26981417_183234985757741_1484545445_o

Nyheter 2015

2015-12-21
Idag har vi lekt på stranden. Bad och frisbee som vilken sommardag som helst :-) Alla nöjda och glada med det. Ingen julstress här inte ;-) Lite bilder här 

2015-12-19
Det lackar mot jul fast naturen och vädergudarna är inte riktigt inställda på vitt och gnistrande vackert. Jag klagar inte för +10 grader och solsken var och varannan dag är inte heller fel. 
Långa sköna promenader med hundarna utan att frysa är toppen.
Den 6:e hade vi glöggträff här. Vi gick en promenad vid Häringe slott och sedan blev det glögg och fika hemma hos mig. Tack alla för att ni kom!
På Lucia var det dags för stora hundmässan här i Stockholm. Ett rekordstort antal kooikrar var anmälda. Det är kul att se så många i ringen. Anmälningsavgiften är väldigt dyr och denna gång fick vi anledning att fundera på vad man får för pengarna. Golvet var livsfarligt halt, sedvanliga mattor var nerbantade till bara en liten remsa, de hundar som premierades (utom (BIR o BIM) fick köpa sina rosetter om man ville ha några. Och domaren skulle jag kunda säga något om, men det gör jag inte ;-)
Zally hade 8 avkommor anmälda varav 7 var på plats. De yngsta fyllde nio månader den dagen. Alla hundarna skötte sig fint och de fick alla bedömningen excellent. Vi hade en trevlig dag och jag är så stolt över alla "mina valpar".
 

Lina 4 månader Lina 4 månader

2015-12-01
December och solen väljer att skina de få timmar den är uppe :-) En annan men betydligt rörligare sol är lilla fröken Lina av Yala som hälsade på oss idag. Bilder finns här
I helgen fick jag också nöjet att umgås med Ture en hel del, fin och go som teddybjörn är han. Tyvärr inga bilder på Ture. 
Till helgen blir det glöggträff och kärt återseende av många av "mina" hundar :-)
 

2015-11-24
Idag har 4 flickor från kull Lykka blivit ögonlysta och alla var utan anmärkning. Elsa fick också sina knän undersökta och även där var det bara bra :-)
 

2015-11-22
Änu en härlig hundig helg! 
Lördagen tillbringades på Skk/Agrias forskningsseminarium med massor av intressanta föreläsningar. Hundforskningen ligger på topp i Sverige och mycket kommer oss hundägare till glädje undan för undan.
Idag har kull Yala haft valpträff. Strålande blek novembersol och ett par minusgrader gjorde dagen extra trevlig. Det var full rulle på hela gänget under ett par timmar. Tror att de sov gott sen. Underbart att få träffa alla igen :-)
Bilder från träffen finns här 

2015-11-17
En hel månad har gått utan uppdateringar! Efter att valparna hade flyttat så har vi haft fullt upp med en massa kul saker och att sitta inne har inte varit aktuellt denna fantastiska höst :-)
Bland annat har jag varit i Norge på nosework-instruktörutbildning för en av grundarna till sporten, Ron Gaunt. En supertrevlig och intressant helg. Det kombinerade vi med lite friluftsliv i de värmländska skogarna. 
Sen bar det av till Holland. Den holländska klubben avhöll sin årliga kooikerutställning. Massor av fina hundar och trevliga människor. Jag hade inga hundar med men Wilma var med och presenterade sig fint :-)
Inte nog med det, vi besökte en eendenkooi och träffade Piper och kull Lykkas pappa Lukka. Jättetrevligt och så härligt att få träffa Piper igen!
Nu har kull Yala-valparna fått sina egna sidor. Jag har fyllt på med bilder lite här och var. Samt ett litet bildreportage från eendenkooi finns här

 

Foto: Katariina Anttonen Foto: Katariina Anttonen

2015-10-18
Nu har alla valparna hittat hem :-)

Har en hel del bilder att gå igenom och hemsidan kommer uppdarteras vartefter. Alla Yala-valparna kommer få egna sidor.

Igår var det spanielspecialutställning i Finland och Armi av Zaleo blev bästa valp, BIR-valp!
Stort Grattis till Armi och Katariina!! Jättefin kritik och speciellt lovordat var hennes temperament :-)

Det har varit jättemysigt att få ha en valp på lite bonustid och han har passat på att göra sig riktigt hemmastadd, men nu få han alltså ge sig ut på egna äventyr. 

En mycket tråkig nyhet nådde mig idag, och det var att Jacko, pappa till kull Lyster somnat in lugnt och stilla 14½ år gammal. En underbar hund som jag är så glad att jag fick träffa. Han har fått vara delaktig i att fostra sin son Max som finns kvar i familjen.
Mina varmaste tankar till hans familj som nu har det tufft och kommer sakna sin fyrbente vän <3 <3 <3

2015-09-19

2015-09-11
Lite nya bilder på valparna :-)

2015-09-08
Nu börjar de bli hundar på riktigt! Eller är det små huliganer?? ;-) Med ökad kroppskontroll och sinnen som utvecklas tar valparna ny mark varje dag. Underbart spännande att följa dem på deras resa. Arbetet med att hitta deras rätta familjer pågår för fullt. Intresset är stort och efterfrågan på en kooiker fortsätter i strid ström. Vädret är åter soligt och härligt klart även om den friska septemberluften tydligt talar om åt vilket håll vi är på väg. Valparna är ute hela dagarna och har nu börjat sin praktik som trädgårdshundar och nya fina hål dyker upp i min gräsmatta. Lova har blivit så duktig med valparna, det är  kul att se hur hon med hjälp av Anya och Zally har lärt sig i vilket tonläge man pratar med valpar. I början använde hon mycket stora bokstäver och var väldigt osäker i vad hon fick göra, men nu får hon stöd av de andra och det är så värdefullt för valparna att ha flera vuxna hundar som undervisar i att vara hund. Ibland tar Lova något åtråvärt, en pinne eller en benbit och lägger sig mitt bland valparna och visar sin skatt och gör helt klart för dem att det är hennes. Hon kan svassa omkring och se märkvärdig ut och valparna tittar storögt på henne.
Ja, inte är det många sekunder dötid nu, men tiden går fort och snart är här tomt och småttingarna har börjat sina nya liv.

2015-09-05
Lite nya bilder på "Yala"- valparna!

2015-09-02
Nu räcker inte riktigt tiden till.....
Regnväder i ett par dagar gör att utomhusfotografering inte varit möjlig, så nu är "nödbilder" tagna inomhus. Blir lite snålt denna gång pga både tidsbrist och väder.

2015-08-29
Vad mysiga de är nu <3 Upptäckarglada små krabater som gillar att mysa i mitt knä. Mamma Anya har börjat leka med valparna och det tycker de är jättekul, och jag med. Kan sitta hur länge som helst och bara titta på den kommunikation som sker mellan tik och valp.  De kikar förundrat när de stora hundarna dundrar förbi i ful fart, snart hänger de på :-)
Lite film och bilder uppladdat.

2015-08-25
Nu går det undan! Valparna är redan fyra Veckor och de går ut själva när de vill. Trappsteget ut är inte så lätt men med lite kämpaglöd så går det. Jag har lagt ut en tjock fäll så det blir lite mjukt när de misslyckas. Matglada små valpar som smaskar i sig kött med stor aptit och tar en slurk mjölk och mys till efterrätt. Det har varit varma dagar så sovstunderna tillbringas ute i skuggan tillsammans med mamma Anya och mormor Zally. Tänderna har spruckit fram så nu börjar det bli vasst och det ska bitas i allt. 
Jag håller på och fodrar mitt staket med kompostgaller så att de skall kunna vara på hela tomten när äventyrslustan blir större. 
Och så 4-veckors bilder!

2015-08-23
Igår var det Skoois årliga clubshow i Eskilstuna. Solen strålade och jag kom hem en nyans rödare :/
Sju hundar från Miltassias ställdes ut. Och alla fick fina omdömen men två åkte hem med stora rosetter! 
Hazze blev BIS (bästa valp 4-6 mån) och Fenna blev BIS-2 (bästa tikvalp 4-6 mån). STORT GRATTIS till ägarna som visade sina hundar så fint <3 
Alla ni andra har lika fina hundar och var superduktiga i ringen :-) Tack för en trevlig dag :-)
Lite bilder från dagen hittar ni här
 

Fenna till vänster och Hazze till höger.

2015-08-19
I söndags var det nationell utställning i Eskilstuna, som Wilma, Cindy, Teya och Lova var anmälda till. Alla ekipagen jobbade på fint och fick med sig fina omdömen hem. Ett extra stort grattis till Teya som nu kan titulera sig SE UCH! Hon är också den första hunden från min uppfödning som blir champion :-)
Zally fick visa upp sig i avelsgrupp tillsammans med sina döttrar och domaren gav gruppen ett HP och tyckte att tiken präglat avkomman på ett fint sätt.
Ni var många inblandade som hjälpte till att visa alla hundarna och jag är så tacksam för all hjälp! 

Lite sent men nu finns treveckorsbilderna på valparna :-) De är nu rörliga och har börjat utforska världen och leker mer varandra. Introduktion av fast föda inom kort. Nu när de rör på sig så mycket behövs det mycket energi.
 

2015-08-11
Nu är den stilla tiden förbi. Valparna kliver nu ur valplådan och dräller ut över hela golvet. Visserligen på vingliga ben och utan mål, men musklerna får jobba :-)
Lova som är skendräktig är väldigt nyfiken på valparna och vågar sig på att slicka lite på dem. När Zally hade valpar nyss ville hon inte befatta sig med valparna. Mormor Zally vill emellanåt vara delaktig i valpvården och Anya har inget emot det. De är så söta när de hjälps åt att pyssla om valparna. 
Första valpen öppnade ögonen 11 dagar gammal och nu har alla öppnat ögonen. Kommande dagar öppnas även öronen, så det blir mycket nya sinnesintryck för de små framöver. Det är så mysigt att sitta och titta och lyssna på alla små ljud de har för sig.
De växer så fort nu och Anyas mjölkproduktion går på högvarv. Att det bara finns nio matstationer är som jag misstänkte inget problem, alla får sitt.
2 veckorsbilder på valparnas sida.

2015-08-04
Första veckan har gått och NU har jag lagt ut bilder på småttingarna! Anya kämpar på, det är tufft att få igång mat till så många som dessutom äter i lag. Hon släpper mjölk betydligt oftare än vad som är brukligt. Men det börjar normalisera sig nu och valparna växer fint och är mätta och goa. Anya har också acklimatiserat sig till att vara mamma och kan nu koppla av bättre och gå och lägga sig hos mig eller på annan plats och inte minst, hon är ute och gör sånt hundar behöver göra ute i lugn och ro. Hon tillochmed leker med Lova :-)
Zally följer det hela med nyfikenhet och respekt, hon ger massor av stöd till Anya genom att finnas i närheten. 
Lova och Zally simtränar var och varannan dag och det är verkligen toppen att ha bassäng på tomten. Även om det inte är toppenväder kan hundarna simma och sedan gå in och värma sig. Efter en varm promenad är det skönt att avsluta med ett dopp och sedan  vilar de nöjda en bra stund :-)
Zaleo-valparna har börjat leta sig ut i utställningsringarna nu och Bajas debut blev BIR och BIG 1! Fenna blev BIR och BIG 3! Och Mira blev BIR! Grattis till er allihop!! 
Jag håller på att uppdatera Zaleo-valparnas sidor med bilder och resultat, lite i taget.
 

2015-07-31
Liten uppdatering om läget i valplådan. Valparna växer fint och Anya sköter sina moderliga sysslor på bästa sätt. Hon vill ännu inte lämna valplådan för sina egna behov utan det behövs en hel del övertalning för att hon ska gå ut. Den minsta valpen hänger med ännu, känns piggelin och äter och växer den med.
Kullnamn denna gång blir "av Yala" och här är deras sida.

Födda 28 juli Födda 28 juli

2015-07-29
Igår föddes Anyas valpar! Jag visste  redan att där var många, men hela 11 stycken hade min lilla pärla burit i sin mage. Det blev tufft för henne så när hon blev för sliten beslutade jag att ta hjälp att få ut valparna. Ett enormt stort tack till alla mina underbara kollegor på Haninge djurklinik som styrde om sin planering och släppte till personal för att ta emot alla mina valpar! Det krävs massor av händer att gnugga små nyförlösta valpar. Ni är bara så bäst <3 <3 <3
En liten flög vidare på änglavingar direkt, men övriga tio har till idag ökat i vikt och verkar må bra. Även den lilla, lilla valp som är avsevärt mindre än de andra. Vi får se om den klarar sig, just nu verkar den pigg och är med och skuffas i mjölkbaren. Anya har bara nio spenar, men det kommer gå bra ändå. Såg på Zallys senaste kull som också var många att de äter i lite olika omgångar. Det är kul att Anya fått bli mamma, hon har ju varit våran super-nanny här hemma både till valpar och kattungar, och nu har hon sina egna små <3
Det är första gången jag har två kullar efter varandra på det här sättet. Det är bara två månader sedan Zallys nio valpar flyttade. Men jag känner mig full av förväntan och ser fram emot att få följa det här gänget på sin väg ut i livet.
Jag blir väldigt ödmjuk inför livets skörhet i samband med att tikarna blir dräktiga och får sina valpar. Det är så fantastiskt att det fungerar så fint i de allra flesta fall. Det är för mig ett privilegium att få göra vad jag kan för att bidra till att de mår bra och utvecklas fint.
Jag vet att ni är många som vill se bilder på de små, men för mig är det viktigare att Anya och valparna har det lugnt än att jaga fotovinklar. Det kommer att komma massor av bilder vartefter, det kan jag lova. Tills vidare får ni ta mitt ord på att de är fantastiskt underbara allihop <3
 

2015-07-21
Dagarna går i sakta mak när magen är tung. Men jag tycker det är nåt visst med dräktiga tikar, de blir vackra på ett speciellt sätt <3

2015-07-20
Idag har Anyas mage blivit röntgad för att se hur många valpar där finns. Jag säger inte mer än att det är stor kull ;-) Nu dröjer det inte så länge innan vi vet exakt vad det blev. 
I helgen var Lova och hennes två systrar Teya och Cindy på internationell utställning i Köping. De fick alla fina omdömen och skötte sig fint. 
Cindy har fått bli fotomodell till etiketten på ett speciellt rengöringsmedel som jobbar biologiskt och låter mikroorganismer bryta ner smuts och föroreningar. Fick en flaska med mig hem så nu får jag testa om det är bra.

2015-07-11
Anyas mage växer och tiden går rätt fort så det känns inte så långt kvar nu tills valparna kommer. Hon är så underbart mysig och medveten om att hon bär en värdefull last inombords. Jag hoppas för hennes skull att sommaren fortsätter att vara rätt kass. 
Men idag sken solen snällt på oss när vi hade ett valpgäng från kull Zaleo här. De är nu fyra månader och har vuxit till sig rejält. De hade jättekul med sina syskon och det var inte långa andhämtningspauser mellan ruscherna så jag gissar att det var ett gäng trötta valpar som åkte härifrån. Det är så himla kul för de att få röja runt med sina syskon, tryggt och bra med vuxna hundar som hjälper till om det behövs. Lite bilder från dagens bus finns här

2015-06-29
Idag glädjs vi åt att ultraljudet av Anyas mage visade en massa små pickande hjärtan <3 Mer om den väntade kullen kan du läsa här

Förra veckan var vi i Sälen på Kooiker-campen och det var underbart vackert och vädret var med oss på ett sätt som vi inte haft tidigare år. Många bilder blev tagna, men är ej genomgångna ännu. Tikarna i kull Lykka har fått sina sidor uppdaterad med lite nya bilder, men mer bilder från campen kommer så småningom.

2015-06-24
Ett lika STORT GRATTIS till "Dixie" S*Miltassia´s Kissy Suzuki som också fyller två år! 
Det var tätt på given mellan födslarna 2013. Lilla Dixie fick hålla till godo med en massa "valpsyskon" eftersom hon var ensam. Idag är hon en vuxen vacker abydam som har sin halvsyster till sällskap.

2015-06-23
STORT GRATTIS till kull Lykka som fyller två år idag! 

2015-06-10
Alla valparna är nui sina nya familjer :-) Lugnet är åter här hemma. Det är skönt men visst saknar men de goa små valaprna och deras upptåg. Zally är piggelin och sugen på lek och aktiviteter och att få eget fokus. Lova tycker det är betydligt trevligare utan valparna. Storstädning av hus är i görande, bit för bit. Även trädgården får lite makeover efter all grävning.
Nu kommer fokus ligga på att må gott och vara tillsammans med mina underbara tjejer. Vi ska ut i naturen med kaffetermos och kamera. Bada står också högt på önskelistan, så jag hoppas på värme som gör det skönt att bada. Sen har vi KooikerCampen att se fram emot, alltid lika trevligt att träffa gamla och nya kooikerbekanta. 
Alla Zaleo-valaprna får såklart också egna sidor där bilder och annat kommer att läggas upp vartefter.
Lite bilder från en skön badkväll finns här.

2015-05-15
Idag har vi varit på utflykt! Lek o bus och  massa nya intryck samt träffat andra hundar :-) Vi sov sött allesammans efteråt. Bilder här

2015-05-10
Nu finns 8-veckors bilder på valparna. Både lekbilder och uppställningsbilder.
Kommande veckor flyttar de en efter en, så i slutet av månaden återgår vi till trehundshushåll här :-)

2015-05-08
Idag är valparna 8 veckor! Nu pågår planering för deras flytt och de nya familjerna gör sig redo att få hem en liten valp.
Har haft en beskrivare här som gjort SBKs MV (mentalbeskrivning valp). Mycket intressant och lärorikt. Valparna är alla glada social små liv men såklart med sina egna särdrag. 
För den som är intresserad kan man läsa om valptestet här
Veterinären har också varit och besiktigat hela gänget utan anmärkning :-)
Lite nya lekbilder kommer här
På lördag kommer nya bilder tas så håll span under senare delen av helgen.

2015-05-02
Sju veckor gamla är valparna nu. Tiden går väldigt fort och deras utveckling går med rasande fart nu. De är så charmiga och roliga nu samtidigt som de blir mer krävande och de tar absolut inte hänsyn till klockan på morgonen utan drar gärna igång en niofaldig serenad samtidigt som fåglarna börjar sjunga utanför fönstret. 
Till veckan kommer Ingrid Tapper och beskriver valparna. Veterinärbesiktning står också på agendan.När allt är summerat kommer efterlängtade besked till många. Så ha lite tålamod till...nu är det nära!
Jag har haft minst ett besök varje dag i drygt två veckors tid nu så nog har valaprna fått träffa folk :-) Det är så roligt att vara hunduppfödare med så många härliga valpar och fantastiska familjer som vill adoptera dem. Det är så underbart att få dela med sig av den glädje en liten valp och senare en vuxen härlig hund kan ge. Det ska bli ett sant nöje att få lämna över ansvaret på de nya familjerna att fortsätta lotsa de små vidare i livet.

2015-04-28
Här är vardagen intensiv med massor av besökare och valpmys. Kameran får jobba men tiden att hinna ta hand om bilderna är svår att få till. John Blund gör anspråk på mig ibland också ;-)
Men nu är sexveckorsbilderna uppladdade och ett par gallerier med busbilder.

2015-04-19
Femveckorsbilder på valparna!
Valpfotografering är så himla svårt, det kan vara knöligt att få valpen att orka modella en liten stund till för att få rätt bilder. Gillar egentligen de bilder man smygtar på valparna när de är sysselsatta mer än uppställningsbilder, men de är bra för att se utvecklingen.
Valphage byggd så nu kan de små raringarna gå ut och in som de vill. Besöken avlöser varandra så nu så det blir toppenbra träning för valparna att träffa massa olika människor.

Anya och "Ettan" Anya och "Ettan"

2015-04-15
Idag sken solen och värmde och den stygga vinden var puts väck. Valparna fick vara ute i gröngräset för första gången. Det tyckte de var jättekul, storasyster Anya var med och kollade att allt gick rätt till och lekte lite med de som var sugna på det.
De sov så sött efter det. Mycket ska upptäckas när man är liten och dagens andra upplevelse var kycklingvinge. De var sysselsatta med det så länge att de somnade mitt i maten. Mamma Zally hade inget emot att städa upp matresterna.
Insåg att mitt staket behöver lappas lite så nya kompostgaller är införskaffade så att vi kan vara ute säkert framöver. Jag hoppas såklart att vädret skall vara så bra att valparna kan vara ute och busa och skita ner sig som småttingar ska. De börjar bli ganska röjjiga så utevistelse är att föredra :-)
Lite bilder från dagens utevistelse på valparnas sida.

2015-04-13

2015-04-12
4-veckorsbilder på valparna!

2015-04-07
Ett underbart varmt vårväder idag. Anya och Lova fick följa med till skogen på en härlig tur som avslutades med gofika hos brorsan Harry. Småttingarna fick komma ut på altanen en liten stund. Passade på att ta några bilder som finns här. Både storasystrar och katterna var mycket bekymrade av att valparna befann sig på "fel" plats.

2015-04-03
Valparna har fått flytta till valprummet och de är på väg att få tänder och har fått sitt första mål riktig mat. Mjölkbaren hängs det numera i. Viftar på svansen när man pratar med dem gör de också! Vaknar tidigt på morgonen gör de och har körövningar som inte är uppskattade av alla ;-)

I morgon ska jag smita iväg till Kistamässan och kika på hundutställning och hoppas få se många fina hundar :-)

Valparna var sååååå trötta när jag fick hjälp för att fotografera dem så de blev en och annan gäspning och upp på benen ville de inte. Får försöka igen en annan dag.

20015-03-28
Nu händer allt på en gång! Från att ha varit lugnt och stilla i valplådan har det blivit lite mer aktivitet. Alla valparna har nu öppnat både ögon och öron. De är uppe på benen och styrketränar. Hoppas på att få hjälp att få till lite bilder på valparna idag, så ha tålamod ni som väntar och väntar...
Valprummet är förberett och det får snart flytta från sovrummet för att upptäcka nya saker.

NU finns det bilder på valparna!

2015-03-20
För precis 1 vecka sedan föddes det nio små underverk som under den gångna vecka tillsammans ökat 1,7 kg i vikt! 
Zally har ordentlig snurr på mjölkproduktionen och äter själv kopiösa mängder mat. Zally har redan börjat hänga med ut på korta prommisar och är en väldigt lugn och tillbakalutad mamma som tar sig tid för annat än babyvård. 
Det har varit underbara vårdagar ,men så plötsligt kom snön tillbaks. Två som tyckte det var kul, var Lova och Anya som busat så snön yr. 
Det finns nu lite bilder på de små, men det är tyvärr rätt dålig kvalitet på bilderna och jag saknar fotoassisten för att ta de bilder jag vill, men håll till godo ändå!

Teya BIM i Strängnäs 15 mars Teya BIM i Strängnäs 15 mars

2015-03-16
Igår var Teya på utställning i Strängnäs, och det gick finfint. Teya fick cert, Cacib och blev BIM! Stort grattis till matte Lena!
Zally mår nu bättre och mjölken rinner till så valparna går upp fint i vikt. Jag bara njuter av de små och försöker lära mig att känna igen dem, men det är inte så lätt till att börja med. 
Ni som väntar på foton av de små får vänta lite till. Zally och valparna får vara ifred tillsvidare.

2015-03-14
Igår blev Zally mamma för tredje gången! Första valpen låg lite tokigt och stoppade upp så de var tvungna att få hjälp ut. Hela nio små underbara valpar landade i mitt knä i samma sekund, eftersom Zally var tvungen att vakna till innan hon kunde ta hand om dem. 
Eftersom det varit en hel del nattvak blir det bara lite kort info och nån bild just nu. Fördelningen är fem tikar och fyra hanar, alla med bra vikt och gott gry!
Zally mår efter omständigheterna bra men är såklart trött efter värkarbete, kejsarsnitt och nu också uppstart av mjölkbaren. Hon tar så väl hand om valparna att mitt jobb blir att skämma bort henne och se till att hon har det bra.
Kullen har en egen sida här.

2015-03-09
Dagarna tickar på och Zally kämpar på med sig tunga last. Hon har gått upp nästan 50% av sin ursprungliga vikt, så att det blir tungt för rygg och ben är inte så konstigt. Men hon är glad och mår bra.
Ett och annat besök i valplådan gör hon också, bäddar och river runt. Vårvärmen har kommit till oss så vi fördriver vår väntan i solen, sämre kan man ha det ;-)
 

2015-03-05
Idag har det gått 52 dagar av Zallys dräktighet. Hon mår bra men det är tungt för henne eftersom hon har en rätt rejäl mage. 
Nu har vi inte längre några aktiviteter för oss utan tar det lugnt och förbereder oss för nedkomst och valpvård. Inte heller tar vi emot besök av främmande människor på ett tag nu. 
Bilden är tagen på dygn 50.
Lova håller sig sysselsatt i trädgården med att spana och skälla på den älg som bestämt sig för att den trivs hos oss. Det är en hungrig fjolårskalv som mumsar på det vi har i trädgården och skogen utanför tomten. Den är jättefin och rätt obrydd så den får gärna bo här tills den kommer på andra tankar :-)

2015-02-09
Idag har vi gjort ultraljud på Zallys mage som visade sig innehålla en massa små pickande hjärtan <3 
Så i mitten av mars kan vi förhoppningsvis glädjas åt att de gör entré. Pappa till kullen är den mycket trevlige och vackra finska hanen Black Amiikos Leofriend Lans, eller Leo som han kallas till vardags.

2015-02-02
En aning sent men Gott Nytt 2015! 
Vid en liten summering av 2014 känner jag att det varit ett jättekul år, med mycket hundträning, egna kurser och inte minst en kull ljuvliga små kattungar som nu sedan en tid är väl hemmastadda i sina nya hem.
I december hålls den stora hundmässan i Stockholm och vi var där både och ställde ut och stod som informatörer i Skoois rasmonter.
Teya hade en framgångsrik dag där hon placerade sig som 4:e bästa tik med ett reserv-cert! Stort Grattis till matte Lena och Teya!
Både Anya och Lova har nu provat på öppenklass i viltspår och hittills har de fått varsitt förstapris. Sen kom vintern så vi får ge oss till tåls till snön försvinner innan vi kan fortsätta i spårskogen. Jag förstår faktiskt inte varför domarna är så ovilliga att lägga spår om det är snö. Hundarna skall ju kunna spåra i snö och kyla också.
Men nu ser vi framåt och hoppas på valpar under året. Blir det valpar så tar vi det lite lugnt med allt annat annars kör vi på med allt skoj :-)
Lägger upp några av de underbara bilder fotograf Maria Westling tog på mina katter! 

loading...