26981417_183234985757741_1484545445_o

2016

2016-12-23

2016-12-31
2016
Till världens underbaraste valpköpare!
Nu lägger vi ett år till bakom oss. Jag brukar inte stanna kvar i det som har varit men det är lite kul att blicka tillbaks och reflektera innan man fortsätter framåt.
Det gångna året har bjudit på massor av hundiga händelser. En del kattiga också.
Det som har varit övergripande hela året är Lovas specialsöksträning. Fantastiskt roligt har det varit. Lova har utvecklats massor både som individ och inom specialsöket.
Anya har debuterat i rallylydnadens nybörjaklass och klarat av den med diplom (RLD N). Zally fick damma av sina rallykunskaper och starta i avancerad klass som avslutades med diplom (RLD A). Även Teya har huserat på rallyplanerna och fått ett diplom i fortsättningsklassen (RLD F).
Zally och jag testade på blåbärsklass i agility, men det slutade med ett diskbråck för min del så tyvärr får min lilla räsertant avstå från den aktiviteten. Men kul var det :-)
Ture har startat klass 1 och redan plockat ett par pinnar!
Lite nose work har vi också hunnit med. Bl. a. har vi varit i Norge på läger, som avslutades med godkända doftprov i den internationella doften sweet birch . Hundarna som var med där var mina tre + Teya.
Många vänstervarv har det blivit detta år. Ni har varit helt fantastiska i ringen med era hundar. Det har inte alltid varit lätt, men ni är tappra kämpar. Era hundar är unga och många av er är orutinerade, men oj vad det börjar hända saker :-)
Anya har blivit SE UCH (Svensk utställningschampion) och DK UCH (Dansk utställningschampion) i år. Zally blev FI UCH (Finsk utställningschampion) och NORD UCH (Nordisk utställningschampion). 
Flera BIR, BIM, BIR-veteran, cert, j-cert och CACIB har ni fått med er hem. Några har till och med placerat sig fint i gruppfinalerna. Bajas och Ture har blivit nominerade att deltaga i Crufts.
Genomgående fina bedömningar och resultat även på de hundar som inte varit bäst. Zally har deltagit med avelsgrupp vid fem tillfällen och vunnit samtliga! Lika många uppfödargrupper har visats upp från kenneln med samma lysande resultat! Det bästa med utställningarna är att jag fått träffa er alla och era fina hundar!
Vill rikta ett stort tack till er alla som visar upp era hundar och hjälpt till att visa grupperna, även när jag inte varit med!
Jag har ju inte hållit på så länge med hunduppfödning , de äldsta hundarna blev fem år i november. En av dessa, Märta, har blivit mamma i år. I somras fick hon en valp, lilla Axa. Efter en fruktlös resa till Finland blev det till att stressa tillbaks till Sverige och den back up- hane som är Axas pappa. Det ska gudarna veta att det inte är så enkelt som att bara presentera tik och hane för varandra.
Det känns jättekul att släktträdet växer även utanför kenneln. Ska bli kul att få följa henne också!
Kullarna Zaleo och Yala har gjort sina hälsotester och återigen riktar jag ett stort tack till världens bästa valpköpare som är så himla ambitiösa med sina hundar. Det här är jätteviktigt för kommande generationer kooikrar. Bara bra knän och armbågar. Höfterna är också bra med A eller B, någon enstaka har fått C, vilket vi i nuläget inte upplever som ett problem för rasen. Men det är bra att ha koll innan det blir problem.
Kooikercampen är en av årets höjdpunkter där många av er var med. En helt underbar vecka i Sälen med massa trevligheter och frisk luft. Hoppas fler provar på den här härliga aktiviteten.
Sommarens semesterresa till Gotland gjorde att jag fick återse Zallys mamma Enya och hennes familj. Enya betyder mycket för mig, så det var härligt att få möta en vital 12-åring! Otto var samtidigt på Gotland och slet sig loss en stund så vi kunde fånga fyra generationer på bild, Enya-Zally-Anya-Otto.
Och så lite kattrapport. I våras köpte jag in en ny avelshane från Norge, Tobias. 
Tobias fick dejta Dixie som är en fodervärdskatt. Tom och Rebecka har gjort ett strålande jobb med de två ungarna, Nismo och Sentra. Sentra bor nu här hos mig. Jätteskoj med en kattunge i huset. 
Tobias har fått en kull om fyra hanar hos en annan uppfödare. Tobias har gjort sitt för abessinieraveln nu och bor hemma hos Ting tillsammans med abessiniern Alfons.
I början av december födde Ai två ungar som nu frodas här hemma. Om det blir som det är tänkt stannar en av dem kvar här.
Till skillnad från förra året då jag tillbringade större delen av året hemma med valpar har vi rört på oss en hel del i år. Tjejerna har tränat och fått göra en massa kul saker. Jag hade fokus satt på att ha kul och må bra och det var vi verkligen lyckats med!
Nästa år hoppas jag att vi får uppleva valplycka igen. Förhoppningen är att Lova och Teya ska paras. Men det är mycket som skall stämma så vi får se hur det blir. 
Lova fortsätter ett år till med utbildning inom specialsök, det ser vi fram emot! Även Anya och Zally kommer gå en årslång utbildning inom specialsök nästa år. Så det blir mycket nosande! Zally är ju numera veteran och ska inte ha fler valpar, så henne hoppas jag kunna jobba vidare med i rallyn. Det blir nya regler där så vi har en hel del att lära in, innan vi kan fortsätta på tävlingsbanorna.
Mina hundar och katter ger mig daglig glädje, men det gör även ni allesammans med era rapporter i stort och smått! Det är så fantastiskt kul med alla bilder och inlägg i gruppen. Chatt-grupperna lever vidare med spännande diskussioner. 
Jag vill verkligen trycka på att trots att jag redovisar en massa resultat och nämner vissa hundar som presterat något, älskar jag alla "mina valpar" lika mycket och även er som ger dem ett härligt liv. Det är jag mycket tacksam för och det är det allra viktigaste!
Jag vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt 2017!

2016-12-22
Dan före dan före dopparedagen och kattungarna är två veckor idag. Det har varit mycket lugnt i bolådan men nu börjar det röra på sig. Mammakatt tar en del egentid vilket Anya uppskattar och gärna rycker in som nanny. 
Sentra har kommit till ro och hundarna är inte ett problem för henne längre. Både Ai och Blondie gillar henne. Vilket vi tvåbeningar också gör. En jättemysig liten tjej är hon. Blondie och Sentra far som stollar genom huset och Sentra har kommit på vad man ska ha gardiner till :-) Nån julgran blir det inte här i år. 
Lite bilder på ungarna här

2016-12-08
Nu är väntan över.
Men väntan har varit intressant.  Blondie har supportat och pysslat om Ai under hela tiden. Hundarna är också så väl medvetna om vad som är på g.  Zally o Anya har vaktat bolådan om varandra. De pockar inte på för egen del utan förstår att mitt fokus är på annat.  När förlossningen var i gång kunde Anya nästan inte bärga sig, hon skulle gärna navla av och slicka torrt. Men kattmor måste få ha det för sig själv. Tålmodigt låter hon Anya stoppa in hela huvudet i kattboet o kolla av läget.
I går kväll när hormonpåslagen blev tydliga inleddes operation adoption. Ai har varit måttligt road de dagar som gått sedan Sentra kom in i huset.  Nu skulle Sentra adopteras. Kan säga att den lilla kattfröken blev tagen på sängen av Ais plötsliga svängning i förhållningssätt gentemot henne. Med den tjocka, värkstinna magen hoppar Ai över grinden in i det hundsäkrade rummet och går direkt fram till Sentra och tar henne i nackskinnet och släpar iväg henne. Ai lyckas med en 13 veckors kattunge i munnen och den tjocka magen hoppa tillbaks över grinden, för att bära Sentra till bolådan och placera henne i den. Sentra fann sig dock inte i att ligga där och Ai fick vänta in sina egna ungar istället.
I morse föddes tre ungar, en sorrel hane, en blå hane och en viltfärgad hona. Tyvärr, var den lilla sorrelpojken död vid ankomst. Jag glädjer mig åt de två som nu börjat tanka livskraft i mjölkbaren. Lätt och smidig förlossning med en rutinerad katta.
Lite trötta efter vaknatt väntar jag på dagsljuset för att ge mig ut med hundarna, sen väntar en dag med näsan i bolådan.

Sentra 13 v Sentra 13 v

2016-12-06
Vilken helg det blev på Älvsjömässan! Lilla Stockholm på fredagen, med Zally som BIR och BIR-veteran!!
På Stora Stockholm på lördagen blev Kira 2a bästa tik med cert och r-CACIB!! Bamsestort grattis till matte Josefine <3 Fick dessutom 1 placering med HP på både min avelsgrupp efter Zally och uppfödargruppen! Alla deltagande hundar från kenneln fick fina omdömen och presenterades härligt med fokus på att ha kul i ringen :-) Domaren var mycket nöjd med "härliga rastypiska temperament"!
Bilder finns här

En liten kattflicka har flyttat in här, S*Miltassia´s Sentra. Hon har vuxit upp hos fodervärd, men stannar i katteriet för att förhoppningsvis kunna föra släktet vidare. Hon är bedårande söt men tycker att huset har för många märkliga invånare (hundarna). Lite tid så kommer det går fint. 
Ai är så gott som sprickfärdig. Magen är rund och stinn och lever sitt eget liv.  Hon har dragit ner en växel och tar det mest lugnt nu.

2016-11-02
Nu vågar jag gå ut med att Ai är dräktig! Så framåt Lucia har vi förhoppningsvis fått tillökning!
Länk till Findus och stamtavlan på den kommande kullen här

2016-10-28
Nya bilder på kattungarna som nu är 7½ vecka! 

2016-10-16
6 veckor har kattungarna blivit nu. De leker och lär för livet. De har precis kommit på hur man fångar och försvara sitt byte. Nu väntar vilda veckor framöver. Sladdar, blomkrukor och allt möjligt annat lever nu farligt och hur mycket man än plockar undan hittar de alltid något man missat. Båda ungarna är ännu otingade. Söker i första hand en fodervärd till Sentra. Är du intresserad av en lurvig vän, slå en signal!  Lite fler bilder finns här

2016-10-05
Kattungarna är nu en månad och helt underbart söta och goa! Några nya bilder finns här
I helgen tog vi oss en utflykt till Gävle för att tävla i rallylydnad. Det var en ruskigt tidig morgon och vi mötte årets första frost. Tacksam över att långkalsongerna satt på (Y)
Tre tävlingar på en dag såg jag som en bra chans att få träna med Anya som skulle debutera i nybörjarklassen. Spännande att börja tävla med en ny hund. Det började lite skakigt men blev stadigt bättre och slutade på prispallen! Hon fick tre godkända rundor och därmed också diplom RLD N! Teya var också med och körde tre superfina rundor i fortsättningsklassen. Teya har redan diplom i den klassen. En helt igenom trevlig dag med massa trevligt folk och duktiga hundar och en oktobersol som värmde fint på dagen.
Vi passar nu på att njuta av de underbara höstdagarna så länge det varar!

2016-09--26
Kattungarna är nu tre veckor gamla och de har börja röra på sig. Jag söker en fodervärd till en av ungarna. Om du är intresserad hör av dig till mig för mer info om vad det innebär! 

2016-09-24
Zally och jag har tävlat i rallylydnad. Det är fyra år sedan vi höll på sist, men nu var det dags att damma av det och ge oss ut på planerna igen. Hon är så taggad att det nästan inte går att styra henne. Men helt otroligt nog lyckas vi på tre tävlingar få lika många kvalificerande resultat för att få diplom, RLD A! Inte nog med det så lyckades vi med pallplats två gånger, en förstaplats och en tredjeplats! Duktig liten hund <3
 

Miltassias Kira av Zaleo Miltassias Kira av Zaleo

2016-09-12
Nationell utställning i Gimo i går. Lova, Kira o Fenna var där+ en massa andra kooikrar.  Kira som inte varit riktigt bekväm med utställning,  hittade förra helgen glädjen tillsammans med matte i ringen. De hittade tillbaks till  känslan igen och ekipaget strålade. Det resulterade i ett BIR och Kiras första cert! Tror teamkänslan och att "vi kan"-känslan  satt fint.
Lova blev andra bästa tik med res-cert och Fenna fick vg.
Stort Grattis Kira o Josefine! 

2016-09-05
Tillökning! Igår födde Dixie två kattungar! En mycket snabb och enkel förlossning. Båda viltfärgade och en av varje kön. Nu håller vi tummarna att de utvecklas fint så det blir mycket bus och häng i gardinerna framöver. 

Lite rosettparad. Lova, Teya,Ture o Zally Lite rosettparad. Lova, Teya,Ture o Zally

2016-08-25
Hela helgen har vi sprungit vänstervarv :-)
I lördags var vi i Norrköping på internationell utställning. 18 hundar var anmälda.  Sju hundar från kenneln deltog och vi visade även avels- och uppfödargrupp. Domare Tino Pehar, Kroatien. En domare jag gillar som handskas med hundarna på ett respektfullt sätt. Resultaten blev lysande. Teya BIR med CACIB, Ture BIM med cert, Lova 2a bästa tik med cert och res-CACIB, Zally 4e bästa tik och BIR-veteran. Ivar fick Excellent precis som Fenna och Wilma fick idag VG. 1 avelsgrupp med HP och likaså 1 uppfödargrupp med HP! Grupperna premierades med mycket fina lovord om temperament och rörelser!
På söndagen bar det av till Eskilstuna där det var nationell utställning.Domare denna dag var Eva Liljekvist-Borg. Även hon var jättefin med hundarna. Åtta hundar var anmälda till denna dag varav fyra från kenneln.
Ture klev upp ett snäpp och blev BIR med cert. Ivar, Fenna o Lova fick Excellent. 1 uppfödargrupp med HP och samma lovord som dagen innan för mycket trevliga temperament och mycket trevliga rörelser.
Det var en supertrevlig helg med härligt umgänge och kanonväder. 
STORT GRATTIS till er alla! Efter lite trix och fix fick vi till handlers för att visa alla hundarna på ett trevligt sätt :-) Ni är bara bäst!! <3 Bilder finns här från båda dagarna.
Två hundar till från kenneln visade upp sig i helgen. Max och Mira var på kooikerklubbens årliga utställning i Degerberga. Båda två visade upp sig fint och fick vg. Bilder här

2016-08-18
Dixies mage är nu rund och fin. Kattungarna väntas i början av spetember! Vill du förgylla din tillvaro med katternas katt är du välkommen att höra av dig!
 

2016-08-14
Teya gjorde idag två fantastiska rundor i rallylydnadens fortsättningsklass med 90 respektive 97 poäng. Det gör att hon kan lägga till RLD F till sitt namn. Även Teyas sambo Yasper gjorde två lika fina rundor o får även han nytt tillägg i namnet. Supergrattis till en duktig hundförare!

2016-08-12
Från att ha upplevt en nästan medelhavsaktig semester på Gotland kom höstrusket lite plötsligt här hemma. Nu gillar jag det lite svalare vädret så inget fel i det. Hösten får gärna vara lång och fin med den underbara klara luften. Härlig årstid att vara i skogen med hundarna. 
På Gotland träffade vi Zallys mamma Enya som nu är 12 år. Vi fick med nöd och näppe till en bild med fyra generationer Enya- Zally- Anya- Otto. Inget fotografiskt mästerverk men ett fint minne. Tog för ett antal år sedan en liknande bild men då med Dolly-Enya- Zally- Anya. Kul att följa generationerna och så värdefullt i aveln att känna de hundar som ingår i stamtavlorna. Enya var direkt osamarbetsvillig så fort kameran åkte fram, så medveten om vad som var på g och det hade hon ingen lust med! Underbart med gamla hundar och deras vilja.
Gotland dogshow i dagarna två. Dag ett blev Teya 2a bästa tik. Dag två blev Teya igen 2a bästa tik med res-CACIB, Lova 3e bästa tik med res-cert och Anya 4e bästa tik med ck. Lite Gotlandsbilder finns här!

 

Leo av Yala Foto O. Josephsen Leo av Yala Foto O. Josephsen

2016-08-03
Vilken grand slam för Bajas av Zaleo! I söndags blev han BIS-junior 2 i en stor grupp av unghundar. Det var nationell utställning i Skudeneshavn, Norge både lördag o söndag och Bajas fick med sig två cert, två BIR, två BIR-junior, BIG2 och BIG3!
Stort Grattis till Bajas och Olaug!
På samma utställning var också Leo av Yala med och gjorde sin debut. På lördagen fick han excellent med ck och res-cert och på söndagen fick han ett VG. Grattis till en superfin start i ringen!
Under sommaren har jag haft nöjet att träffa flera av "mina" valpar. Har uppdaterat lite här och där med nya bilder. 
Internationell utställning i Köping den 24 juli. Teya blev 2a bästa tik med res-CACIB och Anya blev 3e bästa tik med ck.Grattis Lena o Teya!
Den 22 juli blev Märta av Lyster mamma! Hon var på parningsresa till Finland men det ville sig inte så lite sent kom hon till reservhanen "Lotus" Wenarjas Spicy Darnel. Han var med på noterna o det blev två fina parningar. Det blev en liten tikvalp som skall heta Axa. Axa kommer stanna i familjen. Grattis till en ny liten prinsessa <3
Lite kattnytt också! Dixie är parad med Tobias och vi hoppas på tillökning i början av september! 

Bajas av Zaleo Foto O. Josephsen
Anya DK UCH SE UCH 2016-07-09 Anya DK UCH SE UCH 2016-07-09

2016-07-10
Internationell utställning i Alfta och Anya blev BIR! Hon fick sitt tredje cert och blev SE UCH! Eftersom hon också hade ett danskt cert blev hon även DK UCH. Anya blir därmed kennelns andra utställningschampion.
Knaster gjorde debut i ringen i Alfta och skötte sig kanonbra för att vara en premiär. Han var lite för blyg för domaren och det drog ner betyget. Samma för Lova som var trött och sliten och kanske borde fått sitta på bänken den här dagen.

2016-07-08
Nedräkning börjar snart....Märta är tjock om magen och i mitten av juli får vi se resultatet <3
Märtas valpar kommer att födas hos kennel Skaybacken i Borlänge. Märtas kavaljer är den vackra och trevliga "Lotus" Wenarjas Spicy Darnel. 
Mer om Märta hittar du här 

2016-07-06
Efter midsommar åkte vi till Sälen och årets kooikerhappening, Kooiker-camp! I år var vi många på plats, jättekul! Wilma, Cindy, Teya, Kira, Knaster och Ivar var med i år. Vädret var fint och varmt, bättre än vi är vana vid. Såklart lite väta måste komma, men det gör inget. Full rulle hela dagarna med vandring, viltspår, agility, rallylydnad, kontaktövningar och mycket annat!På kvällarna var det miniseminarier om kooikrar, deras ursprung och beteende. Jag tror att många fick med sig nya kunskaper hem. Ett superkul femte år i Sälen.
Åkte direkt vidare till Svullrya i Norge för en veckas nose work läger. I Norge använder de inte hydrolater som vi gör utan eteriska oljor. Doften i klass 1 är sweet birch. När vi började med NW var det björk vi körde på innan det ändrades till eukalyptus. Nu när jag jobbat med både hydrolater och eteriska oljor vet jag vad jag föredrar, de eteriska oljorna! De har en helt annan beständighet och man behöver inte bekymra sig för väderförhållanden och att gömma i vatten fungerar utmärkt! 
Vi var tillsammans med den grupp av eldsjälar i Norge som jobbar för att etablera NW i Norge. Instruktörsutbildning pågick. Flera av dem träffade jag i höstas då de påbörjade sin utbildning och de kunde nu kvittera ut sina diplom!
Våra nosar fick jobba hårt, 10-20 hade vi träning på schemat med mat o vilopauser såklart. Men oj så trötta hundarna blev, ja jag med :-)
Superbra och rolig träning i massa olika miljöer och under olika väderbetingelser. Anya fick ett svårt utomhussök i spöregn och åska, men hon kämpade på!
Teya som i början av veckan stampade sönder kartongerna i behållarsöket avsluta med att klara doftprovet och även klara två moment i den avslutande landskampen. Jättebra jobbat Teya och Lena!
Alla mina tjejer gjorde doftprovet och blev godkända. Zally sprallade bort ett försök men dagen efter gick hon in och tog den snabbaste tiden. 
Zally fick vara den av mina hundar som var med på landskampen. Hon har aldrig tävlat tidigare, det är Anya som är min NW-hund. Tyvärr får man bara deltaga med en hund. Hon jobbade superfint, men en aning för ivrig förare var lite otålig o sabbade lite för henne på ett par moment. Men fordonssöket satte hon som en smäck och vann det momentet. Norrmännen vann landskampen, men en svensk hund, Ludde med matte Cattis satte alla moment och vann hela tävlingen :-) Det betyder att vi måste tillbaks nästa år och försöka slå norrmännen ;-)
Bilder från Sälen kommer.
Nu gör vi en touch down innan det bär av igen.

2016-06-24

2016-06-12
Hemma igen efter en liten utflykt österut. Närmare bestämt Riga. Med båt till Paldiski i Estland och sedan bilade vi till Carnikava i Lettland där vi bodde en natt. Vi fick en tidsresa tillbaks till första halvan av 1900-talet. Största behållningen var en underbar promenad på stranden, som verkligen inte verkade ha ett slut, i lätt duggregn med glada hundar som fick sträcka ut ordentligt. Strandäventyret resulterade också i en inte alltför angenäm peelingkänsla mellan lakanen :/
Utställning i Riga dagen därpå. Det gick lysande för Ture som fick ett juniorcert och blev Lettisk junior vinnare -16 med en Cruftsnominering! Stort grattis till Daina! Vill också tacka ett lyhört och uppmärksamt crew som hjälpte till! Mina tjejer nådde inte ända fram idag. Denna domare gillade Anya bättre än Lova, som var för tunn enligt honom. 
Det var en mycket intressant resa som jag skulle kunna skriva en smärre roman om, men behåller det som ett härligt minne :-) Lite bilder finns här
 

Miltassias Fenna av Zaleo Miltassias Fenna av Zaleo

2016-06-07
Gäller att inte tappa bort sig och glömma bort att njuta av den underbara försommaren. Vår och försommar är som bekannt ofta fyllda med aktiviteter. Jag älskar kvällspromenaderna när dofterna från syrener och liljekonvaljer fyller luften!
29 maj var det int utställning i Österbybruk och kenneln var representerad av inte mindre än 7 hundar som alla fick fina omdömen. Bäst gick det för Teya som blev BIM! Fenna fick sitt första cert och gladare matte har jag inte sett på länge <3 Stort grattis till er er båda och alla ni andra som visade upp era hundar så fint! Både avelsgrupp och uppfödargrupp belönades med HP och mycket fina vitsord om temperament och exteriör. Höll på att glömma "gamlingen" Zally som blev BIR-veteran.
I lördags var det nat utst i Norrköping. Ture fick ett excellent och Lova fick ett res cert. Anya har tyvärr gått in i fällning och borde väl inte visas upp, men vi körde ändå och fick ett VG.
Helgen har också bjudit på rallylydnadstävling i Haninge där Teya debuterade i fortsättningsklassen. Det gjorde hon med besked och vann på hela 96p! Stort grattis till en duktig förare! 
I Norge avhölls både rasspecial och int utställning i helgen. Bajas fick ett vg ena dagen och ett excellent dagen därpå och det kvalificerade honom också att deltaga i Crufts! Grattis!! Tror dock största segern var att sviterna av ett dåligt veterinärbesök verkar ha gett med sig. Bra jobbat!
Lite mera vardagsnära så var vi ute tidigt en morgon innan värmen blev för tryckande och rastade och badade hundarna vid Gålö havsbad. Fem glada kooikrar och en ridgeback. När vi nöjda började promenera hemåt kliver en av hundarna nästan på en huggorm! En rackarns tur att det gick bra! Så se upp med vart ni sätter nosar,  tassar och fötter!

Zally
Armi BIR i Rauma Armi BIR i Rauma

2016-05-24
En månad sedan senaste uppdateringen och det har hänt massor av saker :-) Vi börjar med katt.
Min fina nya norska pojke, Tobias (Thamos Topaz) är nu installerad i sitt permanenta hem tillsammans med abessiniern Alfons (S*Miltassia´s Incendius). Pojkarna verkar uppskatta varandras sällskap. Innan Tobias flyttade hade han en dejt med Dixie, S*Miltassia¨s Kissy Suzuki) så nu väntar vi spänt på om det blir kattungar i mitten av juli! 
Nemo (S*Miltassia´s Turalyon) har parat den oerhört fina ABY variant tjejen Susu och det verkar vara kattungar på gång där. De kommer födas hos S*Nogitsune´s katteri. Kommer bli urmysiga då båda föräldrarna är oerhört keliga katter.
Förhoppningsvis kommer även Ai att paras under sensommaren eller tidig höst.
Nu till hund. Den 5 maj hade vi en liten mini-träff där vi hade en underbar dag på Gålö. Josefin hade kameran med och hennes bilder hittar ni här.
Fina Love av Yala har varit och hälsat på. Underbar kille som utbildas till alarmerande medicinsk servicehund. Han skall hålla koll på blodsockernivåerna på ett barn med diabetes. Utbildningen går framåt men han är ung och utbildningen lång. 
Min undrbara fina Zally har fyllt 8 år! Det firade vi med att för första gången tävla agility, visserligen bara en inofficiell blåbärstävling, men skoj var det. Zally har massor av drag under galoscherna. Anya har kört sin första rallylydnadstävling, men hennes fokus var som bortblåst så vi får träna vidare.
Utställningssäsongen är i full gång och Miltassias-hundarna är med och visar upp sig lite här och var. I Lidköping fick Ivar ett VG. I Rauma, Finland blev Armi BIR och Kipper fick ett VG. Otto var i Hässleholm och fick ett Excellent! Zally har varit på Åland och blev där BIR, BIR-veteran, FI UCH och Nord UCH.
Grattis allihop!
Lova jobbar på med sin specialsöksutbildning och hon mognar massor. Är så glad att vi började denna utbildning.
 

2016-04-22
Efter påsk har jag haft nöjet att låna två små sköna damer, Fenna och Allie. Allie var här en vecka och Fenna dryga två. Det har fungerat toppen i flocken och jag tror att de yngre tjejerna haft jättekul och lärt sig lite av de äldre. Men även de äldre får nya erfarenheter. De är vana att resurserna räcker så det är märkligt konkurrensfritt, alla får sitt i tur och ordning. Trångt i sängen, men mysigt! Vi har passat på att träffa några av de släktingar som bor i närheten, så det har blivit mycket bus för hundarna. Jag bockar och tackar för lånet <3

Det har även hänt lite på katt-fronten! Jag har köpt en hankatt från Norge. En riktigt stilig blå kille vid namn Thamos Topaz. Jag hoppas att han skall få bli pappa till några kullar. Har du en hona och är intresserad är du välkommen att höra av dig. En riktigt trevlig kille är det, en sån som bara spinner och trampar hela tiden. Jag har inte hunnit få några bra bilder av honom ännu, men det kommer. 

 

Lova, Anya, Fenna, Zally, Hazze och Harry

2016-03-24

Miltassias Adventure av Zaleo Miltassias Adventure av Zaleo

2016-03-17
En helg i Halmstad med rallyträning och ett besök hos Otto med familj. Tackar för god middag och trevlig tid tillsammans <3 Har inte tidigare varit i Halmstad så det var ett trevligt möte, speciellt med de underbara stränderna som är som gjorda för rus och bus för hundarna. Perfekt efter många timmar i bilen! 
Rallyinternat, var toppen! Träning, boende och mat, allt i ett. Himla trevlig koncept :-)
 
I söndags var det internationell utställning i Strängnäs. Jag själv var på kurs med Lova, men flera hundar från kenneln deltog i utställningen med jättefina resultat! Ett stort tack till alla som hjälpte till med mina hundar!
Av de fyra placerade tikarna hade tre prefixet Miltassias :-) Fenna blev 2.a bästa tik med r-cert, Teya 3.e bt och Anya 4.e bt med ck. Wilma fick ett VG denna gång. AdvenTure fick sitt första cert och blev 2.a bh! 
Kenneln fick dessutom bästa avelsgrupp och uppfödargrupp med HP. 
Stort grattis till er alla! 
Denna dag fyllde också kull Zaleo 1 år! Grattiskramar till er alla <3 I den mån jag fått bilder på ettåringarna kommer jag lägga in det på deras respektive sidor.

2016-02-28
Jag tror bestämt att jag infört en vana att ha himla trevliga helger :-)
Vårkänsla i vädret, med fika på altanen. Härliga valpköpare på besök och hundar, hundar överallt.
Bessie gjorde utställningspremiär med den äran och fick ett HP och BIR med sig hem. Otto har också debuterat och fick även han en HP och en fin kritik! 
Grattis till er båda!
Dessutom en liten träningstävling i Nose Work, en sk. clear round. Anya var på hugget och fick en rosett med sig hem. Man måste ha en skruv lös när man kör 30 mil för att hunden ska söka i maximalt 6 minuter =P
Söndagkvällen avnjuts i soffan med alla fyrbeningar och ett par garnnystan.
Nu tar vi oss an kommande vecka som också bjurder på hundiga härligheter och en liten resa ;-)

2016-02-21
Vilken rolig helg!
Om man bortser från en dunderförkylning och hostan från h*****e :(
I lördags var  Anya och jag i Uppsala och tränade Nose work. Frisök stod på agendan. Blev oerhört glatt överraskad över hur fint hon tog för sig och att hon orkade söka så länge och självständigt som hon gjorde. Vi har kämpat med lite väl mycket förarfixering ;-)
Idag var det Lovas tur att träna hårda spår för första gången. Meterologerna hade lovat regn men solen sken och dagsmejan skvalade. Jättekul att lära sig något nytt och inte minst att se hur hunden tog sig an uppgiften. Vi är mycket nöjda med debuten och filmer på det kan ses på sidan om Lovas utbildning.
Nu ligger de nöjda och mumsar på varsin hjortnacke

2016-02-13
Valp-reunion för kull Zaleo och kull Yala :-) Vi träffades vid Häringe Slott och solen lyste så snäll på oss idag!
Fyra valpar Zaleo, Hazze, Kira, Fenna och Ture. Tre valpar Yala, Lina, Polly och Love. Mina tre och Harry, så 11 fina kooikrar. Efter promenaden blev det bus i min trädgård. Första gången kullarna träffades och när dagen var slut var de bästisar allihop. Mina tjejer är fenomenala på att se till at alla trivs och att inget tok uppstår. Anya är dessutom bästa lekledare, alla valparna hänger på henne. Josefine bjöd oss alla på otroligt goda hemgjorda semlor! Vi har nu instiftat återkommande träff med semla i februari :-)
Fantastiskt att få ha er alla här. Så glada underbara hundar allihop <3
Bilder från dagens träff hittar ni här.

2016-02-12
Specialsöksträningen är i full gång med Lova nu. Jättekul är det tycker vi båda :-) Anya och Zally hänger med på träningen och har fått damma av sina gamla kunskaper, men det går lysande. Det här är något som alla hundarna verkligen tycker är superroligt! 
Idag har vi tränar tillsammans med Harry och Hazze. Kul och nyttigt att träna tillsammans. Alla hunderna är jätteduktiga även om de ligger på olika nivåer. Lite bilder från dagens träning på plattform.

2016-01-28

Idag har jag varit och hälsat på Heidi. Polly kom också och flickorna hade väldigt roligt tillsammans. Vi tvåbenta njöt av varsin semla :-) Lite bilder här
Året har börjat i full rulle. Massa kul. Anya tränar nose work. Vi har kommit igång med simning i bassäng. Lova har börjat sin årslånga utbildning i specialsök. Bara ett kurstillfälle avklarat än så länge, men det stod klart att det blir mycket jobb, både för Lova och mig. Ser mycket fram emot att få fördjupa mig i detta. Har velat gå denna utbildning sedan Zallay var ung, men inte tidigare haft möjlighet. Zally är på g med lite rallyträning. Läser också SKKs distanskurs i Hundens beteende.
För ett par veckor sedan var jag på ett helgseminarium om Hundens sinnen med etolog Lars Fält. Mycket intressant att lyssna på en så kunnig och erfaren man.
Påbörjat lite uppdateringar av hemsidan som släpat efter. Fyllt på med lite bilder här och var. Tur det finns så mycket skoj att roa sig med :-)
 

2016-01-01

Jag vill önska all ett riktigt Gott Nytt 2016!

Det gångna året kan väl sammanfattas valpar, valpar, valpar och ännu mera valpar!
Året inleddes med att Zally och jag åkte på kärleksresa till Finland första dagarna i januari.  Frukterna av det mötet kom sen i mars, 9 välskapta fina valpar.
Anya hakar på baby-boomen och vi åker på kärleksresa till Holland i slutet av maj. 10 lika fina valpar såg ljuset i i slutet av juli.
Från mitten av mars till mitten av oktober har mitt hem bebotts av underbara små valpar som nu förgyller andra familjers liv.

Jag har inte varit så aktiv med mina egna hundar under det gångna året eftersom de varit på mamma-ledighet. Men lite kul hann vi med i slutet på året då vi åkte till Norge på instruktörsutbildning i Nose Work . Innan Zally fick sina små påbörjade jag instruktörsutbildning i Nose Work, men tog lite VAH, Vård Av Hundvalp- ledigt och slutförde nu det hela sista dagarna på året.
Jättekul att fördjupa sig i en aktivitet som Anya och jag hållit på med sedan 2012.

Kenneln har också under året fått sin första utställningschampion, Teya! Hon har varit aktiv och även hunnit med att få diplom i rallylydnadens nybörjarklass, RLDN!

På kooikerklubbens årliga utställning visade kull Zaleo framtassarna och alla fyra som var med, visade sig med den äran. Hazze blev bästa valp och Fenna bästa tikvalp!

Annat kooikerkul som hänt under året är kooikercampen i Sälen! Underbar natur, massa fina hundar och trevliga människor. Allt i en mix man blandar själv ;-)

Det hann bli en resa till Holland till i år. Den holländska kooikerklubbens årliga utställning. Massa fina hundar att titta på och möten med gamla bekant och nya.

Nog om det som hänt och nu vänder vi blickarna framåt.

Eventuellt får vi se lite kattungar under året. Inga valpar planeras eftersom ingen av tikarna är i fas för det.
Lova och jag ska nu i januari påbörja en årslång utbildning i specialsök. Det ska bli kul. Lova har tidigare gått en del grundläggande utbildningar i specialsök, men det var ett tag sen, hon var bara valp då. Hon utvecklas massor nu min lilltjej och uppskattar samarbete och att vi tränar tillsammans. Lova är annars en självständig liten tjej med egen agenda. Känner tydligt värdet av att skynda långsamt med träningspålagan på henne.
De andra två skall också få sina aktiveringsbehov tillgodosedda inom olika typer av aktiviteter. Anya fortsätter med Nose Work och skall på läger till Norge i sommar. Zally älskar allt och kommer få sin egen tid även om hon också får hänga med på de andras.

Målet för 2016 är att jag ska ha ett kul år med mina hundar. Fokus på att må bra och ha kul ska ligga överst på vår agenda  2016!
Vad det sen innebär i praktiken får vi se…Vi låter stunden avgöra vad som är kul.
Se nu till att fylla dagarna med liv och inte tvärtom ;-)


Axplock från det gångna året