26981417_183234985757741_1484545445_o

Om mig

Jag bor i en röd stuga på en ö i Stockholms skärgård med mina djur. Jag är leg. djursjukskötare till yrket och är intresserad av allt som har med djur att göra. Många olika djur har jag haft, kanin, guldhamstrar, udulat, nymfkakadua, möss, grodor och en massa olika ormar. Blommor och speciellt hoyor är också ett stort intresse.

Jag fick aldrig någon hund under min uppväxt men till slut fick jag i alla fall ett eget djur, en katt! Jag blev snabbt föreningsaktiv och for land och rike runt och arbetade mycket på utställningar som domarassistent. Var också med och startade föreningen Huskattringen på tidiga 80-talet. Var verksam som Kattombud under några år och blev snabbt med några katter till. Jag hade fyra katter med mig då jag flyttade hemifrån.

Jag var utan katt några år då barnen var små, men 2001 införskaffades en hett efterlängtad abessinier, och på den vägen är det.

Jag har ungefär en kull abessinier per år, ingen storuppfödare alltså. Några sådana ambitioner har jag inte. Katterna är en del av min familj och jag vill inte ha för många katter samtidigt. Jag är diplomerad uppfödare i SVERAK. Just nu är min kattuppfödning pausad. 

Lusten att ha hund har hängt med och 2008 kom så min första egna hund efter lång väntan. Zally och jag har haft så mycket roligt och fått så många underbara vänner att göra hundiga saker med. Jag har hunnit med lite föreningsverksamhet i hundsammanhang också, i rasklubben SKooi, men känner att jag nog vill lägga tiden på umgänge med hundarna istället. Jag  fick i augusti 2011  mitt kennelnamn registrerat. Jag har gått Stockholms Kennelklubbs uppfödarutbildning.

Jag har under de senaste åren gått en massa intressanta kurser på universitetet och läst om etologi, djurens kommunikation, djurensbeteende, hundens beteendebiologi, hundgenetik, avel, evolution,valputveckling och utfodring.

Fortbildning inom djursjukvården är också aktuell löpande, kan liksom inte få nog.2010 fick jag  min legitimation som djursjukskötare, vilket jag är mycket glad åt eftersom det krävts en hel del för att nå dit.

Det är  ett enormt privilegium att kunna få gå alla dessa utbildningar och få färska kunskaper och rön. Det ger också många värdefulla kontakter. Tack alla underbara föreläsare!

Att få dela mitt liv med hundar och katter är så intressant och roligt. De lär mig så mycket, inte bara om djuren utan om mig själv också!
 

http://www.pawpeds.com/pawacademy/courses/g1/g1students.html
http://www.pawpeds.com/pawacademy/courses/g2/g2students.html