26981417_183234985757741_1484545445_o

2020

2020-12-31
Vilket år detta varit! Tror vi alla kommer minnas 2020. Givetvis har pandemin påverkat även mig på olika sätt men jag tycker ändå att det funkar rätt bra. Jag som alla andra saknar friheten och att träffa nära och kära obehindrat.
På hundfronten har det varit både sorg och glädje. 
Tre valpkullar har sett dagens ljus. Två är redan på god väg i sina nya liv och den senast kommer börja sina nya liv nästa år hos förväntansfulla famljer. 
Ture har blivit pappa till en kull valpar i Finland hos kennel Milfeddyg, och Ivar blev pappa till en kull på kennel Fagayas. Wilma har fått en kull hos kennel SkeboÅängens kennel. Jättekul!
Två vackra hundar Fenna och Ivar,  har också lämnat oss och sina ägare i sorg och saknad. Båda två lever vidare i sina avkommor. En uppfödares värsta mardröm när det blir på det viset. Livet tar och livet ger och jag vet att de här hundarna har givit massor den korta tid de fick <3
Utställning och tävling har det varit minimalt av, men under en kort period fanns det lite tävlingar. 
Teya har blivit rallylydnadschampion och Anya har tagit två kvalificerande rundor i avancerad klass. Vi hoppas på mer rallly under kommande år. 
Vill också skicka en speciell hälsning till alla mina underbara valpköpare som förvaltar förtroendet med sina hundar på ett fantastiskt sätt! Och att ni dessutom fortsätter att hålla kontakten glädjer mig enormt! Ni är bäst och jag önskar er ett underbart 2021 och att vi får möjlighet att ses igen då!
Vanligen har jag tankar om vad det nya året ska föra med sig men i år hoppar jag över det och fokus blir hälsa och att ha kul med hundarna! 

2020-12-22
Dags att önska all en riktigt God Jul! Detta märkliga år blir det nog många alternativa firanden. Valptrion är nu sex veckor och hungrar efter nya äventyr mest hela tiden. Vi varvar med bus och rus och mer lugna aktiviteter. Dagarna och veckorna med valpar går så fort. Spänd väntan fram till de föds följt av några lugna veckor och sen, svosh så är det dags för flytt!
Inte så ofta jag har valpar över julen så tänkte göra ett försök att få till ett julkort med valparna.... trots att de bara är tre hade de inga större planer på att samarbeta =P Men nåja, vi försökte ;-)
Var rädda om er och ha det lugnt och fint i jul!

2020-12-15
Tredje advent passerat och valparna är fem veckor. Nu går utvecklingen i rasande fart. Mildvädret håller i sig så det blir en del utomhusaktivitet. Lova leker nu med valparna och då ingår fostran också. Nästa stund ligger de alla i en stor myshög. Valparna äter riktig mat flera gånger per dag nu och det är ena riktiga matvrak! Sover gott om mornarna gör de också, passar mig som är trött på morgonen. Jag antar att mina sovmornar till framåt niotiden inte kommer hålla hela vägen fram till leverans ;-)
De vuxna hundarna njuter av spring i kohagarna och jag får tvätta leriga hundar varje dag...Det är väl möjligen enda nackdelen med mildvädret, att hundarna blir så smutsiga att det inte går att ta in dem utan dusch. Men skitig hund = lycklig hund :-)

2020-12-08
Fyra veckor idag! De har börjat vara ute korta stunder. Upptäckarlusten har vaknat. Nu kliver de ur valphagen så nya större områden öppnar sig även inomhus. Till kvällen ska de få smaka på lite köttfärs. Jag har inte gjort mig någon brådska eftersom Lova har så gott om mat, men nu är det dags. De är väldigt intresserade när de vuxna hundarna äter. 
Alla valpar har nu väntande familjer!
Idag provade vi utefotografering, resultatet på valparnas sida!
 

Min vackra gamla Zally <3 Min vackra gamla Zally <3

2020-12-01
December och vi har passerat första advent, snart midvintersolstånd och julafton! Småknytena är tre veckor och nu börjar det hända saker på riktigt. Hörseln finns där och det märks eftersom de testar en massa ljud. Tänderna har spruckit fram och bitandet har börjat, mest i syskon och mamma men även saker runtom. Svansarna viftar när man pratar med dem och vikterna ligger över ett kilo. Blås- och tarmfunktionen har kommit i gång och de försöker ta sig ur boet för sina behov. Så ja, det är mycket att notera och studera :-) Nu när valparna rör sig mer är även mormor med och kollar till läget ibland.
Lite nya bilder på valparna finns såklart! 

2020-11-24
En månad kvar till julafton och det är fortfarande närmare 10 plusgrader ute. Det gillar jag! En del gråa innedagar blandas upp med härliga strålande vackertväderdagar då termosen följer med ut i naturen.
Idag är valparna två veckor och nu har de öppnat ögonen, börjar öva olika läten och inte minst börjar röra på sig. De växer och utvecklas så som de ska. Mamma Lova är rutinerad och omsorgsfull. Mycket pyssel och puss. Hon är helt bekväm med att låta valparna sova ensamma en stund då hon får sina egna behov tillgodosedda. Nöjd mamma = bra mamma! Moster Anya är ständigt närvarande och tar frivilligt på sig att ha koll på småttingarna när Lova tar hand om sig själv. 
Idag var det en sån eländigt mörk dag när det inte blev dagsljus och då är det lite trist att fotografera, men håll till godo ändå. Valparnas sida uppdaterad.

2020-11-17
En vecka har gått. Första kloklippningen är gjord och de små växer så det knakar. Lova är en dedikerad och rutinerad mamma som tar det med ro. Idag var hon med som vanligt på långprommis, trygg med mätta nöjda barn hemma.
Ni som köat för tik har nu fått besked, ni som inte hört något blir tyvärr utan. 
 

2020-11-10
I natt kom Lovas valpar! Tre små underverk. Mor och barn mår bra :-) Lite trötta och som alltid tagna av livets mirakel går dagen i slow motion. Här finns några bilder 
Många väntar på en valp och det är således flera som inte kommer kunna få en valp denna gång.

2020-10-07
Då kan vi glädjas åt att återigen få småtassar i huset! 

2020-09-20
Vi njuter underbara höstdagar och roar oss med spårträning och annat hundkul :-)
Lova och Tara kämpar på med sin id-spårs utbildning. Båda är duktiga och våra övningar börjar nu bli ganska utmanande. Vi har ett härligt gäng träningskompisar där vi peppar varandra och ger utrymme för olika ambitionsnivåer.

Idag har kenneln fått sin första RALLYLYDNADS CHAMPION!
Det stolta ekipaget heter Lena och Teya <3  Idag fick  de sitt tredje cert och därmed titeln rally champion! Superduktiga är de båda två och det är så roligt att få dela deras framgång!Ett jättegrattis till Lena som tränat sin Teya till framgångarna! <3 

2020-09-12
Nu var det länge sedan jag uppdaterade!

Idag har vi haft valpträff för Allies valpar i regnväder, men vad gör det när man har ett gäng glada valpar runt sig! Härligt att återse 3 av 4. Och det var bus mest hela tiden. Mamma Allie och morbror Otto var också med. Frasse testade också ett litet viltspår, det gick superbra! Tyvärr fick jag ingen bild på honom när han stolt bar hem klöven.  
Bilder här.

Vill också gratulera Teya o Lena som tagit sitt första rallylydnads cert! Stort grattis! 

Ligger efter med uppdatering av hemsian, men det får bli pyssel när vi är mer inomhus än vi varit under sommaren.

 

2020-08-01
Några veckor av lugn när jag bara njutit av sommaren och mina hundar!
Idag har vi haft välpträff för kull Heipix. Fyra av fem och mamma Heidi kom och tillbringade dagen på Muskö. Massor av bus och pusskalas, som det alltid blir när valpar träffas. Lite bad för de som ville och givetvis fika och trevligt umgänge för oss på två ben!Valparna fick också testa på viltspår. Tror det kan vara flera av dem som återkommer till den aktiviteten.
Jättekul att träffa alla valpar som vuxit på sig ordentligt och blivit en del av sina nya familjer. 
Lite bilder från dagen finns här 
 

Allie och Frasse Allie och Frasse

2020-07-05
Nu blev huset väldigt tomt! Efter fem månader med huset fullt av valpar och valptikar så har de alla återgått till sina liv eller börjat sina nya! 
Valparna har åkt till fantastiska nya familjer som kommer sköta om valparna på bästa sätt! Jag kommer glädjas åt att få följa dem på håll.
Haft förmånen att ha två fantastiska mammor, systrarna Heidi och Allie,  till två underbara kullar <3 Det är mycket jobb men oj så roligt! Vädret har varit kanonbra så vi har varit ute mestadels. 

Nu ser jag fram emot att med odelat fokus umgås med mina egna pinglor. De mest fantastiska pinglor jag vet<3 Tålmodigt välkomnar de gästande mammorna och medverkar i omvårdnanden av de små (när mammorna tillåter det). Nu är det deras tur att få all uppmärksamhet och kärlek <3 Vi ska göra allt som de älskar att göra. 

Den här våren har varit speciell på många sätt. Ett är det helt sanslöst stora intresset för att skaffa en valp. Det har tagit mycket tid i anspråk att berätta om rasen, skicka mail och prata i telefon. Jag har säkert missat att svara någon eller att följa upp något. Med uppemot 50 förfrågningar om dagen känns det ändå rätt ok om jag tappat en och annan boll.
Det hör fortfarande av sig många som är intresserade av en valp, men nu tar jag time out från hunderiet och tar semester. Livet består av mer än hunduppfödning. Är du nyfiken på rasen är du välkommen att höra av dig i augusti. 

Tico Tico

2020-06-28
Nu har valpisarna passerat 7-veckors dagen. Tiden går på tok för fort. Värmen gör att de sover en del under dagen, men det tar de igen på andra tider. 
Det har passerat några födelsedagar först kull Lykka som blev 7 år den 23 juni och den 26 juni blev Lovas valpar 1 år! Grattis allihop <3
Ligger lite efter med att lägga in bilder på valpar som flyttat. Det kommer men just nu blir det minimal med tid framför datorn.
Lite mer bilder på valparna.
 

2020-06-24
Vad det händer grejjer med utvecklingen, nästan så man ser över en dag hur de utvecklas och lär sig nya saker. De tycker våra små utflykter är jätteskoj. Idag var det väldigt varmt men de har hängt med när jag uträttat lite ärenden inne i tätorten. Är ju lite annat med ljud o folk o bilar där. Rastade de i en park och alla fyra var så duktiga och gjorde sina behov :-) Sov skönt i bilen på väg hem och vaknade nyladdade för mera röj! Mer bilder...

2020-06-20
Sex veckor idag! Vågen visar 2,3-2,5 kg. Intresset för de andra hundarna blir större för var dag. De greppar hur man hanterar hövlighet bättre och bättre, men rätt ofta brister impulskontrollen i ivern och glädjen. Allie är bästa sortens mamma och mentor. Gammelmormor Zally kommer med en drottnings pondus som valparna känner av. De övar sig i att buga för hennes majestät på ett hövligt vis. Hon hjälper de mjukt och fint. En unerbar resurs  att ha henne med valparna. Mormor Anya lär de mer handfasta saker som att gräva gropar och att inte kasta sig i hennes grop eller ta hennes pinne, utan vänta på sin tur. Underhållande är det iallafall att titta på samspelet och hur de små utvecklas. 
Vi tar små utflykter med bil och cykelkärra för att upptäcka nya miljöer och människor. Valparna tycker givetvis att det är superkul med nya intryck. 
Lite bilder såklart :-)

2020-06-15
Soliga och sommarvarma dagar har passerat. Härligt, men hundarna, små och stora dåsar mycket under dagen för att piggna till på kvällen när det är lite svalare. 
Dagen börjar vi med ett morgondopp för de vuxna hundarna. Även Allie får bada nu, vilket uppskattas. 
Idag blev en lyckodag för Allie, matte kom på besök! Det är så härligt att på nära håll få ta del av de band som finns mellan hund och människa! Nån kanske tror att det blir ledsamt när matte går, men Allie är så nöjd och tillfreds och vet med säkerhet att matte kommer tillbaks. Allie har ett viktigt jobb nu och det är att ta hand om valparna! Hon pussar, busar, tvättar, visar och håller koll! Precis som en mamma ska <3
Mer bilder!

2020-06-12
Ny bilder på valparna!

2020-06-09
Alla mammor är olika. Allie är en lekmamma, hon verkligen njuter av att leka med småttingarna. De är ju rätt små ännu så hon är så mjuk och fin. En glad mamma som njuter i sällskap av sina valpar <3 
Hon är obrydd av att de andra hundarna är med valparna vilket underlättar. 
Njuter gör även jag, de är helt förtjusande att umgås med!

2020-06-06
Kull Heipix har nu flyttat och börjat sina nya liv. De första rapporterna känns positiva och jag önskar alla stort lycka till med sina nya små lurviga vänner <3
Allies valpar är fyra veckor idag. De är bedårande söta och det är superspännande att följa deras utveckling. Alla valparna i kullen har nu hem som väntar på att få ta emot dem!
Ser fram emot kommande veckor med den lilla kvartetten! 

2020-05-31
Allies valpar är tre veckor och de fortsätter att få ordning på kroppen. Det är välgödda små valpar, ordentliga midjemått ;-) Mer och mer ute nu. Härligt nyfikna på nya dofter! 
Heidi har efter att ha gjort ett fantastiskt jobb med sina valpar nu fått återvända hem till vila och massor av kärlek från hennes människor. Stort tack för förtroendet att jag fick ha henne här. Valparna är under avflyttning. Spännande nya liv väntar för dem alla! 

2020-05-27
Lite nya bilder på Allies valpar

2020-05-25
Vilken underbar dag! Försommarvärme! 
Småvalparna har fått komma ut en kort stund under beskydd av mamma Allie. De större valparna har varit på beachen och röjt! Öppnade bakluckan och släppte ut huliganerna, som utan tveksamhet rusade ut på stranden och satte igång att undersöka allt och leka med, fjädrar, sjögräs, pinnar och inte minst varandra.Gräva gropar är också en kul sysselsättning. Både tassar och större delen av kroppen doppades. Det var ett gäng blöta,sandiga och nöjda små som åkte hem till mamma Heidi för lite TLC och en tupplur! 
In med nästa gäng, mina egna hundar och ner med termos i ryggan för här ska njutas av vädret! Väl på plats kom det ett par regndroppar, men vad gör väl det, kaffe och med bästa kompisarna i sällskap leker livet!
Nu är vi alla rätt nöjda :-)
Givetvis finns det bilder...

2020-05-23
Heidis valpar sju veckor!! Underbara små lurviga vänner som tar in världen bit för bit! Terräng-bus är en favorit. Klättra och balansera är hur kul som helst! Fem fantastiska familjer väntar nu intensivt på att få hem sina nya familjemedlemmar! I väntan får ni hålla till godo med bilder!
Allies valpar två veckor. Alla ögonen betraktar nu grumligt världen. De rymmer ur bolådan. Blir nog fart på det här gänget också! Riktiga små tjockisar <3 Bilder på de små liven finns här
Det har varit ett par intensiva veckor med besök och mycket pyssel med alla hundar, stora som små! 
Jag är så oerhört tacksam att det hittills har fungerat så bra att ha två kullar omlott. Lagom långt emellan födslarna och lagom stora kullar. Kan inte bli bättre!
Kan inte sticka under stol med att det krävs mycket att ha två inneboende damer med smått. Mina underbara hundar underlättar på alla plan. Trygga och erfarna tar de det hela med ro!

Systrar på upptåg Systrar på upptåg

2020-05-16
Mycket besök nu = mycket frisk luft eftersom möten påbjuds ute på 2 meters avstånd. Både jag och valparna somnar gott om kvällen. Heidis valpar är ute från morgon till kväll i alla väder. De "fyller" sex veckor idag och är ena riktiga charmtroll.
Allies små växer som de ska och är nu en vecka, Hon är också en omsorgsfull mamma som gärna ligger med sina små tätt inpå. Ögon börjar glipa på de små så snart får vi se varandra. Ska försöka få till bilder på dem. 

Zally 12 år Zally 12 år

2020-05-13
Igår fyllde min älskade Zally 12 år. Fortfarande ung i sinnet! Jag minns väntan på att få hem henne, hur ofta jag besökte uppfödarens hemsida i hopp om att nya bilder publicerats. Jag minns också hur lätt det är att "döma" en valp utifrån bilderna. 
Jag hoppas att ni som väntar på valp känner att ni får vara med lite i utvecklingen via bilderna. När jag fotograferar är det väldigt slumpmässigt vilka valpar som hamnar på bild, jag favoriserar ingen, men ibland syns någon valp mer än en annan. Och ibland blir bilderna inte så bra att jag vill visa dem. De bilderna har många gånger ändå ett stort värde för mig. Valpar, precis som vi, är också olika fotogeniuqe och blir väldigt fina på bild medan en annan valp inte kommer till lika speciellt uttryck på bild men kanske har en helt otrolig personlighet och utstrålning live!
Jag förstår att det är lätt att sitta hemma och fastna för ett utseende, men hunden bor innanför överrocken ;-)
Heidis valpar röjer rejält nu! De sociala samspelet och språkutvecklingen pågår för fullt, parallellt med att de ska få koll på kroppen. Heidi biter ifrån oftare nu när de vill får en slurk mjölk men det är fullt förståeligt eftersom de är som små pirayor i munnen . Lite nya bilder från häromdagen finns.
Allies små äter o sover o växer, så lugnt ett litet tag till. Men redan från början ser man skillnad på individer och kullar. Jättespännande! Och inte minst att få fortsätta följa dem även när de flyttat vidare i livet.
I samband med Zallys födelsedag funderade jag lite på vilket enormt nätverk av både människor och hundar hon har varit upphov till! Är oerhört tacksam över alla jag lärt känna antingen som valpköpare eller i andra hundsammanhang!
 

2020-05-09
Efter en lång vaknatt skänkte Allie mig fyra små juveler. Förlossningen var okomplicerad och på mindre än en timme var alla ute. Valparna verkar vitala så det är bara att hoppas att det förblir så. Det blev bara en tik denna gång och den behåller jag själv så ni som väntat på tik, tyvärr inte denna gång. 
Givetvis har de fått en egen sida där bilder kommer fyllas på vartefter! 
De äldre valparna blev fem veckor idag. Och nu är de så söta som konfekt! Mysiga och roliga, fulla med både gos och bus upptäcker de världen.  Lite mer bilder på busarna tog jag idag.
Nu bor här fem vuxna och nio valpar. Det är många behov att se och möta, så dagarna kommer fyllas med att ge alla det de behöver. Behoven är olika så man får lyssna in dem. Jag är oerhört tacksam att de vuxna tikarna fungerar med varandra, vilket inte är någon självklarhet. Jag tar inget för givet utan en dag i taget och utmanar inte ödet. 

2020-05-07
Nu är valparna ute från morgon och till kväll! Sen sover de sött på natten. Heidi är med i leken och lär och uppmuntrar och inte minst, leker själv! Leksaker har blivit intressanta men ibland får de roa sig utan leksaker med det som naturen erbjuder och det är kul det med.Maten är inte längre i färsform utan nu måste den tuggas. Idag stod det älgkött på menyn.
Allie håller på sin hemlighet lite till...
 

2020-05-02
Veckorna springer iväg! Utvecklingen går nu i rasande tempo! Valparna springer väl inte i rasande tempo ännu men undan går det. Nu leker de med varandra och mamma Heidi leker också med dem. Hon trivs verkligen med mammarollen. Det är skönt att kunna ha alla fem tikarna tillsammans mesta tiden. 
Allie rultar runt med sin mage och berättar att hon ständigt är på svältgränsen...Nu är det inte lång tid kvar innan vi får se "maginnehållet" (jag vet hur många det är). Som alltid är det enda man önskar, att det ska gå bra för tik och valpar vid förlossningen.
En ordentlig laddning bilder på småglina blev det idag :-)
 

2020-04-27
Nu har flocken utökats med Allie som kämpar på sista veckorna med tjock mage! 
Valparna fick vara ute en lite längre stund i dag och de började genast att utforska allt :-)
Smakat riktig mat har de också gjort och de gav mersmak! Nu vill de små lära sig av allt livet bjuder! Mamma Heidi håller ett vakande öga. Kameran var med ut också ;-)

2020-04-25
Tre veckor är valparna idag! Nu är det rörelse i valphagen. De är mycket kontaktsökande och de somnar gärna i famnen. Ett kort stund utomhus har vi provat på en dag då det var varmt och skönt. Väldigt pratsamma valpar. 
Nu är de lugna veckorna slut och det kommer läggas i växel efter växel nu. Jätteskoj :-)

2020-04-18
Ännu en lugn vecka har passerat. Valparna växer som de ska och Heidi ser till att valparna och boet är rent och fint. Ögonen har öppnats under den gångna veckan. De har en massa ljud för sig. Två av valparna är mer rörliga än de andra och har börjat rymma ur boet. De börjar försöka komma på benen men det är väldigt vingligt ännu. De har också fått börja samla på sig lite olika erfarenheter i form av olika lukter och material. Idag har de också varit med i uterummet en stund. Kommande vecka blir det nog mer action. Och så finns det lite nya bilder!

2020-04-11
Valparna är en vecka idag. Det har varit en lugn vecka. Mamma Heidi tar hand om de små och de äter, sover och växer precis som man önskar. De rör sig mer nu och en av de små knytena tog sig en utflykt ut ur boet idag!
Lite bilder på underverken finns nu på deras sida!
Passar också på att önska en Glad Påsk!

2020-04-06
Mer valpar på G! Allie och jag hann med en kärlekstripp till Finland innan allt elände blommade ut. Idag är vi tacksamma  över besked att trippen verkar ge kärleksfrukt!
Heidi och valparna mår bra och de växer som de ska <3
Kommer blir en vår fylld av lurvigt bus, underbart! 

2020-04-04
I natt föddes Heidi och Pixels valpar! Tre hanar och två tikar blev det. Alla ser välskapta ut och äter och mår gott idag. Mamma Heidi hade en lätt förlossning och precis som naturen bjuder tar hon hand om de små på det sätt hon ska. De första dagarna får mor och barn vara ifred så mycket som möjligt vilket innebär att bilder och närmare presentation dröjer några dagar.
Det betyder att Anya blivit mormor! Hon lider alla  tänkbara kval av att bli hålld på avstånd från de små godingarna. Men hennes tid kommer, jag antar att de här småttingarna behöver gå i gropgrävarskola med mormor vad det lider :-) Det är Heidi som styr när hon vill ha hjälp med barnuppfostran. 
Många är ni som väntat på valp och några har jag redan pratat med och några kommer jag höra av mig till under kommande veckor. Utrymmet för fler att få valp ser tyvärr mörkt ut denna gång.
 

2020-03-21
Det är märkliga tider nu som påverkar de flesta av oss mer eller mindre, på många olika sätt. Jag tycker omtanken om varandra är mycket viktig och jag följer myndigheternas rekommendationer. Bor man som jag ute på landet påverkas dock inte vardagen så himla mycket, inte än i allafall. Våren brukar vara en aktiv tid med träning och tävling men det blir inte så i år, dels pga corona och så kommer vi ha valpar  som gör att vi kommer hålla oss sysselsatta på hemmafronten  :-)
Svenska kennelklubben har gått ut med förslag på hur man kan hantera besök till kenneln nu i coronatider. Jag är själv i högrisk grupp och kommer vara restriktiv med besök i mitt hem. Kreativiteten får jobba lite för att finna lösningar vartefter läget förändras. 
Men i nuläget mår vi alla bra och Heidis mage växer och det är ett par veckor kvar tills valparna ska födas! Alltid lika spännande att se vad som kommer ut!
Är du intresserad av en valp är du välkommen att höra av dig!
 

2020-03-03
Vi väntar valpar!

Fenna med sina små för ett år sedan Fenna med sina små för ett år sedan

2020-02-18
I lördags var det kooikerpromenad. Ett stort antal kooikrar mötte upp och det var också väldigt många som var nyfikna på rasen som kom. Jättekul! Tyvärr blir det svårt att hinna med att prata med alla, men jag hoppas att ni som var nyfikna på rasen hittade någon att prata med! En lerig prommis slutade i att slottet inte var speciellt vänligt sinnade till att servera kaffe annat än i form av "afternoontea" till en rätt dyr penning. Blev lite snöpligt, men några av oss åkte vidare för lunch/fika på närbeläget café!
Januari och februari har bjudt på en massa trevliga föreläsningar inom en rad olika ämnen som är relevant för en uppfödare. Jag gillar att lära mig mer och kunskap är som bekant lätt att bära :-) 
Lova nosar vidare i sin id-spårs utbildning. Mycket utmaningar och intressant lärande. Extra utmaningar blir det i blåsvädret vi haft ett bra tag nu.
Sen har vi haft en födelsedags kull! Kull Fenpix blev den 7 februari 1 år! Stort Grattis till alla härliga hundar <3 

2020-01-30
I söndags körde vi specialsök prova på för gäng nummer två. Självklart även denna gång på Lyckliga Hundar.Lika trevligt som sist och hundarna var fokuserade och duktiga oavsett ålder och erfarenhet. Tror det har väckt vidare nyfikenhet hos några. 
En liten mini-valpträff med tre av Lovas valpar hade vi också i helgen. De små godingarna är nu sju månader och börjar bli vackra kooikers. Valparna hittade snabbt tillbaka till de gamla lekarna och favoritställena här. Fullt ös! Det är så roligt att få följa dem och se hur deras personligheter utvecklas. Bilder finns här

2020-01-21
Nu har vi kommit en bit in på det nya året. Vintern i år är inte speciellt vinterlik. Flera plusgrader och barmark. Badsäsongen för hundarna har inte slutat, utan bara fortsatt i de vattensjuka markerna som bjuder på härlig vattentrask. 
Bara någon dag in på det nya året slutförde och examinerades Miltassias Tara av Teyfi i sin grunläggande specialsöksupbildning! Stort grattis och bra kämpat!
Miltassias Milo av Fenpix kan nu titulera sig Svensk viltspårchampion SEVCH! Grattis och jättebra jobbat även där! 
En liten kennelaktivitet i samarbete med Lyckliga hundar hade vi för någon vecka sedan och kör en till nu i helgen. Intresset att få prova var så stort att vi fick göra två tillfällen. Prova på specialsök var aktiviteten. Hela tolv hundar från min uppfödnning tog chansen att prova denna fanatastiskt roliga och för hunden stimulerande aktivering.
För egen del så fortsätter pinglorna med specialsöksträning i "hemliga" gruppen. Zally och Anya tar en vända rallyträning lite då och då. Lova har precis börjat en årslång utbildning till id-sökshund. Även Tara är med på den utbildningen. Kommer bli oerhört krävande med mycket träning och tänkande. Inte riktigt klar över om vi kommer satsa på certifiering eller bara köra som aktivering. Men skoj kommer det bli, massor med nya utmaningar! Årets valpplaner är i sin linda, det finns planer men mycket är upp till tikarna hur det blir med den saken. Tålamod är en bra egenskap i detta sammanhang ;-)