kul var det 
KM i agility avgjordes med en klass 2 bana i agi och en i hopp. Deltog gjorde Kira och Ture. Ture glänste och blev klubbmästare i agility 2018. Kira är ny i agilityn och det ser verkligen lovande ut!
Blåbärsklass är lite enklare agility för nybörjare. Här deltog Fenna, Teya, Allie och Zally. Alla jobbade superbra med sina hundar och det är så kul att se det fina samarbetet! Teya placerade sig med ett felfritt lopp som 2a och Zally (som fördes av Daina, tack för det) kom 3a!
Helt otroligt imponerad av er allesammans!
På showen delades också ut priser för årets kooiker 2017. Det baserar sig på tävlingsresultat som lämnats in. 
Vi hade ett aktivt år 2017 och Zally fick flera fina rosetter! Bästa utställningsveteran , delad 1a i Nose work, 3a i lydnad och en 2a placering i årets allround kooiker! 
Lova delade 1a platsen i Nose workoch fick också hon en tjusig rosett!
Ja, ni förstår att det är en del att ta in :-)
Jag är så oerhört tacksam att ni är så aktiva med era hundar!! Grattis till er alla! 
Tack för en trevlig och minnesvärd dag!
Och Josefine, största grattiset av alla till dig! Njut av detta, det är stort att bli bästa tik på en clubshow!
Bilder från dagen finns här
 

2018-08-18
Långt mellan uppdateringarna nu. Den varma sommaren har gjort att vi levt i stillhet mestadels. 
Tara har varit på två inofficiella valputställningar och det har gått finfint båda gångerna med HP och BIR valp! Hon är nu i den  åldern när kroppen växer i otakt med sig själv. Full fart mest hela tiden. 
Vi fick nöjet att träffa Yaco en snabbis som var på besök i Stockholm. Tara och Yaco röjde runt ordentligt. 
Ruben, Vida och Tara kom hit och vi hade liten valpträff med ring-träning! Tack för att ni kom!
Sommaren är en tid då folk reser en del och vi har haft långväga besök från Schweiz, Harrys son Piwo med sin människa. Jättetrevlig att få se honom. Supertrevlig kille som hade oerhört skoj med sin pappa! 
Ture är nu kvalificerad för SM i agility 2019! Grattis det ser vi fram emot :-)
Sist men inte minst har Teya tävlat lydnad i startklassen. Det gjorde hon med bravur och vann det hela på helt otroliga 193p!! Supergrattis till en samspelt ekipage<3

loading...

Harry leker med sin son Piwo

2018-07-02
Sen sist har vi fyllt livet med härliga hundaktiviteter och fantastiska hundar. 
Vi har haft besök av goa fina Otto som var på genomresa. Superkul att ni kom och tog er tid att vara här en stund!
Efter det en tur till Värmland, där vi lite snabbt drog ihop en kooikerpromenad i underbar miljö. Jättetrevligt! Hoppas nu värmlanningarna fortsätter med kooikerpromenader ;-)

Jag och pinglorna har varit i Norge och testat något helt nytt, Barn Hunt! En otroligt rolig aktivitet som var som klippt och skuren för hundarna. Samma helg som kursen var det officiell tävling och trots att vi knappt kommit igång tänkte jag att det var bra träning när vi ändå var där. Som vanligt är det föraren som brister och inte hundarna ;-) Anya fick en titel med sig hem RATI och Zally fick ett napp i noviceklassen. Massor av goa oerhört duktiga norrmän som hjälpte oss tillrätta med träningsmetoder.

Årets Kooikercamp i Sälen, 5e gången för oss men totalt 7e campen, börjar som vanligt hos Märta och hennes gästfria människor! Tack snälla för trevlig stund och utfodring. 
 44 kooikrar på plats i Sälen. Underbart att se alla härliga hundar. Eftersom vi reste med liten valp i år blev det inga långa vandringar utan fokus på miljöträning. Som vanligt bjuds en massa aktiviteter som syftar till att förstå sin hund bättre och att kunna utveckla relationen med hunden. Men även sedvanliga agility och rallylydnads aktiviteter fanns med. 

Vi smet lite tidigare från campen för att åka vidare till årets Agility SM i Sundsvall. Jag tycker det är en kul sport att titta på och brukar följa tävlingarna på livestream, men eftersom Ture kvalificerat sig till SM ville jag se tävlingarna på plats i år.
Det var hela sex kooikrar kvalificerade til årets SM. Jättekul att rasen visar framfötterna i ett så stort sammanhang.
Hade nöjet att få "hänga" med förarna till dessa hundar och få ta del av hur de ser på träning med kooiker. Alla vittnar om att det är speciellt att träna kooiker och min slutsats blir att dessa tjejer är oerhört duktiga på att träna hund :-)
Så olika personligheter på alla hundarna och förarna hittar knapparna till dem för att få dem att prestera så fantastiskt som de gör. Kan bara lyfta på hatten för er tjejer! 
Att kooikerlaget Finn Fem Fel tog SM-guld är så himla roligt! Ett SUPERGRATTIS till hela laget, både två- och fyrbenta!
Ture och Daina presterade jättefint men marginalerna är små och det blev disk i båda loppen. Ture är så ung och som det verkar får vi ser er på SM 2019 ;-) 
Mycket stolt över att ni tog er till SM och stolt över ert samspel och den glädje som finns i leken!
Bilder från SM finns här

2018-06-01
Nu har jag varit dålig på att uppdatera. De sista veckorna med valparna var intensiva men underbara. Alla valparna är nu installerade på sina nya adresser. Jag önskar er alla lycka till med nya familjemedlemmen! Varje valp kommer precis som alla andra valpar få sin egen sida så småningom. 
Valphagen och alla valpsaker är nu undanstädade och jag känner igen mitt eget hem ;-)
Den 12 maj fyllde min älskade Zally 10 år! Vart tar åren vägen?? Vi har haft så mycket skoj tillsammans och även om hon är lite grå runt ögonen hoppas jag att vi har mycket skoj att se fram emot!
Vi har hunnit med en liten utflykt till Åland med utställning. Med hem följde en nybakad finsk utställningschampion, Lova! Zally blev BIR veteran och Ture som också var med fick ett res-cert. På utställningen i Gimo blev Ture BIR och fick sitt första Nordic cert!
Ture har med sin förare Daina presterat så fint på agilitybanorna att han nu är Agilitychampion och dessutom har kvalat in till Agility SM som hålls om en månad. STORT GRATTIS till den prestationen! Mycket stolt kommer jag att sitta på läktaren och hejja på er då!
Störst fokus har vi nu på att må gott och njuta av den underbara våren?/sommaren :-) Det blir mycket bad och små utflykter som hunderna gillar.
 

2018-05-02
Nu har Teya fått flytta hem! Det har varit jättekul att ha henne här och få se henne som mamma. Hon har varit en toppenmamma som lekt och vårdat sina små på ett utmärkt sätt. Hon är en glad, humoristisk och lekfull tik som stått med leksaken i munnen och velat mer när valparna slocknat. Teya är den första fodertiken som får valpar hos mig och det har varit mycket lärorikt för mig. Jag tror att även Teya fått med sig lite livserfarenhet hem. Tusen tack matte Lena får lånet! Tror både du och Teya är nöjda med att få vardagen tillbaks!
Valparna är kvar ett tag till, men kommer att flytta en efter en under de kommande veckorna. 

2018-04-23
Nu är det ett sånt himla röj på valparna :-) Precis sån galen full rulle som valpar ska bjuda på. Allt ska undersökas i 180. Det är en liten femhövdad förstörelsemaskin som far fram. De har nu hunnit bli 8 veckor och det dröjer inte många veckor innan lugnet lägrar sig här hemma igen. 
Vi har haft besök i princip varje dag under ganska många veckor nu. Många som vill mysa med de små liven. 
Ture  och Daina har varit på tävlingsbanorna igen med strålande resultat. Det andra agilitycertet är i hamn och ytterligare ett par SM-pinnar plockade. En tävling med en andraplacering i ett startfält om 45  hundar är ju superbra! Grattis igen <3
Badsäsongen är i gång och hundarna uppskattar lågvattnet så att de kan köra lite "island-hopping", svanjakt och pinnätning. Badbilder finns här

2018-04-17
Idag har valpgänget varit på utflykt. Lite bilåka och besök hemma hos mamma Teya. Massor av nya saker att upptäcka. De stora hundarna, framför allt Teya och Anya leker mycket med valparna. Anya delade frisbee med en valp, det är stort. Mormor Zally fjäskas det en hel del för. Premiär för badsäsongen i vattenskålen har det också varit. Smaka på nya tuggpinnar var också skoj. De här valparna tillbringar mer tid utomhus än inomhus just nu. De leker, sover och äter ute.  De börjar bli riktigt snabba i lite knöligare terräng. När kvällen kommer är de rejält trötta. Så även jag ;-)
Ett par av de vuxna hundarna har fått sina mycket välbehövliga vårbad i kväll.
Lite nya bilder, bla en stilstudie i hur man använder en tunnel. Även ett par filmer från idag. 

<3 Kaj <3 <3 Kaj <3

2018-04-16
Idag är det den tyngsta dagen i mitt liv som uppfödare. Har tvingats ta farväl av en liten valp, lilla Kaj. Han hade flera handikap som gjorde att han inte skulle kunna leva ett normal hundliv. Världen stannar och man känner att man måste vara mycket ödmjuk inför livet och ta vara på varje stund. 
Som tur är mitt hus fyllt av underbara kärleksfulla hundar som visar allt det ljusa, och valpligan ger inte utrymme för att fastna i grubblerier och sorgsamhet.
Livet går vidare, men Kaj kommer fattas mig. En oerhört charmig och speciell valp som lärt mig mycket. 

2018-04-11
Vilken underbar vårdag! Vi har varit ute hela dagen. Valparna har nu tillgång till hela tomten. Så det finns lite att utforska och bemästra. De är så härligt nyfikna och frimodiga. Fläng och däng gänget <3

Den gångna helgen sprang Ture in ett agilitycert och vi hurrar och hejjar såklart!

2018-04-08
Teya är en mycket lekfull mamma. Det är helt underbart att se henne leka med valparna, glad och mjukt och fint! Mormor Zally leker också med valparna, förutom att hon håller koll på mostrarna så de gör rätt med valparna. Nu ska allt bitas och slitas i, och det gör rejält ont, men inte bekymrar det valparna. Att springa fort är också en av favoriterna just nu. Mycket underhållning och skratt bjuds nu i umgänget med de små. Nu är det riktigt roligt att vara "kennelmamma"! Mer bilder från dagens lek och bus finns nu.

Kiras första diplom i NW1 Kiras första diplom i NW1

2018-04-06
På långfredagen var Kira och tävlade officiell NoseWork 1 TSM och satte sitt första diplom! Superbra jobbat och ett jättestort grattis till ett samspelt ekipage <3

2018-04-03
5 veckor idag, och vilken dag! Solen har värmt och småttingarna har både sovit och ätit ute. En riktig heldag, sen sov de sött ett bra tag. En bildbomb från dagen finns att njuta av på valparnas sida :-)

2018-04-01
Jag skulle försöka ta en fin påskbild på valparna och hade arrangerat lite. Men jisses vad snabba de är nu och deras vilja stämde föga med mina intentioner. Bjuder på de misslyckade bilderna. Under påsken har vi besök varje dag, släkt och vänner. Valaparna tycker det är så mysigt att prova alla nya knän och bita alla tår och fingrar. From nästa vecka börjar även utomstående komma på besök. En intesiv tid ligger framför mig med många besök och valpar som är hungriga på livet och vill aktiveras och lära sig nytt. 
En liten fröken gick igenom mina avspärrningar åtskilliga gånger i kväll och vägrade acceptera att vara kvar på hundsidan. Det slutade med att hon låg i mitt knä i soffan, men det blev varmt så hon gled ner i soffhörnet och gjorde sig bekväm där. Moster Anya rynkade lite på näsan men gled ner på golvet med en suck.

Första pinnen! Första pinnen!

2018-03-29
Idag fick de komma ut! Vi hittade en hörna med lä trots kalla vindar idag. Men en liten stund gick det bra och nyfikenheten var stor!

2018-03-28
Vintern vägrar släppa sitt grepp om oss, men påsken spås att bli fin så jag hoppas att valparna ska kunna börja vara ute nu. De utvecklas i rasande fart och har nu kommit så långt att de kan ställa till rackartyg. Fortfarande är dock munnarna inte så vassa, men det dröjer nog bara max en vecka innan tänderna blir ett bra verktyg. De är så goa nu och pussandet är ömsesidigt <3
Fostrandet har så smått börjat från mormor och moster. Valparna vill gärna leka men det gäller att närma sig på rätt sätt ;-) De lyssnar så fint på de kloka äldre hundarna. Glöm inte att titta på bilderna

2018-03-22
Nu går det undan! Vips så springer de och kan ta sig över kanter. Fast mat är mums och en lättnad för mamma Teya. De små svansarna viftar när man pratar med dem. Anya är en hängiven nanny. Putsar och tvättar de små och ser till att det är rent och fint runtomkring medan Teya ger de små mat.

2018-03-20
3 veckor unga är de små raringarna nu. De rör sig mer och mer. De kommer och kravlar upp i knät för att somna där <3
 

2018-03-19
Ture har varit på resande fot igen. Denna gång till Riga där han blev andra bästa hane med cert och CACIB och också Lettisk utställningschampion! Grattis till en mycket aktiv  förare <3 

2018-03-16
Teya har nu fått lite brådare dagar eftersom valparna nu på vingliga ben börjat upptäcka världen. Kroppsfunktioner som syn, hörsel, tarmtömning fungrar nu. Teya har tre medvårdnadshavare som hjälper till att hålla valparnas hygien på topp! Alla är väldigt engagerade i småttingarna och att se till att de har de bra :-)
Vintern biter sig kvar med kyla och snö, men solen behagar värma lite gott på dagarna. Fåglarna skvallrar om att våren faktiskt är på gång. Vill ha lite varmare nu så att valparna ska kunna få komma ut snart. 
Pysslat lite till hundarna, gjort en snufflemat. Den är till för att gömma godis i. Ingen större utmaning, men en liten stunds aktivering. Tanken var att den skulle vara till valparna men de vuxna hundarna tyckte också att det var skoj. 

2018-03-13
Valparna har nu fått ögon och är 2 veckor. De åtnjuter nu omvårdnad av en mamma och tre bonusmammor. Vi har haft det första besöket (bara familj och nära vänner som känner hundarna ännu) och Teya delade villigt med sig av valparna. Nya bilder på valparnas egen sida.

Idag fyller kull Zaleo 3 år! Grattis all fina <3

Ture BIM och LT ch! Ture BIM och LT ch!

2018-03-05
Valparna blir i natt 1 vecka. De har vuxit till sig ordentligt. Nu finns bilder på valparna här
Ture har varit i Litauen på utställning och blivit Litauisk champion! Grattis!

2018-02-27
I natt under rykande snöstorm kom de, Teyas valpar!
Sex små underverk <3  Fyra hanar och två tikar. Allt har gått bra även om det var lite pill med att hjälpa den första ut. 
Ska bli spännande att få följa de här småttingarna på deras resa ut i världen. 
Här hittar ni kullens egen sida. Den kommer vartefter att fyllas på med bilder.
 

Teya dag 54 Teya dag 54

2018-02-20
Teyas fina valpmage <3
Idag var det helt magiskt vackert ute, solen sken från blå himmel och gnistrade i snön. Glada flocken busade runt, även rultan :-)
 

2018-02-19
Nu är vi inne på upploppet i väntans tider. Ungefär 10 dagar kvar innan vi får se vad Teya döljer i sin runda goa mage! Hon mår bra och är pigg trots den extra vikten.
Daina och Ture har börjat agilityåret med att bli Årets agilityhund 2017 på Stockholms Södra brukshundklubb. Första starten för året var på Rasfestivalen i Kinnared som är en inbjudans tävling för de 3 främsta ekipagen. Jättegrattis till Daina och Ture! <3 Ska bli spännande att följa er under året, vet ju att ni har en massa spännande på G!!
 

2018-01-25
Slutet på förra året bjöd på en resa till Finland. Idag har vi fått bekräftat att vi kan hoppas på valpar i månadsskiftet februari-mars! Jag är oerhört tacksam och ödmjuk inför dagens besked att Teya är dräktig. Nu hoppas vi att det håller hela vägen så att vi får njuta av små tassar här under våren. 
Ai är nu kastrerad vilket innebär att min kattavel är lagd i pausläge på obestämd tid. 
Jag har också lyxat till mig med en ny logotype för kenneln!