26981417_183234985757741_1484545445_o

2017

2017-12-31
Årets sista dag. Ett år med många förändringar. Sista fågelungen har nu flyttat till eget bo och jag själv har lämnat min gamla invanda boplats sedan nästan 30 år. Bor nu i Stockholms skärgård i en lugn och skön miljö. 
Hundåret som gått har haft mycket med sig. På utställningsfronten kan vi glädjas åt fyra nya champions, Lova, Kira, Ture och Knaster! I övrigt många fina placeringar med BIR,BIM, BIR-vet. Utställningsåret avslutades på mässan med att kennel Miltassias blev bästa uppfödargrupp med hederspris! 
Det är mycket aktivitet på alla hundarna, en del tävlar offentligt andra tränar och roar sig lite mer privat. Oavsett vilket så är det toppen att hundarna får kul aktivering tillsammans med sina människor. 
Ture var i mars på Crufts och lyckades få en 3e placering i öppenklassen. Han har också kommit en bit på väg i sitt agilitytävlande och tävlar nu i klass tre med några SM-pinnar plockade! Kira har tagit sin första lydnadstitel, LD Startklass . Bessie har fått ett förstapris i viltspårets öppenklass. Många hundar har även avlagt DP i NoseWork och börjat tävla så smått
Lova fick  sitt diplom som specialsökshund i januari och har fortsatt träna under året. 
I febrauari/mars parades Teya och Lova men turen var inte med oss och valplyckan låter vänta på sig. 
Mina två underbara katt-tjejer Laleh och Sentra hittade till slut hem där både två och fyrbenta är mycket nöjda med läget. 
I november förgylldes tillvaron av ett besök i Holland som bla innehöll ett återseende med Piper och kull Lykkas pappa Lukka. 
Vi hade tänkt komma ut på rallyplanerna detta år men så blev det inte. Vi är igång med träningen så kanske till våren om det vill sig väl. 
Året avslutas med att vi tänder ett hopp om valplycka nästa år! 
Vill önska alla valpköpare och alla andra ett riktigt GOTT NYTT 2018!!!

Teya, Kira, Ture och Knaster Teya, Kira, Ture och Knaster

2017-12-26
Julen lider mot sitt slut för i år. Jag hoppas alla fått den jul de önskat <3 Jag har haft lugna sköna dagar med familjen. 
Men nu blir det lite resa i slutet på veckan. Självklart är det en hund-resa. Håll alla tummar och tår att resan ger frukt! 
Årets sista utställning var på Stockholmsmässan för ett par helger sedan. Fint uppställ från kennelns hundar, som samtliga fick excellenta bedömningar. Ture blev 3e bästa hane och Kira 4e bästa tik. Uppfödargruppen vanns av kennel Miltassias och belönades med hederspris. Även avelsklassen vanns av Zally och hennes fina avkommor, även det med hederspris! 
Ture tävlade i agility och gjorde bra ifrån sig :-) Men framför allt hade vi himla trevligt :-)
Jag och mina hundar stod i kooikerklubbens monter på rastorget. Det känns bra att kunna visa upp rasen och ge information om den. 

2017-11-21
Fortfarande väldigt trött efter en mycket intensiv helg på resande fot. I fredags åkte jag till Holland eftersom den holländska kooikerklubben firar 50-års jubileum och skulle avhålla avelssymposium och utställning. Dessutom anordnades ett besök i en eendenkooi, den miljö kooikern utför sitt huvudsakliga arbete i. 
Besöket i eendenkooi var resans höjdpunkt! Det kom tillbaks så många underbara minnen från när Zally parades för sin andra kull där. Guide för visningen i eendenkooi var Lukkas och Pipers ägare som jobbar som volontär i anläggningen. Han är mycket kunnig och efter varje besök i eendenkooi lär man sig något nytt och förståelsen för rasens ursprung och arbete fördjupas. 
Det blev ett kärt återseende av Piper och även Lukka. Det är två år sedan jag träffade dem senast och Piper hade nu blivit vuxen. Båda hundarna en i taget förevisade hur hundens arbete i samaband med andfångsten går till. 
Måste säga att jag är väldigt stolt över att Piper arbetar i en eendenkooi tillsammans med sin far! Jättekul med en hund som får göra det som de ursprungligen avlats för!
Ett litet filmklipp från besöket där
Utställningsdagen gav tillfälle till att träffa många både gamla och nya "kooikermänniskor" och att få chansen att se en massa vackra hundar. 
Avelssymposiet var mycket givande och jag hoppas att alla uppfödarkollegor runt om i världen tar till sig den information vi fick!

Ture Ture

2017-11-12
En dag i lydnadens tecken. Fantastiska nyheter från Kira som idag fått diplom i Lydnad startklass. Tredje tävlingen med uppflyttningspoäng och idag även överst på pallen!! Stort grattis till ett härligt ekipage!
Även mamma Zally och halvsyster Teya har tävlat lydnad idag. Teya fick fantastiska poäng på momenten men tyvärr räckde det inte till uppflyttningspoäng då Teya struntade i att få med sig apporten och nollade det momentet. Zally hade hyggligheten att inte spralla till det för mycket och fick uppflyttningspoäng och en 2a plats.
Bäst av allt är att alla tre tjejerna fick 10:or på helhelten med kommentarer om trevliga hundar, det känns toppen!

Ture är nu i klass 3 i agilityn och har redan lyckats få flera fina resultat, bl.a sitt första cert och tre SM-pinnar i hoppklassen! Härligt jobbat!

Armi har debuterat i en inoff agilitytävling med lysande resultat överst på pallen! Grattis och lycka till framöver!

Armi av Zaleo Armi av Zaleo

2017-10-19
Underbara höst! Just nu har vi underbart soligt och varmt väder att njuta av här i stockholmstrakten.För ett par veckor sedan var hundarna och jag i Finland på spanielspecial. Syftet var att träffa och titta på lite hanhundar som kan vara intressanta för kommande parningar. Passade också på att ställa ut Lova och Zally. En holländsk domare som var omsorgsfull och ganska hård i sina bedömningar, men oerhört rar med hundarna! Det var 49 kooikrar på plats. Det gick bra för mina hundar. Lova vann öppenklassen och Zally blev totalt 5e bästa tik!

Vi träffade många bekanta, men vi träffade också Armi av Zaleo. Henne har jag inte träffat sedan hon flyttade hemifrån. En liten nätt glad tik <3 Tog lite bilder men fick inga kanonfoton. Armi tränar agility och är inmätt som smallhund. Tävla räknar de med att komma igång med under nästa år. 
Vi har också haft långväga besök inte mindre än två gånger. Berättar mer om det sen men kan säga att vi hoppas att det ger frukt ;-)

Planering för kommande kullar är i full gång. Sen får vi se när löpen behagar komma igång och hur det hela faller ut. Man får vara rejält ödmjuk inför detta.
 
Igår hade Lova ett träningstillfälle specialsök. Vi var i Sickla köpcentrum och letade efter våra gömmor. Fyra måldofter är det hon jobbar med. När hon hittat en gömma gäller det för henne att hålla doftminnesbilden för att efter transport till annat område på en så kallad TELL-bana( som en liten sökbana) kunna peka ut vilken av dofterna det var hon hittade. Hon är så fantastiskt duktig och vi har teamkompisar som är lika duktiga! Vår underbara instruktör Nina Cooper-Schultze inspirerar och klurar till det för oss så vi hela tiden utvecklas. Det här är svårt för hundarna att tex i en dörrsluss till ett köpcentrum där det råder väldigt knepiga luftströmmar och hela tiden rör sig folk och hundar, kunna arbeta fokuserat och sedan minnas vilken doft de hittat och berätta det för föraren. Det här är det roligaste jag gjort inom hundträning!!

Stackars Laleh och Sentra råkade ut för det man minst önskar, deras nya ägare avled. Men nu är de i trygga händer hos en ny familj som älskar dem högt! Där kommer de ha det toppen!

Har satt mig själv på skolbänken och går en nätbaserad kurs som heter Animals emotions course. Den kommer pågå i ett år och handlar om precis det den heter. Första veckan avklarad och det verkar mycket lovande. Kursens syfte är att lära ut mer om djurens känslor, som är det som styr deras beteende, för att öka djurvärfärden. Ett ämne som alltid legat mig varmt om hjärtat. För den intresserade kan jag varmt rekommendera detta  http://illis.se/


 

2017-09-23
Till slut hittade jag ett hem som kändes rätt för Laleh och Sentra som flyttade till Skåne igår. Jag önskar de och deras nya familj lycka till! <3

"Vide" S*Miltassia´s Kent ABYa finns nu tillgänglig en kort tid för passande kattdamer! 

Inser att jag glömt att berätta att fina Bessie fått ett förstapris i viltspår! Stort Grattis!! 

Kira har debuterat på lydnadsplanen i startklass och lyckats hämta hem ett första pris och en tredje placering! Super! 

Fenna ställde trots löp upp i KM i agility och kom på en hedrande andraplats! Stort Grattis till er också!

Ture har också kört agility-KM och vann mediumklassen! Älskar att få säga Grattis än en gång! Ture har också klarat sina diplom i klass 2 både hopp och agi! Så nu hejar vi på er i klass 3!

Mina egna hundar är i gång med sin specialsöksträning igen! Jättekul! Anya har börjat en kurs för draghundar. Det var spännande och något jag inte har någon erfarenhet av tidigare. Alltid skoj med nytt! Det tycker Anya också :-) 

Intresset för rasen verkar mycket stort nu och tillströmningen av intresserade familjer är enormt! Så stort att det faktiskt är lite svårt att hinna med att hantera. Ni får ha överseende. Enklaste sättet är att nå mig på telefon! Läs gärna på ordentligt om rasen!! 

2017-08-22
I lördags blev Kira SE UCH och BIR på den nationella utställningen i Norrköping! Fjärde championen på bara några veckor, helt fantastiskt!!! Stort Grattis till Kira med matte Josefine <3
Dagen efter var det utställning i Eskilstuna, även den nationell. Lova, Fenna och Allie fanns med från kenneln. Lova blev BIR, Allie fick ett excellent och Fenna fick ett VG. Härliga fina tjejer allihop!

2017-08-11
Nu börjar det landa lite. Det har varit en tid i förändring under våren och sommaren. Alla mina barn har nu flugit ur boet och jag själv har övergett den gata jag bott på i nästan 30 år. Har nu bott några veckor på min nya adress på Muskö i Stockholms skärgård. Det är fortfarande rörigt och inredningen präglas av flyttkartonger. I sinom tid kommer nog allt på plats, men vi behöver njuta lite av sommaren så det får bli sysselsättning i höstmörkret att packa upp. Arbetet med att få upp ett staket har också påbörjats vilket känns skönt för att hundarna ska få lite större rörelsefrihet. Vi har nu vant oss vid att morgonpromenaden innehåller bad och meditation på bryggan. En vana vi trivs fint med :-) Det kommer en annan årstid då pannlampan kommer bli min bästis ;-)
Några dagars semester kombinerat med hundutställning på Gotland kändes underbart. Gotland är en så vacker plats med gastronomiska upplevelser utöver det vanliga!
Två dagars utställning, nationell ena dagen och internationell andra dagen. Fantastiska resultat båda dagarna. 
Dag 1 blev Teya blev BIR, Zally BIR-veteran och 3e bästa tik, Lova excellent med ck res-cert och 4e bästa tik. Ture fick ett VG med 3 bästa hane.
Dag2 blev Teya BIM med CACIB, Zally återigen BIR-veteran och 2a bästa tik. Lova fick sitt 3 cert och res-CACIB och 3e bästa tik. Det gjorde Lova till Svensk utställningschampion! 
Ture fick även han ett cert som gav honom det svenska championatet och 3e bästa hane! 
Från Svenstavik kom glädjande beked om att Knaster fått sitt tredje cert, CACIB, BIR och även han blev denna helg Svensk utställningschampion!! 
Tre stycken SE UCH, två BIR, en BIM och 2 BIR-veteran på en helg!!!
Måste säga att kennelns hundar visat framfötterna ordentlig denna helg! 
STORT GRATTIS till förare och hundar! Ni är toppen <3
Sidan med hanhundar är uppdaterad och fler killar kommer inom kort att presenteras!

2017-07-29
Grattis Molly av Lyster som idag fick nio valpar!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Molly bor i Oslo-trakten och om någon är intresserad av en valp kan jag vidarebefodra kontakt till Mollys ägare! 

Miltassias Molly av Lyster med sina nyfödda valpar

2017-07-10
Liten utflyt norrut till Alfta för nationell utställning. Holländsk domare med god kännedom om rasen, Wim Wellens.
Knaster visade åter framfötterna och fick sitt andra cert och blev även BIR!!! Flankerad av mamma Zally som blev BIM och BIR-veteran! Teya och Lova fick släta excellent denna gång. 

2017-05-29
På Borlänge brukshundklubb hölls inofficiell utställning i helgen. Märta o hennes dotter Axa debuterade i utställningsringen. Axa blev BIR-valp och BIG-3. Märta o Wilma körde barn med hund och vann. Grattis till er alla!
I Gimo var det internationell utställning och där visade Teya och Knaster framtassarna tillsammans med mamma Zally.
Teya BIR och Knaster BIM med sitt första cert! Zally BIR-veteran. Stort grattis till Erika oLena som visade sina hundar på ett utmärkt sätt!

2017-05-15
Fler framgångar på agilityplanen för Ture! I Helgen debuterade han i hoppklass 2 och gjorde det storstilat med en vinst! Grattis till ett fartigt ekipage! 

2017-05-08
Ture har varit ute på agilityplanerna och tävlat denna helg också. Trots att han är uppflyttningsklar tävlade han ytterligare ett par rundor i kl1, och med den äran! Av fyra lopp blev det två förstaplaceringar, en andraplacering och en runda med 10 fel! Ny titel får han lägga till sitt namn också AGHD1. Stort grattis till ett ekipage som börjar hitta varandra <3

2017-04-23
I helgen har Ture tävlat agility i klass 1 och blev 2a med pinne i både hopp- och agilityloppen!  Stort Grattis! 
Fenna och Kira var på utställning i Västerås och feelingen mellan dem och domaren var inte på topp åt något håll. Kira uppskattade inte den påflugan domarens pipleksak, men fick trots det ett Excellent. Fenna som är en go o glad tjej var tydligen för glad för domaren och fick ett VG. Hur nu att vara för glad kan vara ett fel?? Bra jobbat båda två! 
Fenna har också hunnit med att göra doftprov i NW1 med godkänt resultat. Stort grattis till det!
Armi har också varit på utställning med bedömningen excellent! Grattis! 
Leo och Bajas har varit på lydnadskurs för Maria Brandel, och det låter jätteskoj :-)
Roligt med aktiva valpköpare :-)
 

2017-04-18
En månad går fort, speciellt när det händer massor av saker :-)
Jag får såhär i efterhand hoppas att alla haft en riktigt Glad Påsk i det spännande aprilväder som det bjudits på!

Fina glada Charlie med matte var på besök en dag. Nya bilder på honom finns på hans sida .

Vi har haft en fantastisk helg i Borlänge med spårträning. Ett gäng glada valpköpare och duktiga hundar fick sakkunnig introduktion och vägledning i spårandets konsta av Märtas husse Peter Wiken, Skaybackens kennel och matte Lotta. Alla hundarna hade en oerhörd arbetsvilja och glädje i spårandet vilket var kul att se. Med erfarna ögon och små enkla medel fick ekipagen hjälp till lugnare och finare arbete i spåret. Tar på mig att å allas vägnar tacka vårt värdpar så himla mycket för denna helg och vi hoppas det blir uppföljning framöver! Som grädde på moset fick jag träffa Märtas dotter Axa för första gången. Kanonsöt liten pingla <3

Planerna på valpar slog inte ut som vi hoppats och i nuläget är det lite oklart när vi försöker igen och med vilken tik. Info om aktuellt läge finns alltid här.
 

Ture
Kira Kira

2017-03-13
Idag fyller kull av Zaleo 2 år! Stort grattis till er alla <3 

Helgen har bjudit på lite utställningsframgångar. Världens största hundutställning, Crufts, har gått av stapeln i Birmingham denna helg. Två hundar från kenneln var nominerade, Ture och Bajas. Bajas hade ingen möjlighet att åka dit, men det gjorde Ture. Och helt otroligt men han placerade sig som 3a i öppenklassen och är därmed inbjuden att deltaga även nästa år! 
Ett stort grattis till matte Daina och Ture

I lite mindre format var det utställning i Strängnäs i söndags. Kira, Fenna, Allie och Zally var med och visade upp sig. Mycket duktiga förare som visade sina hundar på ett utmärkt sätt och alla hundarna fick excellt i kvalitetsbedömningen. Kira blev dessutom BIM med cert och CACIB! Fenna 3e BT med ck och Zally 4e BT med ck och även BIR-vet! Grattis till er alla!

I fredags flyttade lille Kent hemifrån, så nu är kattskaran som den ska vara. Det blev ganska mycket lugnare när han flyttade för han är en riktig liten buse. Han kommer få det finfint i nya hemmet :-)

Lova fortsätter med sin specialsöksutbildning. Nu väntar spännande utmaningar och klurigheter. Hon har blivit så duktig och det ska bli skoj att fortsätta lära oss nya tekniker.
 

2017-02-10
Idag har Lova och jag haft examen på vår grundutbildning i specialsök. I ett år har vi lärt och fördjupat oss inom specialsökets alla delar. Det har varit en jättekul resa för oss båda. Jag är oerhört glad över allt vi lärt oss och fått vara med om på den här resan, samtidigt väldigt ödmjuk inför att vi bara börjat vår resa inom specialsöket. Vi har haft jättekul tillsammans och det har varit så utvecklande för min "lill-tjej" att få stå på egna ben, utan mamma och storasyster. Våra teamkompisar har varit toppen och jag gläds åt att vi kommer fortsätta följas åt i fortsatt utbildning. Inte minst ett stort tack till Nina Cooper-Scholtzé som delat med sig av sin kunskap och lotsat oss förbi alla svårigheter. 
Det diplom vi fick idag ger inga meriter i form av titlar eller andra tjusiga meriter i hunddata, men så mycket arbete vi lagt ner för att nå hit och det är vi jättestolta över! Vetskapen om kapaciteten i denna lilla hund motiverar till massor av mera arbete och nya utmaningar!

2017-02-07
Idag har Sentra gjort det alla abyungar brukar göra, trillat i badkaret! Nyfikenheten gör att hon, som alla andra doppar tassarna i vattnet och då blir badkarskanten hal och vips är katten doppad! Det upprörde henne inte nämnvärt och hon uppskattade att bli torkad och inlindad i handduken och få mysa i famnen. 
I söndags hade vi den numera instiftade traditionsenliga promenaden med semmelfika. 16 kooikrar tog en härligt frisk promenad med sina människor vid Häringe slott. Josefines underbart goda hembakade semlor till kaffet här hemma efteråt! Josefine är inte bara en mästerbagare utan en bra fotograf också som dokumenterade det hela och bilder finner ni här
Tack alla för att ni kom <3 
Kattungarna har nu kommit i röjaråldern och det går undan av bara den. Sentra leker med Kent och Laleh men är väl lite ituffaste laget. Men alla vill vara med. Tre blomkrukor i golvet idag, men det hör till ;-) Mer bilder här
 

Kent 2017-01-15

2017-01-14
Förra helgen var det hundfest i Göteborg, MyDog gick av stapeln. Har själv aldrig varit där ännu men nån gång hamnar vi där. Från kenneln var tre hundar med och visade upp sig, Ture, Ivar och Otto. 
Den ena dagen en rasspecialist från Holland som dömde. Inte många hundar fick excellent den dagen, men Otto var en av dem. Dag två fick Ture 2 E med ck i unghundsklassen och Otto 1 E, ck i juniorklassen och 3bhkl och en Cruftsnominering för 2018! Ivar får stå på tillväxt ett tag då domarna tyckte han behövde mer massa. Men så är det ju med ungdomar ;-)
Ett SUPERSTORT GRATTIS till Otto och matte Amanda som hittat varandra i ringen!! <3 
Jag själv var i Uppsala på kattutställning med Sentra. Hon fick jättefin kritik och skötte sig finfint på sin första utställning. Vi får se om det blir flera ;-)

2017-01-06
Några dagar in på det nya året kom kung Bore men kyla, sol och gnistrande snö! Jättevackert :-)
Småkissarna är nu fyra veckor och utforskar världen för fullt. Eftersom de bor i badrummet  (mamma Ai trivs med golvvärmen) är under badkaret det mest intressanta just nu. Den blå hanen är till salu. Viltfärgade honan stannar här <3
Sentra som blivit fyra månader är nu ordentligt hemmastadd och far omkring överallt. Blondie och Sentra trivs finfint tillsammans och busar och gosar om vart annat. 
Förra årets nyheter hittar du här